Gaveanledninger

Der findes mange anledninger, hvor vi har lyst til at give gaver til dem, vi holder af. Hvert år støder vi på alt fra fødselsdage, mors dag eller juleaften. Derudover er der festlige anledninger, der er lidt finere og lidt mere specielle end de normale årlige anledninger. Dette kan være en konfirmation, et bryllup eller måske skal du snart til et studentergilde. Sidst er der også de anledninger, som ikke på samme måde kan kategoriseres: en nyfødt baby skal have en barselsgave, eller måske skal der holdes et babyshower for den kommende mor.

Vi har her samlet alle de meste populære gaveanledninger, så du kan finde inspiration.

Indeholder reklamelinks

Hvilken anledning er du inviteret til?

Når man skal finde en gave til en særlig anledning, vil der nogle gange være forventninger til, hvilken type gave, man kommer med. Den anledning, du er inviteret til, er også med til at bestemme, hvilken slags gave man bør medbringe. Er du inviteret til

så er der forskellige normer for gaven, man medbringer.

Årlige anledninger som fx fødselsdage, mors dag og juleaftenener, er ofte mere afslappede. Anledningerne kommer hvert år. Hertil er der selvfølgelig undtagelser. Hvis du er inviteret til en stor 50-års fødselsdagsfest, så vil vi betragte anledningen som en festlig anledning. Her bør man gå op i pris og kvalitet af gaven.

Festlige anledninger er netop de store, runde fødselsdage, bryllupper, konfirmationer og så videre. Til disse særlige, festlige anledninger medtages ofte lidt større gaver end til en “almindelig” 28-års fødselsdag. Til sådanne events synes vi, at det kan være en ide at gå sammen med andre inviterede gæster om en gave. På denne måde kan man få råd i budgettet til at give en endnu større gave, som konfirmanden eller brudeparret ønsker sig.

Andre anledninger, som ikke inkluderer store fester eller vielsesringe, vil man også støde på. Skal du for eksempel til et babyshower eller på barselsbesøg, så skal der også medbringes en lille gave. En sådan anledning er ikke stor og formel. Her er der lagt op til hygge og godt humør.

Anledninger er ofte traditioner

Ofte stammer de forskellige anledninger, vi bliver inviteret til, fra gamle traditioner, vi holder af. Derfor vil der nogle gange være nogle mere traditionelle gaver, der hører sig til en bestemt fest.

Er du for eksempel inviteret til bryllup, så skal der medbringes en bryllupsgave. Hertil ligger der flere gamle traditioner: eksempelvis på man ikke give knive til brudeparret i gave, da dette er forbundet med ulykke. Men er brudeparret ikke særligt overtroiske, eller har de selv skrevet et knivsæt på ønskelisten, så skal du ikke være bange for at give det alligevel.

En anden god tradition er en 30-års fødselsdag for en ugift mand eller kvinde. Traditionen tro skal en person, der ikke er blevet gift endnu, når han eller hun fylder 30 år, have peber. I gamle dage medbragte man gaver eller underholdning, der havde med peber at gøre, eksempelvis peberkværne. Idag har udtrykket “at få peber” fået en lidt ny betydning: idag hælder man stødt sort peber ud over fødselaren, som en del af at fejre ham eller hende.

Tradition eller ej

Om man er overtroisk eller ej, så synes vi her på dingaveguide, at det er enormt hyggeligt at holde fast i de gamle traditioner. De gamle traditioner er med til at skabe en bestemt hygge og stemning om den givne fest, som vi synes er værd at bevare.

Det er selvfølgelig ikke alle festanledninger, der har traditioner for, hvilken gave man skal medbringe. Men hvis der er en tradition forbundet med festen, så synes vi klart, at du bør tage det med i dine overvejelser.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0,0
0,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.