Vinsmagning

Læren om vin er en kæmpe verden, der er fyldt med gode drikke fra hele verden. Ønsker du at lære mere om vin, eller ønsker du blot en hyggelig oplevelse sammen med en, du holder af? Vi har her på siden samlet nogle af de bedste udbydere af vinsmagninger i hele landet.

Indeholder reklamelinks

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt

Kom til vinsmagning hos Kjær Sommerfeldt i Århus eller København. I vil få en introduktion i at lære, dufte og vurdere vin. I kommer til at smage på 6-7 vin i løbet af smagningen.

Pris: 399,00 kr. pr. person

Find gaven her
Vinsmagning hos SMAGFØRST

Vinsmagning hos SMAGFØRST

SMAGFØRST i Århus byder på vinsmagning af nogle af deres favoritvine. I vil høre historier om vinene imens i smager på 7-9 forskellige vine.

Pris: 299,00 kr. pr. person

Find gaven her
Vin- og ostesmagning hos O.M. Nielsen

Vin- og ostesmagning hos O.M. Nielsen

O.M. Nielsen i København byder på vin- og ostesmagning. I vil lære at sammensætte vin og ost, og I vil få lov at smage på 6 forskellige vine med 6 tilpassede oste.

Pris: 495,00 kr. pr. person

Find gaven her
Oplev dansk vingård i Hvidovre

Oplev dansk vingård i Hvidovre

Også i Danmark kan vi lave god vin. Denne oplevelse er en rundtur på en dansk vingård, hvor I vil høre om blandt andet vinmarkerne og produktionen af vin. Derudover vil I få serveret smagsprøver på gårdens vine, som også kan købes med hjem.

Pris: 225,00 kr. pr. person

Find gaven her
Oplev dansk vingård i Kolding

Oplev dansk vingård i Kolding

Kom ud og oplev en dansk vingård hos MODAVI – hvilket står for moderne dansk vin. På turne får du en rundvisning i vinmarkerne, du hører hvordan vinen kommer fra drue til flaske, og du får lov at smage på 3 forskellige vine.

Dette er en hyggelig og romantisk gaveide til en, du holder af.

Kolding

Pris: 199,00 kr. pr. person

Find gaven her
Vin og petanque

Vin og petanque

Vin og Petanque er en kombineret vinbutik og -bar i Århus. Her kan I komme og få et slag petanque samtidig med at I får lov at smage på 3 forskellige vine. Der kan yderligere tilkøbes tapas.

Pris: 398,00 kr. for 2 personer

Find gaven her

Hvorfor vinsmagning?

Vi har her på siden samlet et udpluk af gode steder i Danmark, hvor du kan købe en vinsmagning. Det er en oplevelse, der efterhånden udbydes af mange forskellige forhandlere i hele landet. Og det er netop fordi vinsmagninger er blevet meget populære de seneste år. Generelt er danskerne blevet glade for at opleve forskellige smagninger. Alt fra mad til øl, whisky og vin. Vi nyder at opleve – og særligt oplevelser hvor vi udfordre vores smagsløg ser ud til at være populære.
Tager du til vinsmagning – måske med en, du holder af – så har du god mulighed for at lære og blive klogere inden for denne verden. Man får oftest en historie eller to med sig til vinsmagning. Gerne om vinens oprindelse og betydningen af den valgte vindrue. Samtidig giver det en rigtig god mulighed for at finde vin, der passer lige netop til dig. For i og med at der findes så mange forskellige typer vin fra så mange forskellige lande – ja så kan det være som at finde rundt i en labyrint, når man skal finde den rigtige vin. Passer den nu med fisk, eller er den bedre med oksekød? En vinsmagning kan åbne op for viden inden for en helt ny verden.

