Gaver til babyshower

Babyshoweret er endnu en amerikansk tradition, der ligesom valentinsdag og halloween, er ved at blive meget populært i Danmark. Over de seneste år er et surprise party for den vordende mor og det kommende barn blevet populært at holde. Og som ordet siger, lægger et “babyshower” op til gaveregn. Du bør derfor medbringe en gave til festen. Hvad er gode gaver til et babyshower? Vi har her samlet ideer til babyshower gaver, der både egner sig til mor og barn, så regnen af gaver kan gå i gang.

Indeholder reklamelinks

Citatplakat til baby

Citatplakat til baby

Denne plakat indeholder de allersjoveste “udtalelser” fra babyer og de bagvedliggende betydninger.

Pris: Fra 249,00 kr.

Find gaven her
Plakat til den gravide

Plakat til den gravide

På denne plakat finder du 9 sjove udtryk som man med et smil på læben kan nikke genkendende til som gravid.

Pris: Fra 249,00 kr.

Find gaven her
Plakat til børneværelset

Plakat til børneværelset

Der findes mange forskellige måder at dekorere et børneværelse pænt. Flot vægpynt er en nem og hurtig måde at få noget farve tilføjet til værelset.

Der findes en masse søde og sjove plakater, der egner sig godt til børneværelset. Både til små prinsesser eller små supermænd.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
Sutteklud

Sutteklud

Babyer putter alt i munden som de kan komme i nærheden af. En sutteklud er beregnet til at babyer kan putte den i munden og er på samme tid dejlig blød at røre ved.
Suttekludende fra denne serie kan fås i mange forme, farve og forskellige dyr. Dette er den perfekte gave til enhver baby

Pris: Fra 119,00 kr.

Find gaven her
Plakat til baby

Plakat til baby

Denne fine plakat kan fås både i blå til drenge eller lyserød til piger. Den vil pynte så fint i barnets værelse hos en lille nyfødt, og er derfor perfekt som eksempelvis barselsgave.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
Ammekjole

Ammekjole

Som nybagt mor skal der ofte ammes. Men samtidig vil man også nogle gange gerne se godt ud. Denne kjole er perfekt til beggedele. Det er en ammekjole, der gør amning meget lettere, samtidig med at man ser super flot ud.

Ammekjolen fås i flere forskellige farver.

Pris: Fra 499,00 kr.

Find gaven her
Ammebluse

Ammebluse

Hvis du kender en nybagt mor, så vil en god gaveide være en ammetrøje. Med en lille ny hører der ofte også amning. Denne smarte ammetrøje gør det hele meget lettere.

Der kan vælges mellem flere forskellige farver, så den passer til den nye mor.

Pris: Fra 299,00 kr.

Find gaven her
Elefantbamse

Elefantbamse

Alle børn elsker at kramme og putte med deres bamser. Elefantbamsen er en dejlig og blød bamse som uden tvivl vil blive et hit hos den lille.
Det gør ikke noget hvis bamsen bliver beskidt eller snavset, da den kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen ved 30 grader.
Bamsen kan findes i flere farver: grå, lyserød og blå.

Pris: 128,00 kr.

Find gaven her
Dukkevogn i træ

Dukkevogn i træ

Flot, klassisk dukkevogn i træ. Et fantastisk stykke legetøj til når de små har lært at gå. Den kan både fungere som gåvogn, men også som opbevaring af dukker og bamser for både drenge og piger.

Pris: 349,00 kr.

Find gaven her
Wallsticker til børneværelset

Wallsticker til børneværelset

Indretning af et børneværelse betyder farver, hyggelig og personlighed. Wallstickers er en let måde at give værelset et unikt præg. Disse stickers fås fra alt til navne, datoer til dyr og disney figurer.

Pris: Fra 149,00 kr.

Find gaven her

Traditionen bag et babyshower

Festen stammer fra USA, og er kommet til Danmark som flere andre store begivenheder. Festen er oftest arrangeret af veninder, kollegaer eller kvindelige familiemedlemmer, og den afholdes ofte som et surprise party for den vordende mor. Babyshowerfesten er en overraskelse til den kommende mor, og den leder op til venindehygge, god mad og hyggelige stunder.

Til festen er det mor og barn, der er i centrum. Der gives gaver i gaveregn og der er fokus på den kommende mor. Festen finder typisk sted et par måneder før terminsdatoen, så den gravide mave rigtig kan vises frem. Babyshower traditionen var i starten svær at få implementeret i Danmark. Her havde danskerne oprindeligt den overtro, at det ville bringe uheld at give gaver før fødslen. I dag har piben fået en anden lyd. I dag samles veninder og familie gerne til en hyggelig fest, og alle medbringer en fin lille babyshowergave.

Et babyshower kan i dag også holdes, hvor det ikke kun er for piger. I nogle tilfælde får den vordende far og andre venner lov at komme med, og dette kan ofte være en stor succes.

Traditioner

Traditionen tro vil der være god mad – og særligt overflod af kage – til en babyshowerfest. En særlig, stor og ekstra pyntet babyshowerkage er ofte festens show-piece. Her ses ofte en flot lagkage pyntet i enten “pigefarver” eller “drengefarver”. Denne kage i sig selv kunne være en gaveide til et babyshower. Hvis en af gæsterne vælger at lave kagen selv, vil en kage af sådan en standard, udseende og kvalitet hurtigt hobe sig både økonomisk og tidsmæssigt. Det er en stor opgave at lave en sådan kage, og den vil derfor fungere, som en god gave, da den viser at man har lagt sin energi i den perfekte gave. Alternativt kan en fin babyshowerkage også bestilles hos det lokale bageri eller konditori, og så kan den også sagtens medbringes som gave.

Traditionen tro vil der til festen også være pyntet op med diverse babyting. Alt fra konfetti formet som små sutter – til balloner i lyserød eller lyseblå, hvorpå der står “It’s a girl” eller “It’s a boy”. Selve festen går herefter ud på tøsehygge og babysnak. Der vil ofte være lege eller konkurrencer af en art til at underholde gæsterne. Dette vil ofte omhandle gæsternes viden om baby og dét at være mor. Hvor mange cm er den gravide mave i omkreds? Nævn X antal ting, der bør være i en pusletaske. Hvilke egenskaber får barnet fra hhv. sin mor og sin far?

En god gave til et babyshower

Hvad giver man i gave til et babyshower? Faktisk kan mange gaver gå igen både til som barselsgaver og babyshowergaver. Der behøver ikke være stor forskel på hverken type af gave eller prisen på gaven mellem disse to. Babyshowergaver og barselsgaver er begge gaver, der bør være en mindre men symbolsk gave. De større og dyrere gaver, mener vi, bør gemmes til barnedåben eller navngivningsfesten.

En god babyshowergave kan både være en gave til mor, en gave til forældrene eller en gave til barnet. De vordende forældre kommer til at stå og mangle ting, til når barnet kommer til verden. Det vil derfor ofte kunne hjælpe dem meget – særligt økonomisk – at modtage nogle gaver, der også egner sig til dem.
Vi har her på dingaveguide samlet en masse gaveideer til et babyshower, der både egner sig til forældrene og til barnet.

Budget for en babyshowergave

Et babyshower er en mere uformel begivenhed sammenlignet med eksempelvis dåbsfesten eller navngivnigsfesten for det lille barn. Desuden er der mange, der kort efter barnets fødsel giver en lille barselsgave. Både barselsgave og babyshowergave mener vi, bør være en mindre gave, hvor det er dåbsgaven, man bør bruge flest penge på.