Gaver til baby

Skat, guldklump, sveske, basse… Kært barn har mange navne – og ønsker til gaver. Det er en stor begivenhed at byde velkommen til et barn, en begivenhed som oftest bliver fejret af flere omgange både før og efter fødsel. Men hvad skal man egentlig give i babygave til en nyfødt dreng eller pige?

Indeholder reklamelinks

Kanin nusseklud

Kanin nusseklud

Den søde og bløde nusseklud fra JellyCat er et hit blandt baby og mindre børn. Nussekluden fås i forskellige farver, og er super god da barnet både kan nusse med kluden og kaninens lange og dejlige ører.

Pris: 169,95 kr.

Find gaven her
By KlipKlap Square madras

By KlipKlap Square madras

Denne fantastisk flotte madras måler 115x115x8 cm og er perfekt til enten stuen eller børneværelset hos en familie, der lige har fået et nyt lille medlem. Madrassen er perfekt til både hygge og leg med den lille ny, og den kan bruges som legested og opbevaring til legetøj.

Pris: 2300,00 kr.

Find gaven her
Legekøkken i hvidt træ

Legekøkken i hvidt træ

Hyggeligt og klassisk legekøkken, som indbyder til aktiv leg, kagebagning og madlavning i verdens klasse. Her er det kun fantasien, der sætter grænser når den lille mesterkok går i gang med sine kreationer ved legekomfuret.

Pris: 1495,00 kr.

Find gaven her
Aktivitetsbord

Aktivitetsbord

Gå på opdagelse med fantasifulde farver, former og funktioner. Dette aktivitetsbord indbyder til timevis af leg, og din baby kan udforske bordets forskellige aktiviteter, træklodser og sjove trædyr. Bordet er nemt at samle, og passer perfekt ind på børneværelset.

Pris: 599,00 kr.

Find gaven her
Babystofklodser

Babystofklodser

Der er underholdning til mange timer med disse fire aktivitetsklodser. Klodserne, der er lavet af stof, er skabt til barnets første leg, og vil foruden begejstring også stimulere både udvikling og nysgerrighed. Klodserne fås med forskellige temaer.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Hammerbræt

Hammerbræt

En klassiker blandt legetøjet på børneværelset er BRIO. Særligt dette hammerbræt, er blandt favoritterne, og har været det i mange år. Brættet er en god måde, at udvikle både motorik, træne hånd-øje-koordination og forbedre barnets koncentration.

Pris: 229,95 kr.

Find gaven her
Klovn til pynt og leg

Klovn til pynt og leg

Den klassiske BRIO klovn fylder 60 år, og det skal bestemt fejres. Denne favorit på børneværelset, er grundet den festlige anledning kommet i et skønt hvidt design med røde prikker. Selvom farverne er nye, så er kloven fortsat det gode, klassiske stablelegetøj, som giver både stor glæde og læring.

Pris: 199,95 kr.

Find gaven her
Puttekasse i træ

Puttekasse i træ

Den klassiske puttekasse med de syv verdenshave som tema. Kassen har et låg med fire huller i forskellige geometriske figurer, som barnet skal passe sammen med de medfølgende træklodser. Den perfekte gave til små sømænd og havfruer.

Pris: 199,00 kr.

Find gaven her
Octoplush Blæksprutte

Octoplush Blæksprutte

Gå på opdagelse, og udforsk de mange sjove lyde, farver og musik ved at trykke på blækspruttens fangarme eller hoved. Sprutten er god både derhjemme og på farten, hvor barnet skal underholdes – f.eks. ved køreturer.

Pris: 279,95 kr.

Find gaven her
Klaver med 20 melodier

Klaver med 20 melodier

Musik er ifølge undersøgelser godt for børns udvikling, og med det store udvalg på dette fine klaver er der underholdning til mange timer. Klaveret spiller 20 klassiske melodier med forskellige instrumenter mens det lyser farverigt op.

Pris: 299,95 kr.

Find gaven her
Stofbog

Stofbog

Denne fine stofbog er fyldt med både flotte illustrationer og aktiviteter. Bogen fås i forskellige temaer, og er perfekt til farten, på puslebordet eller i kravlegården. Bogen er lavet i de skønneste farver, der hjælper med at stimulere barnet undervejs i “læsningen”.

Pris: 179,00 kr.

Find gaven her
Activity gym aktivitetsbøjle

Activity gym aktivitetsbøjle

Et must til det lille nye vidunder er en aktivitetsbøjle, hvor barnet kan udvikle sine motoriske evner, og blive stimuleret med de mange spændende ting der hænger ned og sidder monteret. Aktivitetsbøjlen kan justeres i både højde og bredde, og fås i flere forskellige farver.

Pris: 699,95 kr.

Find gaven her
So Pure Trio Giraf

So Pure Trio Giraf

Fin gaveæske fra Sophie La Girafe med bidering, nøglering og den fine giraf, som barnet kan lege med. Det er den perfekte gave til f.eks. babyshower, fødselsgave eller barnedåb.

