Den perfekte morgengave

Den store dag nærmer sig. Gæsterne er inviterede, maden er bestilt og brudekjolen er købt. Traditionen tro giver det nye brudepar dagen efter brylluppet hinanden en morgengave. Denne tradition strækker sig langt tilbage, hvor bruden fik en pengesum af gommen, der skulle sikre hende økonomisk. Men i dag er det en romantisk tradition, hvor både brud og brudgom giver hinanden en gave som et symbol på deres kærlighed. Vi har her samlet ideer til morgengaver til både bruden og gommen, som i kan give til hinanden på jeres første morgen som mand og kone.

Indeholder reklamelinks

Romantisk ophold

Romantisk ophold

Forkæl den du har kær med et romantisk ophold på et nydeligt gods eller hotel i smukke omgivelser. Om det skal være en gourmetophold, der udfordrer jeres smagsløg eller et idyllisk ophold i Danmarks smukke natur, så skal I nok kunne finde noget der passer til jer.

Pris: Fra 850,00 kr.

Find gaven her
Tid til selvforkælelse

Tid til selvforkælelse

En af de bedste gaver man kan give til en kvinde – eller mand – er tid til selvforkælelse. Dette kan for eksempel være som et gavekort til en lækker salon, hvor hun eller han selv kan vælge en behandling. Ellers kan du arrangere en hyggelig dag, hvor I begge skal forkæles med en ansigtsbehandling, manicure eller noget helt tredje.

Pris: Priser varierer afhængig af behandling

Find gaven her
Flødebollekursus hos Social Foodies

Flødebollekursus hos Social Foodies

Hvem elsker ikke flødeboller? På dette kursus lærer du at lave dine helt egne, lækre, perfekte flødeboller hos Social Foodies i enten Frederiksberg, Århus, Hellerup, Indre by eller Lyngby.
Tag forklædet på, hyg dig og gør dig klar til en lærerig og enormt sjov oplevelse.

Pris: 349,00 kr. pr. person

Find gaven her
Sækkestol

Sækkestol

Denne stilrige sækkestol egner sig perfekt til både indendørs og udendørs brug. Dens moderne og simple design, der formår at gøre en sækkestol flot, vil være en perfekt gave, til én der går op i sit hjem.

 

Pris: 2599,00 kr.

Find gaven her
Whiskyglas i krystal

Whiskyglas i krystal

Til enhver whiskyelsker følger et flot whiskysæt, der kan pynte i hjemmet. Lavet i krystalglas og med et klassisk og elegant design, vil whisky blive en helt ny oplevelse.

Pris: 549,00 kr.

Find gaven her
Vinsæt med proptrækker

Vinsæt med proptrækker

Hvis du kender en, der er vild med alt, der har med vin at gøre, så er dette vinsæt en oplagt gave. I sættet fås en proptrækker, en champagneprop, en dråbefanger og en sænkeprop. Sættet er præsenteret i en flot æske og vil falde en god jord hos en vinelsker.

Pris: Fra 249,95 kr.

Find gaven her
Personlig bog til voksne

Personlig bog til voksne

Med denne personlige bog til voksne får du en anderledes måde at fortælle folk, at du holder af dem. I bogen findes flotte illustrationer, søde ord og billetter, som kan indløses til hverdagens oplevelser.

Pris: Fra 199,00 kr.

Find gaven her
Sneakers til ham

Sneakers til ham

Sneakers skoene er kommet for at blive. De ser moderne ud og er behagelige og komfortable at gå i. Du går aldrig galt i byen med en sneaker til ham, du holder af.

Der findes mange forskellige modeller og farver derude. Her er et eksempel på superflot sneakers, som vi synes, er mega fede.

Pris: Fra 749,00 kr.

Find gaven her
Spadag på Marienlyst strandhotel

Spadag på Marienlyst strandhotel

En hel dag med selvforkælelse, godt selskab og fuldstændig afslapning. Kan man ønske sig mere? Her fås fri adgang til spafaciliteterne på stedet og det er muligt at tilkøbe yderligere spabehandlinger.

