Årets mandelgave

Julen er hjerternes fest. Og gavernes. Og risalamande, flæskesteg og brune kartofler. Og særligt risalamande. At få risalamande med kirsebærsovs i julen er en dansk tradition tilbage fra 1900-tallet. Men traditionen med en mandelgave stammer helt tilbage fra 1500-tallets Frankrig, og denne kom først til Danmark i 1800-tallet, hvor man puttede en mandel i risengrød og senere i risalamande. Det er en tradition vi i Danmark har holdt fast på, og hvert år søger både unge og gamle efter mandlen i juledesserten. Den der får mandlen, får nemlig også en mandelgave. Mangler du ideer til mandelgaver så er du kommet til det rette sted. Vi har her samlet en masse ideer til gode og sjove mandelgaver.

Indeholder reklamelinks

Juleplakat

Juleplakat

Når julen pynter i hjemmet i december, hvorfor så ikke tilføje en grafisk plakat med juledesign? Der findes mange flotte designs, både med rådyr, julehjerter, julestjerne og juletræer.

Dette er en flot og anderledes gave i juletiden.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
Lille Bluetooth højtaler

Lille Bluetooth højtaler

Om du sidder på stranden, derhjemme eller er på farten, kan musik næsten altid løfte stemningen. Selvom at denne Bluetooth højtaler er lille og kompakt, så spiller den utrolig godt.
Den kan holde batteri i flere timer og lades op på kort tid. Denne højtaler vil gå varmt hjem hos enhver der elsker at høre musik uanset hvor personen befinder sig.

Pris: Fra 299,00 kr.

Find gaven her
Lysestage

Lysestage

Når mørket falder på og man slapper af hjemme i den varme stue, er der ikke noget bedre end et levende lys til at give en hygge stemning.
Pynt dit hjem med en flot og elegant lysestage, som kan tiltrække misundelige blikke fra dine gæster.

Pris: Priser fra 149,00 kr.

Find gaven her
Tobias’ jul – 24 slags spiseligt julepynt

Tobias’ jul – 24 slags spiseligt julepynt

Du får her 24 opskrifter på spiseligt julepynt. Så er du typen, der vil lave én opskrift hver dag i dagene op til jul, eller er du typen, der laver det hele på én gang? Denne e-bog “Tobias’ jul” tager dig ind i et lækkert og velsmagende juleunivers, som med garanti vil blive modtaget med glæde.

Pris: 199,95 kr.

Find gaven her
Selfie-stang

Selfie-stang

En selfie-stang må i dagens Danmark være en form for drillegave. Men den kan være med til at gøre enhver fest en lille smule sjovere. Kender du en rigtig “selfie-queen” eller “selfie-king”, så vil denne gave være en rigtig sjov gave.

Pris: 99,00 kr

Find gaven her
Vindispenser

Vindispenser

Det er blevet mere populært at købe papvin i dag, da det forlænger vinens levetid efter åbning. Desværre er papkassen som vinen kommer i ikke så elegant som en flot vinflaske.

Heldigvis kan en flot vindispenser i træ erstatte den kedelige kasse, som vinen kommer i og samtidig give dine gæster noget flot at kigge på.

Pris: Fra 599,00 kr.

Find gaven her
Kogebog om julebag

Kogebog om julebag

Når julen nærmer sig skal bagebøgerne findes frem. Med jul følger konfekt, chokolade og mange andre gode sager. Kender du en, der holder både at jul og dessert, så er denne julebagebog en ekstra hyggelig gave, når december nærmer sig.

Pris: 170,00 kr.

Find gaven her
Bog om Gin og Tonic

Bog om Gin og Tonic

Hele Danmarks nye yndlingsdrink: gin og tonic. Denne bog tager dig ind i et univers fyldt med den populære drink, og alt hvad du behøver for at lave den.

Denne gave er en perfekt gave, både som en sjov gave eller en seriøs gave.

Pris: 69,95 kr.

Find gaven her
Krydderiblandinger

Krydderiblandinger

Krydderiblandinger, smagfulde olier, salte eller andre smagsgivere er altid en god gave til værtinder eller andre, der holder af, at bruge tid på madlavning.

