Sjove gaver

Leder du efter en sjov, anderledes – måske endda lidt fjollet gave? Så er du kommet til det rigtige sted. Sjove gaver kan bruges til stort set alle anledninger, og de kan være grundlaget for et godt grin. En sjov gave er ikke nødvendigvis en dårlig eller ubrugelig gave – selvfølgelig kan sjove og mærkelige gaver give anledning til en sjov “hadegave”, men vi synes også at en sjov gave, kan være en god og anderledes gave. Vi har derfor samlet nogle seriøse bud på anderledes og fjollede gaver her på siden.

No Posts found.

En anderledes men brugbar gave

En sjov gave er ifølge os en gave, der er lidt ud over det sædvanlige. Den vil bringe smil på læberne og grin blandt gæster og modtager af gaven. Folk vil tænke, at det godt nok var en anderledes ting – men det hele vil være på en meget positiv måde.
Nogle gaver falder simpelthen kun i kategorien “sjove gaver”. Vi blev selv inspireret af gaver som en popcornmaskine til hjemmet eller et bryg-din-egen-øl-kit. Det er jo reelt set gode gaver, men de er i en kategori for sig. De er en god blanding af skøre, fjollede og anderledes. Men de er uden tvivl gode!

Disse gaver skal derfor ikke nødvendigvis forveksles med drillegaver eller “hadegaver” (kærligt mente hadegaver). De er ment til at være seriøse gaver, men som er så anderledes fra normen, at vi samler dem under “sjove gaver”. Dermed ikke ment, at en popcornmaskine eller lignende ikke kan være en drillegave: i den rigtige forsamling eller til den rigtige anledning, vil mange af disse gaveideer kunne være geniale drillegaver eller hadegaver!

En sjov gave til en bestemt anledning

En gave i sig selv kan være en sjov gave, som gives uventet til modtageren. Her vil det være en overraskelse, som man måske ikke havde forventet.
Alternativt kan selve anledningen lægge op til, at en sjov gave skal medbringes. Og her behøver det ikke nødvendigvis være gaven selv, der er det sjove.
Til en konfirmation eller anden stor fest kan man fx give en gave under en sang eller tale. Hvis man på en kreativ måde kan få flettet gaven ind i sangen eller talen, så kan man lave noget super underholdning. Man kan eksempelvis afsløre gaven lidt efter lidt under en sang. Eller man kan komme med “the big surprise” til sidst i talen, hvor gaven afsløres.

Anledninger

En anledning, der fx lægger op til sjove gaver, er en polterabend. Her er der lagt op til sjov og spas, og her kan gaverne næsten ikke blive underlige nok. Små sjove gaver kan let medbringes her for at lave endnu mere sjov med den kommende brud eller husbond.

Derudover kan sjove fødselsdagsgaver flettes ind til en rund eller anden stor fødselsdag. Kender du en der fylder 25 år eller 30 år, og som ikke er blevet gift endnu? Så skal de traditionen tro have enten kanel eller peber. Og hertil findes der uendelige muligheder for at medbringe sjove små gaver, der understreger både kanel- og pebertraditionen. Kanelgifler, pebernødder, peberkværne eller meget andet. Mulighederne for at lave sjov med fødselaren er ekstra store på netop den 25. og 30. fødselsdag. Særligt hvis personen ikke er blevet gift endnu.

Vær kreativ

Hvis ikke det er gaven selv, der er sjov, så kan det humoristiske indslag komme gennem indpakningen.
En ellers simpel gave pakkes ind i en sjov indpakning. Noget så simpelt som pengegaver kan pakkes ind i sjove udklædninger, så “jeg-giver-bare-penge-i-gave” bliver til “se-min-sjove-og-kreative-indpakning-af-denne-gave”. Såkaldt “kedelige” gaver kan hurtigt blive sjove gaver ved at lave den rigtige indpakning.
I stedet for blot at give penge: saml alle de mønter du har og frys dem ind i en stor spand vand. Modtageren skal da vente længe før de kan få fat i pengene.
Ellers kan du fx bage mønter ind i saltdej og forme og pynte saltdejen som kager. Det vil være festligt, flot og pynte (særligt hvis du har gode kreative evner), og den “kedelige” pengegave er pludselig blevet til en sjovt indslag til festen. Og modtageren skal bogstaveligt talt hakke sig ind til sin gave.