Pris: 379,95 kr.

Find gaven her
Rejselarve

Rejselarve

Rejselarven er super underholdning til køreturen, hvor både farver, figurer, lys og musik kan fornøje dit barn mens funktionerne fremmer barnets udvikling. Larven er perfekt til længere ture på farten eller som legetøj på farten.

Pris: 299,95 kr.

Find gaven her
Aktivitetsbog

Aktivitetsbog

Den fine aktivitetsbog fra Done By Deer, er perfekt til babys første læseoplevelser. Foruden den søde elefant Elphee på forsiden, så er bogen fyldt med flotte deltaljer som f.eks. et lille spejl, en knitrende flodhest og en bidering.

Pris: 199,95 kr.

Find gaven her
Rollin’ Rainstick

Rollin’ Rainstick

Oball laver det fineste aktivitetslegetøj og bolde, som er god til at udvikle barnets motorik. De glade farver og store huller til fingrene gør det nemt for barnet at holde, trille og fange bolden.

Pris: 169,95 kr.

Find gaven her
Min første togbane

Min første togbane

Fut, fut! Dette er en af favoritterne på børneværelset, og det bliver ikke mere klassisk end BRIO togbane. Togbanen kan udbygges i takt med at barnet får flere togskinner, tilbehør og vogne, hvilket giver timevis af underholdning for enhver lille lokomotivfører.

Pris: Fra 449,95 kr.

Find gaven her
Melodi-traktor med vogn

Melodi-traktor med vogn

Den flotte grønne John Deere traktor er en lille landmands drøm. Traktoren spiller musik når du trykker på taget, og dyrene på vognen siger lyder mens de hopper op og ned.

Pris: 299,95 kr.

Find gaven her
bObles bold

bObles bold

bObles er en drøm til alle energiske tumlinger. De flotte tumlemøbler og bolde er lavet i kraftigt EVA-skum, som gør overfladen blød og nem at kravle på. bObles er perfekt til barnets udvikling og motorik, og er samtidig let at rengøre for både fedtfinger og andet snavs. Fås i forskellige farver og former.

Pris: Fra 299,00 kr.

Find gaven her
Elefantbamse

Elefantbamse

Alle børn elsker at kramme og putte med deres bamser. Elefantbamsen er en dejlig og blød bamse som uden tvivl vil blive et hit hos den lille.
Det gør ikke noget hvis bamsen bliver beskidt eller snavset, da den kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen ved 30 grader.
Bamsen kan findes i flere farver: grå, lyserød og blå.

Pris: 128,00 kr.

Find gaven her
Sutteklud

Sutteklud

Babyer putter alt i munden som de kan komme i nærheden af. En sutteklud er beregnet til at babyer kan putte den i munden og er på samme tid dejlig blød at røre ved.
Suttekludende fra denne serie kan fås i mange forme, farve og forskellige dyr. Dette er den perfekte gave til enhver baby

Pris: Fra 119,00 kr.

Find gaven her
LEGO dyreunger

LEGO dyreunger

Det bliver ikke mere dansk end LEGO, og med dette legetøj kan både store og små legebørn være med. Det er kun fantasien der sætter grænser. DUPLO er lavet til de mindste og byder på startpakker med både dyreunger, biler og andre spændende eventyr.

Pris: 99,95 kr.

Find gaven her
LEGO opbevaringsskuffe

LEGO opbevaringsskuffe

De smarte opbevaringskasser fra LEGO er perfekte til legetøj, klodser, bamser eller andet fra børneværelset. Kasserne kan fås med skuffer, og alle kasserne uanset størrelse, kan stables ovenpå hinanden, så de ikke fylder på gulvet. Opbevaringskasserne fås i forskellige farver.

Pris: Fra 149,95 kr.

Find gaven her
Børnenes H. C. Andersen

Børnenes H. C. Andersen

“Der var engang…” Sådan starter mange eventyr, og blandt klassikerne er vores kære H.C Andersen. Denne samling af eventyr er fyldt med smukke illustrationer, så barnet kan følge med i højtlæsningen. Bogen er perfekt til godnathistorier og andre hyggelige stunder.

Pris: 199,95 kr.

Find gaven her

Traditionen med babygaver

At give gaver til baby og mor er en lang tradition. En af de mest kendte fortællinger er nok da Jomfru Maria fødte Jesusbarnet. Her fik de nybagte forældre overbragt guld, myrra og røgelse i gave. Tingene har dog ændret sig lidt siden Jesus’ fødsel, og det samme har gaverne. Men de tre vise mænds gaver dannede tradition for de velkendte dåbsgaver, som vi alle kender i dag. Hvor dåbsgaverne er tiltænkt barnet, så er barselsgaver derimod tiltænkt moderen. Oprindeligt var barselsgaven symbol på mandens tak og påskønnelse for at hans kone have født et barn – en arving, som kunne videreføre slægten. I romantikken ændrede traditionen sig dog, så gaven ikke kun repræsenterede fødsel af en arving, men også en påskønnelse af de strabadser som følger med en graviditet og fødsel.