Der findes et uendelige muligheder, som både vil pynte i køkkenet og gøre madoplevelsen fantastisk.

Pris: Fra 34,00 kr.

Find gaven her
Frøken Jensens Sovs og Sauce

Frøken Jensens Sovs og Sauce

Frøken Jensens kogebog er en gammel klassiker af en kogebog. Og denne udgave af kogebogen fokuserer på den madvare alle vi danskere elsker allermest: sovs.

Du får en hel bog fyldt med opskrifter på forskellige sovser og saucer. Dette er en gave, der er oplagt både som en seriøs gave eller en sjov drillegave.

Pris: 69,95 kr.

Find gaven her
Cocktail sæt

Cocktail sæt

Alle har drømt om at være bartender på et tidspunkt i deres liv. Giv et elegant cocktail sæt, der indeholder det mest nødvendige udstyr for at lave de perfekte drinks.

Cocktail sættet er i fremragende kvalitet og er uden tvivl den perfekte gaveide.

Pris: 319,00 kr.

Find gaven her
Jule-vinprop

Jule-vinprop

Mangler du en sød lillle gave? Måske som værtindegave, en adventsgave eller til en pakkelegsgave? Denne søde vinprop vil med garanti blive taget godt imod.

Pris: 39,95 kr.

Find gaven her
Æbleskivepande

Æbleskivepande

Med jul følger æbleskiver. Selvom man idag godt kan købe sig til rigtig gode æbleskiver, så er der stadig intet, der slår en god, gammeldags, hjemmelavet æbleskive.

Med en æbleskivepande bliver det meget lettere at stå med projektet derhjemme, og hjemmelavede æbleskiver lægger altid op til julehygge.

Pris: 399,00 kr.

Find gaven her
Julesweater til børn

Julesweater til børn

Julesweatere er et hit der bliver større og større i Danmark. Både til børn og voksne skaber de fine, farverige sweatere godt humør. De kan fås med alverdens mønstre og motiver så de passer til enhver person.

Pris: 249,00 kr.

Find gaven her
Juleophæng: små nisser

Juleophæng: små nisser

Der findes så meget forskelligt julepynt, og det er en fantastisk gave at give til en, der holder af julen. Julepynt er med til at skabe den hyggelige, varme stemning i december måned, og vil derfor blive modtaget med glæde.

Pris: 149,95 kr. for 2 stk.

Find gaven her
Anderledes adventskrans

Anderledes adventskrans

Første søndag i advent er kommet og adventskransens første lys skal tændes. Denne søde og anderledes adventskrans vil fungere som flot julepynt samtidig med, at den holder de fire adventslys.

Pris: 399,00 kr.

Find gaven her
Kalenderlysestage

Kalenderlysestage

Med december måned følger jul, og med jul følger kalenderlys i mange danske hjem. Denne kalenderlysestage skiller sig ud fra de normale lysestager, og fungerer samtidig som sødt julepynt.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Klarborg julemus

Klarborg julemus

Det er december og de danske hjem skal pyntes op. Disse små og fine julemus fra Klarborg, der sidder omkring en stor skål med risengrød vil se sødt ud i ethvert hjem.

Pris: 99,95 kr.

Find gaven her
Rivsalt med lakrids

Rivsalt med lakrids

Konceptet der startede som rivsalt er også kommet som lakrids. Her fås ren rålakrids, som kan bruges i al madlavning: både i det søde og det salte køkken. Dette er en sjov og anderledes gave til én, der elsker at lave mad og desserter.

Det er en anderledes måde at give noget sødt i gave, og kun fantasien sætter grænser til bruges af den. Her fås både lakrids og rivejern, og man kan altid købe refills af både salt og lakrids.

Pris: 249,00 kr.

Find gaven her
Årets nissepar fra Klarborg

Årets nissepar fra Klarborg

Hvert år udkommer Klarborg med et nyt nissepar. I 2022 hedder disse Harald og Maren. De to nisser er et sødt stykke julepynt. Det er en perfekt gave til en, der samler på parrene, eller hvis man kender en person med et af de to navne.

Pris: 369,95 kr.