Pris: 395,00 kr. pr. person

Find gaven her
Spaophold

Spaophold

Der er ikke noget så afslappende som et spaophold. Et spaophold fungerer som en miniferie for krop og sjæl og er egner sig rigtig godt til et afbræk fra hverdagens stress og jag.
Spaophold inkluderer ofte en overnatning med fri benyttelse af forskellige wellness faciliteter.

Pris: Fra 2190,00 kr.

Find gaven her
Ophold på Ystad Saltsjöbad

Ophold på Ystad Saltsjöbad

Dette lækre, svenske spaophold har fået meget opmærksomhed på det seneste – og med god grund. Du kan her opleve absolut luksus, eventuelt med en du holder af.

Pris: Fra 3199,00 kr. for 2 personer

Find gaven her

Traditionen bag morgengaven

Morgengaven ses helt tilbage til middelalderen. Her havde brudens og gommens familie på forhånd aftalt et pengebeløb, som gommen ville give bruden efter bryllupsnatten. Dengang arvede kvinden ikke mandens værdier, hvis han døde, selvom de var gift. Morgengaven var derfor en måde, at sikre kvinden økonomisk, hvis manden gik bort. Morgenen efter brylluppet ville bruden altså modtage denne gave. Gommen derimod modtog ikke en gave fra bruden.

I dag er morgengaven blevet en romantisk tradition. I gamle dage var det en praktisk foranstaltning, men i dag dyrkes morgengaven som en romantisk tradition, der følger med et bryllup.
I dag er det ikke længere kun kvinden, der modtager en gave fra sin nye ægtemand. Det er i dag også meget normalt, at manden modtager en gave fra sin nye hustru.

En privat gave

I og med at morgengaverne gives efter brylluppet, da er det en meget privat gave. Det er som udgangspunkt en sag kun mellem bruden og gommen, og dermed ikke til skue for resten af festen og gæsterne. Derfor er der også en kutyme for typen af gaver, man giver som morgengave. Gaverne er ofte meget personlige, romantiske, sensuelle og til tider med et hint af noget seksuelt. Det er mellem gommen og bruden, hvilket tillader at gaven kan blive ekstra intim, privat og gennemtænkt.

Der findes en del populære morgengaver, som ofte vil være et hit. Dette kan eksempelvis være:

  • Et smykke til bruden
  • Manchetknapper eller en slipsenål til gommen
  • Boudoirbilleder til gommen
  • Romantisk foto af jer sammen
  • Selvforkælelse, fx en spa-dag eller ansigtsbehandling
  • En romantisk oplevelse i kan lave sammen

Vi har her på dingaveguide samlet en masse gode ideer til morgengaver efter brylluppet. Vi har både traditionelle, populære morgengaver og lidt anderledes og kreative gaver. Vi synes dog, at det vigtigste kriterie, når du skal finde en morgengave, er at den er personlig. Tænk på jeres forhold og hvilken glæde i bringer til hinanden. Tænk på, hvad der vil gøre lige netop din udkårne til den lykkeligste mand eller kvinde, når han eller hun åbner gaven.

Budget for morgengaven

Som nygifte har man ofte lige brugt en formue på brylluppet, og derfor forventes morgengaven ikke nødvendigvis at være voldsomt dyr. Det er dog meget individuelt, hvor mange penge, man vælger at bruge på gaven. Dette afhænger helt af den individuelle person, og hvor stort økonomisk overskud de føler, de har tilbage efter den store dag.

En morgengave kan eksempelvis være et smykke til bruden eller en slipsenål til manden. Her er det muligt til begge at finde nogle helt billige eller meget dyre muligheder.

Har man ikke det højeste budget er fotogaver meget populære morgenen efter bryllupsnatten. Boudoirbilleder af bruden til gommen er en meget personlig og privat gave, som kan gøres så sensuel eller uskyldig, som man selv ønsker. Ellers er et romantisk billede af jer to sammen også altid en sikker vinder.

Man kan også give en oplevelsesgave, som tillader jer at få noget god kvalitetstid som nybagte ægtefolk. Dette kan være alt fra en middag i byen til en spaophold.

De forskellige gavetyper tillader altså både, at man kan finde en god gave på et højt budget og på et mere stramt budget.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
Rated 5 out of 5
5 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

God gammeldags tradition

Rated 5 out of 5
17. maj 2019

Dejligt at i holder traditionen i live med denne guide

Sonja Rasmussen