Portvinsjulekalender

Kender du en rigtig livsnyder, så vil en portvins julekalender være den perfekte måde at komme igennem december måned. Vi har her samlet de bedste portvins julekalendere, der findes på den danske marked. Og hver dag ledende op til juleaften kan du derfor glæde dig til at nyde den vidunderlige vin. Hver kalender byder på 24 flasker portvin. Hver dag når du åbner lågen vil du finde en ny slags, som du kan smage og dermed udvide din viden inden for disse smagsfulde dråber.

Udover en julekalender med låger til hver dag, findes der også mange adventskalendere, der byder på portvin. Disse har vi også lagt med på denne side, så du kan vælge den, der passer bedst til dig – og din skønne julemåned.

Indeholder reklamelinks

Julekalender med portvin

Julekalender med portvin

Nyd en skøn december måned med voksne lækkerier hver dag. I denne julekalender fås i alt 24 små flasker portvin a 5 cl som kan nydes i løbet af den skønne julemåned.

Pris: 599,00 kr.

Find gaven her
Julekalendere med vin og/eller portvin

Julekalendere med vin og/eller portvin

På udkig efter en lækkert julekalender eller adventskalender med vin eller portvin? Uanset om du leder en en vin adventskalender eller en portvins julekalender, har du her et super godt udvalg.

Pris: Fra 599,00 kr.

Find julekalenderen her

Den bedste portvins julekalender

Som barn fra 1990’erne var jeg vant til at en julekalender indeholdt chokolade. Du ved, den der helt billige lyse chokolade. Formet som en lille firkant. Derudover fandtes der også julekalendere, der bare viste et billede. Ofte en ledetråd til aftenens afsnit af en julekalender i TV’et. I dag er spiselige julekalendere af en helt anden kaliber. Man kan få alverdens søde sager, chokolade, karameller, lakridser – og endda af råvarer af høj kvalitet. Men min absolut favorit julekalender til voksne er de drikkelige. Whisky, gin, rom – og portvin!

Jeg er på ingen måde vinekspert, men jeg er pjattet med portvin. Både rød og hvid. Og hvilken bedre måde at nyde en ellers kold december, end med en portvinsjulekalender?

Vi har her på siden samlet alle de fineste portvins julekalendere, som vi kunne finde. Vi har både medtaget julekalendere med 24 låger samt adventskalendere til de fire søndage i advent. På den måde er der noget at finde for en hver smag. Og inden for alle prisklasser.

Gavetip: Overvej et gavekort til en vinsmagning i julegave til vinentusiasten.

God portvin hele december måned

Hver dag i de 24 dage, der leder op til juleaften, kan du se frem til at skulle smage en ny portvin. Afhængig af hvilken kalender, du køber, vil man blive budt på alt fra tawny til ruby. Mange af kalenderne indeholder også både forskellige hvide portvin og forskellige røde portvin. Der er altså ingen, der går tørstig hjem fra denne fest.

Pris og kvalitet hænger ofte sammen – og sådan er det formegentligt også med de fleste portvins julekalendere. Vi har dog ikke medtaget nogle på denne side, som ikke lever op til god kvalitet. Jovist, nogle af de dyreste må også forvente at være en smule mere eksklusive. Men de kalendere, du finder i de billigere prisklasser her på siden er stadig af rigtig god kvalitet for den almene dansker.

Glæd en du holder af i julen

En portvinsjulekalender er en glimrende gaveide til en, du holder af. Du kan enten vælge den helt store julekalender med 24 små flasker portvin. Eller du kan vælge en adventskalender med 4 flasker, hvori indholdsmængden dermed ofte er større. December er en fantastisk måned, der handler om nærhed, venskab, kærlighed og at give. Og hvilken bedre måde at nyde denne varme julemåned – end ved at drikke portvin? Rammen er sat til hygge. Til nærvær.

En portvinsjulekalender koster typisk i omegnen af 600-1200 kr. Dette afhænger naturligvis af de forskellige udbydere og hvilke portvin kalenderen indeholder. Til den almindelige dansker, som nyder portvin, vil selv de billigste kalendere være helt perfekte. Kender du derimod en garvet portvinsentusiast, så kan du med fordel overveje de lidt dyrere kalendere. Ovenfor har vi samlet portvinsjulekalendere i alle prisklasser, så der kan findes noget for en hver smag.

Hvad du bør vide om portvin

Portvin stammer klassisk fra Portugal, der på originalsproget hedder “Vinho do Porto”. Hvis du nogensinde kommer en tur forbi Portugal – og mere specifikt deres næststørste by Porto, der ligger i den nordlige del af landet – så gør dig selv en kæmpe tjeneste: tag til portvinssmagning. De fantastiske portugisiske dråber vil være en stor oplevelse værd. Men står turen ikke på en tur til Portugal i den nærmeste fremtid, så har vi et alternativt forslag: køb en portvinsjulekalender. På den måde kan du i december nyde den skønne drik, som automatisk vil varme i den kolde vintermåned.

Portvin fremstilles af druer fra en af verdens ældste vinområder tæt ved Douro floden i det nordlige Portugal. Oprindeligt var hovedmarkedet salg til England – men i dag drikkes og nydes portvin over hele verden. Den søde vin kan laves både på røde og hvide druer – mest populær er den røde. Den hvide portvin bør dog bestemt ikke undervurderes – disse dråber smager også fantastisk! Alt i alt fås en sød, koncentreret og meget smagfuld vin, hvor alkoholprocenten ofte ligger på op til 20%. Den søde og intense smag gør, at portvin egner sig godt til desserter. For eksempel til ris a la manden juleaften.

Forskellige typer af portvin

Når først druerne er presset skal vinen lagres. Lagringen afgør, hvilken type af portvin, man får. For de røde portvine findes typerne:

  • vintage
  • LBV
  • colheita
  • ruby
  • tawny

Derudover kvalitetskategoriseres vinen, der vurderes ud fra høstårets vejrforhold, markens kvalilitetskategori skaleret fra A-E, tildelingen af årets produktionskvote og vingårdens og portvinshusets traditioner.

Portvinshusene deles i engelske og portugisiske, hvor den tydeligste smagsforskel kan findes i vintage-vinene. Vintage portvin er den bedste type af portvin, man kan få. Det er cremen af cremen. Det er portvinen for rigtig vinentusiaster og livsnydere. Hvis du er til det eksklusive, så er det denne type, du skal gå efter. Og der er ingen garanti – for disse vine kan kun produceres i de absolut bedste drueår.

Så, alt i alt. Hvad er portvin? Portvin er en særlig type af vin – rød eller hvid, som er sødere og stærkere end en almindelig rød- eller hvidvin. Ud over at gøre sig godt til deserter, gør portvin sig også godt til mad, fx til smagfuldt kød som vildt eller okse.

En uåbnet portvin kan holde sig i rigtig lang tid, hvis den lagres korrekt. Man kan i dag købe portvin som er mere end 100 år gamle. Er de tilmed fra gode drue år, så skal du dog regne med at skulle finde den helt store pengepung frem, for at få fingre i sådan en.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0,0
0,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.