Find gaven her

Mandelgaver til voksne og unge

Mandelgaven går til den, der finder en hel mandel i risalamanden – den ultimative juledessert i Danmark. Nu til dags er flere endda begyndt at putte to eller flere mandler i desserten, så endnu flere kan “vinde” legen. Traditionelt set har klassiske mandelgaver været en marcipangris eller andet juleslik. Men mange er begyndt at gå andre og mere kreative veje med deres mandelgaver.

En mandelgave skal kunne nydes af alle i familien: alle fra oldemor på 87 år til lille Victor på 5 år. Derfor er slik altid en sikker vinder. Og slik kan også bruges som “delegave”, som hele selskabet kan nyde godt af, når der senere på aftenen skal hygges med at åbne julegaver.

Her på dingaveguide har vi samlet en masse anderledes og sjove gaveideer til mandelgaver, så det ikke hvert år behøver at være den samme slags gave. Vi giver dig inspiration til gaveideer, som ikke normalt ligger på bordet juleaften.

Risalamande og mandelgaver

Risalamanden blev “opfundet” i Danmark efter 2. verdenskrig. Der var mangel på ris i landet og det blev et rigtigt husmorråd, at man kunne få risene til at holde længere ved at blande noget flødeskum i risengrøden. Fra at være en form for spare-tip er risalamanden nu gået til at være desserten juleaften i størstedelen af alle hjem i Danmark. Det er en stabil julespise, som vi hvert år glæder os til at sætte tænderne i.

I Frankrig i 1500-tallet puttede man til helligetrekonger en bønne i kagen. Den, der fik bønnen, blev “konge”. I Danmark skiftede man bønnen ud med en mandel. Når man i dag får mandlen juleaften bliver man ikke “konge”. Man vinder derimod en lille ekstra gave.

Mandelgaver er netop små ekstra gaver på en aften, der ellers i forvejen er fyldt med gaveregn. Af den grund har vi her på siden valgt en masse billigere gaver som ideer til mandelgave. Der er næsten ingen, der i juletiden har råd til at gå ud og bruge mange ekstra penge på en mandelgave. Vi har i forvejen købt gaver til alle dem, vi holder allermest af. Legen med mandelgaver er blot en hyggelig tradition, og derfor mener vi ikke, at man bør bruge for store beløb på gaven.

Gode mandelgaver

Traditionen med at finde en hel mandel i sin portion risalamande er både en tidsløs og ikke-aldersbestemt tradition. Alle i familien nyder legen. De små børn ved bordet spiser 3 portioner risalamande mere end de egentligt kan i håbet om at finde mandlen. Og selv hvis der ingen børn er til stede så sidder unge og voksne og presser hinanden til at spise mere.
Det er i nogle familier blevet sjovt eller en “konkurrence” at holde det hemmeligt, hvis man får mandlen. Jo længere du sidder og gemmer på mandlen i din mund, jo mere er resten af din familie nødt til at spise i håbet om at der stadig ligger en mandel i den store skål. Og til sidst når alle sidder med propfyldte maver, så afslører du, at du faktisk allerede fandt mandlen for ca. 2 portioner risalamande siden.

Mandelgave-legen er en af de traditioner, der gør den danske jul til noget sjovt og specielt. Det er de små traditioner, som vi ser frem til hvert år. Det er de små traditioner, der gør julen til hygge og til noget særligt.

Og i Danmark er julen blevet en tradition, der hos mange forbindes med mad. Mad i kæmpe mængder. Derudover forbindes julen med sang, dans, gaver, hygge, familie, juletræer og mange, mange andre ord, hvor du ikke kan undgå at få et smil på læben.

Budget for mandelgaver

Som nævnt synes vi ikke en mandelgave bør være særligt dyr. Ved siden af alt andet gaver, juletræ og julemad, så bør mandelgaven ikke koste for meget. Vi synes at en god mandelgave sagtens kan findes til under 250,00 kr., og vi synes ikke den bør koste mere end dette. Og derfor har vi kun samlet gaveideer til under den pris. Så alle i familien kan være med på legen og traditionen.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
Rated 5 out of 5
5 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Risalamande og mandelgave

Rated 5 out of 5
9. maj 2020

Det var min første jul, hvor jeg skulle købe en gave. Jeg fandt en lille nisse fra klarborg

Richard Iversen