Den perfekte morgengave

Den store dag nærmer sig. Gæsterne er inviterede, maden er bestilt og brudekjolen er købt. Traditionen tro giver det nye brudepar dagen efter brylluppet hinanden en morgengave. Denne tradition strækker sig langt tilbage, hvor bruden fik en pengesum af gommen, der skulle sikre hende økonomisk. Men i dag er det en romantisk tradition, hvor både brud og brudgom giver hinanden en gave som et symbol på deres kærlighed. Vi har her samlet ideer til morgengaver til både bruden og gommen, som i kan give til hinanden på jeres første morgen som mand og kone.

No Posts found.

Traditionen bag morgengaven

Morgengaven ses helt tilbage til middelalderen. Her havde brudens og gommens familie på forhånd aftalt et pengebeløb, som gommen ville give bruden efter bryllupsnatten. Dengang arvede kvinden ikke mandens værdier, hvis han døde, selvom de var gift. Morgengaven var derfor en måde, at sikre kvinden økonomisk, hvis manden gik bort. Morgenen efter brylluppet ville bruden altså modtage denne gave. Gommen derimod modtog ikke en gave fra bruden.

I dag er morgengaven blevet en romantisk tradition. I gamle dage var det en praktisk foranstaltning, men i dag dyrkes morgengaven som en romantisk tradition, der følger med et bryllup.
I dag er det ikke længere kun kvinden, der modtager en gave fra sin nye ægtemand. Det er i dag også meget normalt, at manden modtager en gave fra sin nye hustru.

En privat gave

I og med at morgengaverne gives efter brylluppet, da er det en meget privat gave. Det er som udgangspunkt en sag kun mellem bruden og gommen, og dermed ikke til skue for resten af festen og gæsterne. Derfor er der også en kutyme for typen af gaver, man giver som morgengave. Gaverne er ofte meget personlige, romantiske, sensuelle og til tider med et hint af noget seksuelt. Det er mellem gommen og bruden, hvilket tillader at gaven kan blive ekstra intim, privat og gennemtænkt.

Der findes en del populære morgengaver, som ofte vil være et hit. Dette kan eksempelvis være:

  • Et smykke til bruden
  • Manchetknapper eller en slipsenål til gommen
  • Boudoirbilleder til gommen
  • Romantisk foto af jer sammen
  • Selvforkælelse, fx en spa-dag eller ansigtsbehandling
  • En romantisk oplevelse i kan lave sammen

Vi har her på dingaveguide samlet en masse gode ideer til morgengaver efter brylluppet. Vi har både traditionelle, populære morgengaver og lidt anderledes og kreative gaver. Vi synes dog, at det vigtigste kriterie, når du skal finde en morgengave, er at den er personlig. Tænk på jeres forhold og hvilken glæde i bringer til hinanden. Tænk på, hvad der vil gøre lige netop din udkårne til den lykkeligste mand eller kvinde, når han eller hun åbner gaven.

Budget for morgengaven

Som nygifte har man ofte lige brugt en formue på brylluppet, og derfor forventes morgengaven ikke nødvendigvis at være voldsomt dyr. Det er dog meget individuelt, hvor mange penge, man vælger at bruge på gaven. Dette afhænger helt af den individuelle person, og hvor stort økonomisk overskud de føler, de har tilbage efter den store dag.

En morgengave kan eksempelvis være et smykke til bruden eller en slipsenål til manden. Her er det muligt til begge at finde nogle helt billige eller meget dyre muligheder.

Har man ikke det højeste budget er fotogaver meget populære morgenen efter bryllupsnatten. Boudoirbilleder af bruden til gommen er en meget personlig og privat gave, som kan gøres så sensuel eller uskyldig, som man selv ønsker. Ellers er et romantisk billede af jer to sammen også altid en sikker vinder.

Man kan også give en oplevelsesgave, som tillader jer at få noget god kvalitetstid som nybagte ægtefolk. Dette kan være alt fra en middag i byen til en spaophold.

De forskellige gavetyper tillader altså både, at man kan finde en god gave på et højt budget og på et mere stramt budget.