Julegaver

Julegaver 2019

Det sørme, det sandt – december. Det er jul igen!

Og med jul følger en masse gavekøb. Julen er hjerternes fest, og vi vil i denne tid gerne glæde vores nærmeste. Pakkekalendere, adventskalendere, julegaver, mandelgaver. Det vil ingen ende tage. Vi har her på dingaveguide samlet gaveideer til alle julens gaver. Så kig rundt og lad dig inspirere af vores store gaveguide.

Og hav en rigtig glædelig jul med alle dem, du holder allermest af.

Julegaver og julegaveønsker

Julen har bragt velsignet bud, nu glædes gamle og unge. Således skrev B.S. Ingeman i 1839, uvidende om, at vi næsten 200 år senere stadig ville glædes julen. Julen er hygge, varme, familie, god mad, højt humør og julen er julegaver. Den 24. december samles vi med folk vi holder af, og under juletræet skal der lægge bunker af julegaver. Her på dingaveguide har vi samlet de bedste ideer til julegaver og julegaveønsker, så du kan være med til at sprede endnu mere juleglæde.

Gode julegaver

Nu’ det jul igen og nu’ det jul igen og julen varer lig’ til påske! Helt idyllisk set forbinder vi julen med sne udenfor, tændte stearinlys indendørs og nisser, der pynter i de danske hjem. Der er hængt julelys op på gader og i butikker og hele landet er i den hyggeligste julestemning. På trods af det kolde vejr, så er julen forbundet med varme og hygge. Julen er forbundet med familie og venner. Og julen er bestemt forbundet med mad, mad og mad i store mængder. Vi spiser juleand og flæskesteg, vi drikker juleøl, nisseøl og snaps. Hele atmosfæren ved juletid er ikke til at sammenligne med noget andet.
På trods af, at vi ikke altid er så heldige at få en hvid jul, så formår Julemanden stadig at nå frem år efter år. Og dette er også en vigtig del af julen, for vi kommer ikke uden om, at julen i høj grad også handler om julegaver.

Under juletræet, der står pyntet med julekugler, lys og en flot stjerne på toppen, der ligger alle julegaverne. Måske er du en af de heldige, der får lov at lægge gaverne under træet hjemme hos dig. Måske er det julemanden, der er kommet med gaverne. Men julegaver skal der til som slutningen på en fantastisk juleaften med familien.

Hvad giver man i julegave?

Vi vil altid gerne give vores kære de bedste julegaver, vi kan komme på. Men dette job kan desværre nogle gange være svært. For gaven skal føles helt rigtig.
Da man var barn handlede juleaften ofte om, at være den person der fik den allerstørste gave. Eller måske de fleste gaver. Men glæden ved at give den perfekte julegave til en, man holder af, det er klart den bedste glæde ved hele julen. At se smilet på deres ansigt, når de åbner gaven. Taknemmeligheden og glæden. Man kan sidde og glæde sig helt til, at de skal åbne lige netop din gave.
Når man finder den julegaveide, som bare sidder lige i skabet – så bliver juleaften bare meget bedre.

Men hvad er gode julegaveideer? Det afhænger naturligvis af, hvem gaven er til. Er du på jagt efter en julegave til din mor, far, kvinden i dit liv eller en helt fjerde person? Vi har her på dingaveguide samlet alle de bedste ideer til julegaver. Du kan blot kigge rundt på siden og lade dig inspirere, så du kan finde den helt perfekte gave.

Gode julegaveønsker

Ud over at bruge vores side til at finde gode julegaveideer, så kan du også bruge den til at finde gode julegaveønsker. Det er ikke altid lige let at få strikket en ønskeseddel sammen. Man kan gå hele året og tænke: “den der ting må jeg hellere ønske mig”. Men når man så sætter sig ned for at få skrevet julens ønskeseddel, så kan man ikke huske, hvad man manglede.

Derfor anbefaler vi, at du bruger nogle minutter på at kigge rundt på vores side. Vi har flere hundrede forskellige gaveideer, så du kan let og nemt finde inspiration til gode julegaveønsker. På den måde kan du også blive inspireret til julegaveønsker, som du måske ikke selv var kommet i tanke om.

Til jul er der også nogle gaver, som er mere egnede som ønsker end til eksempelvis en fødselsdag. Mange personer mener, at pengegaver hører sig til fødselsdage og ikke til julegaver. Desuden er juletiden en dyr tid for mange personer, da der skal købes julegaver i massevis. Derfor kan det i nogle tilfælde være, at det ikke er til jul, du skal vælge at ønske dig de allerdyreste gaver.

Budget for julegaver

Hvad kan man tillade sig at ønske sig i julegave? Og hvor mange penge bør man bruge på en julegave?
Julen kan være en dyr tid, da der skal købes julegaver og mad i store mængder. Budgettet for julegaver og julegaveønsker kan derfor variere meget fra familie til familie. Mange familier laver en aftale om et budget, der nogenlunde skal overholdes, når der skal købes julegaver til hinanden. Som Peter Faber skrev i 1848: “Moder er i køkkenet, nu skal hun traktere. Derfor får hun denne pung, løft engang, hvor den er tung! Julen varer længe, koster mange penge”. Julen er en skøn tid der strækker sig over hele december. Men det er en smådyr tid for mange danskere.
Vores bedste råd er derfor at forventningsafstemme med de personer, du skal give gaver til, så I rammer et budget der er nogenlunde ens.

Men står du med den perfekte julegaveide til en, du holder af, så skal du selvfølgelig bare købe den. Uanset budget. En god julegave afhænger ikke af om den har kostet 100,00 kr. eller 500,00 kr. Den afhænger af, om den kommer lige fra hjertet og er personlig. Og hvis julen varer lige til påske, ja så når vi da i hvert fald at tage et par kilo eller 5 på og blive helt fattige, med al den lækre mad, øl og snaps, der også skal købes op til juletid.