Vin – en kæmpe videnskab

Der er kæmpe forskel på vin fra hele verden. Og der findes et kæmpe udvalg af forskellige vin inden for alle grupper. Overordnet ved de fleste, at vi har hvid, rød, sød og portvin. Men er det nu også alt? Der er ikke to hvidvine der er ens. Der er kæmpe forskel på, hvilket mad, de forskellige rødvin egner sig til. Det er en videnskab, som folk bruger flere år på at sætte sig ind i. Vin bliver i dag produceret i store dele af verden, inklusiv Italien, Frankrig, Spanien, Portugal, Sydafrika, Australien – og ja endda også fra Danmark – og mange, mange flere lande. Som med al anden mad og drikke, så har hvert land ofte sat sit eget præg på vinen. Forskellige smage og noter, der gør den enkelte vin karakteristisk. Derudover findes der også mange forskellige vine inden for hver enkelt type. Er du til rødvin? Jamen er det så shiraz, amarone eller ripasso? Og hvad med en god, hvid chardonnay eller sauvignon?

Én ting er typen af vin og lander hvori vinen er fremstiller. En anden ting er smagen af vinen. Vin er en drik, der virkelig kan sætte smagsløgene på prøve og udfordre sanserne. Vin dækker nemlig et bredt spektrum fra tør til syrlig og sød. Derudover kan vine være mousserende, som endnu mere udfordre smagen. Samtidig er vin ikke blot godt at drikke. Det kan også være genialt i madlavning, men her anbefaler vi altså ikke, at du bruger alt for mange penge på vinen. Vin i madlavning er særligt en god giver af syre, dybde og umami.

Hvad er budgettet for vinsmagninger?

Prisen på en vinsmagning ligger ofte på mellem 249,00 kr. til 399,00 kr. Dette kan dog variere meget afhængig af udbyder. Ofte vil der til en vinsmagning også blive serveret lidt mad eller små snack. Dette kan eksempelvis være brød eller ost.
Til en vinsmagning får man typisk lov til at smage på mellem 6-9 forskellige slags vin. Smagningen inkluderer som regel mange forskellige former for vin, altså både hvid, rød og sød. Men igen, så afhænger udvalget af vin, man får lov at smage, af hvilken udbyder man køber oplevelsen hos.
Det er ikke tilladt for udbyderne at servere alkohol til unge under 18 år, så en vinsmagning som gave egner sig altså kun til folk over 18 år.

Vinsmagninger for 2 – vinsmagning som gave

Hvis du har i sinde at give en vinsmagning som en gave, så er du allerede godt på vej. At give en vinsmagning for 2 i gave er en rigtig god ide, til en du holder af. Dette kunne være din kæreste. Her vil i sammen få noget god kvalitetstid. Med denne oplevelse for 2 vil i få lov at nyde hinandens selskab, og det bliver altså en personlig og romantisk gave. Men det kunne også være en oplagt gave at give til nogle kammerater, en bror eller måske en far. Alle med passion for god vin vil i princippet blive glade for sådan en gave. Og vi er her ved dingaveguide særligt store fans af at give oplevelsesgaver, hvor man sammen kan få lov at bruge tid sammen. Godt selskab og god vin – kan det ærligt talt blive meget bedre? I vil få lov at forkæle jeres smagsløg og sanser. Og I vil være i selskab med hinanden, hvormed i kan få noget god kvalitetstid.

Køb et gavekort på vinsmagning

Hvis du køber et gavekort på vinsmagning, så medfølger der ofte også noget spiseligt – i hvert fald noget brød eller en snack. Men udover en almindelig vinsmagning, så kan du også udvide gaveideen og købe en rundvisning på en dansk vingård. Her vil man blive vist rundt for at se gården, vindruerne i vinrækkerne og produktionen. Og ofte medhører der sig også mulighed for vinsmagning – eller i hvert fald at købe et glas af gårdens lokale vin bagefter.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
5,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Vi elsker vin

8. maj 2020

Min kone og jeg elsker vin, og hun fik en vinsmagning i julegave. Det var virkelig hyggeligt

Mads bæk