Også vikingerne havde tradition for at give gaver til barnet og moderen. Disse skulle vise omverden at manden anerkendte barnet som hans. I dag er traditionen med gaver mindre formel, og gaverne mere praktiske. I hvert fald, hvis det er gave til baby. Ofte er gaverne til den nyfødte baby f.eks. tøj eller legetøj, mens det er blevet populært at betænke moderen, og give hende gaver i form af f.eks. wellness, lækkerier eller personlig pleje. Følger vi de kongelige traditioner så har kostbare juveler og smykker været et gavehit. Bl.a. forærede Christian IV smykker til sin dronning Anna Cathrine og hans senere hustru Kirstine Munk i anledning af deres børns fødsler omkring 1600 tallet.

Måske er kostbare smykker lidt over dit gavebudget. Her på dingaveguide kan du finde både gaver til baby og barselsgaver til de kære forældre i forskellige prisklasser. Vi kan f.eks. anbefale en lækker ansigtsbehandling eller en spadag, som bestemt vil bringe glæde til den nybagte mor.

Idéer til babygave

Fra senmiddelalderen begyndte barselsgaver til den nybagte mor at blive givet af andre end barnets far. Disse gaver blev kendt som faddergaver, da de blev overbragt af kommende faddere, bedsteforældre og andre slægtninge til moderen. Denne tradition har udviklet sig. I dag bliver gaver til den nyfødte ofte givet af både familie, venner og endda arbejdskolleger. Gaverne er som regel praktiske ting som f.eks. tøj, suttesnore, babylegetøj, bamser, sengetøj, musikuroer mm.

Nogle forældre har måske allerede tilkendegivet, hvad de ønsker sig, mens der hos andre er frit valg på alle hylder. Gaverne til baby kan også være afhængige af anledningen. De ovenstående gaveidéer gives særligt til f.eks. fødselsgave til den lille nye, gaver til babyshower eller barselsgaver mens større gaver som smykker, spisesæt og begyndercykler gives som dåbs- eller navngivningsgaver. Denne form for gaver er derfor oftest en erindringsgave for netop denne begivenhed eller giveren. F.eks. giver mange bedsteforældre og nære familiemedlemmer halskæder og armbånd til barnet i dåbsgave, da dette er tradition i familien eller noget som barnet kan kigge tilbage på og tænke på giveren.

Den personlige gave

Her på dingaveguide elsker vi personlige gaver. Vi vil dog anbefale at man vælger noget som passer til forældrenes smag. Dette lyder måske som en vanskelig opgave, men som gavegiver kender man som regel modtageren. Måske er forældrene helt vilde med et særligt tøjmærke. Eller måske ønsker de sig en plakat eller genstande med barnets fødselsoplysninger (dato, vægt, højde og tidspunkt). Måske kender du et særligt stykke legetøj, som har været et hit hos dine børn. Uanset gaven, så vil forældrene blive særlig glade når de ved at du har lagt en personlig tanke bag gaven til deres lille nye guldklump.

Du kan også finde mange producenter, som allerede har givet babygaverne et personligt touch. Hvad enten det er en børnebog med illustrationer der ligner barn og forældre, en taske, sutteklud eller bamse med barnets navn, et fødselsdagsflag eller en sparegris med barnets oplysninger indgraveret. Mulighederne er uendelige, så det er kun fantasien – og gavebudgettet, som sætter grænsen. Uanset hvad, så er det tanken og ikke prisen der tæller. Mange forældre får et hav af gaver. Og dem som gør mest indtryk er oftest dem, som har et personligt element.

Hvis du har svært ved at finde en personlig gave, så kan du også skrive et fint og personligt kort, og lægge det sammen med gaven. Dette vil bestemt også bringe glæde.

Budget for babygaver

Her på dingaveguide har vi samlet en række idéer, så du kan finde den helt rigtige babygave. Gaverne varierer fra 50,00 til 2000,00 kr. Gaverne kan bruges til både barselsgaver, gaver til babyshower og fødsel, dåbsgaver og navngivningsgaver.

Gavernes størrelse er ofte afhængig af anledningen. De større og dyrere gaver er som regel noget, som barnet får til dåb og navngivning. Dette varierer dog også afhængig af din relation til den nyfødte. Hvis du er nær familie eller ven til forældrene, så er gaven større end hvis du er kollega. Det kan selvfølgelig også være, at du skal give gave til både babyshower, fødsel og dåb. I dette tilfælde ville de første gaver være små symbolske gaver som f.eks. tøj og babylegetøj mens en større og måske mere personlig gave, ville være tiltænkt dåbsgaven.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0
0,0 rating
0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.