Børn og unge

Nogle gange kan de yngste i familien være de sværeste at finde gaver til. For hvilken farve er egentligt sej i den her måned? Og hvilket legetøj var det nu lige, der kan gøre de rigtige ting? Og hvordan når barnet er så lille, at det ikke engang kan snakke endnu? Hvad giver man i gave til børn?

Vi har her på dingaveguide samlet de bedste ideer til gaver til børn og unge i alle aldre.

Indeholder reklamelinks

Navnetog i træ

Navnetog i træ

Hvis du vil give en personlig gave til en nyfødt, så er dette flotte navnetog i træ en fantastisk gaveidé. Det vil klæde ethvert børneværelse, og ellers vil det se fantastisk ud som dekoration til en barnedåb eller børnefødselsdag. Det er også en ekstra sjov gave, når et barn skal til at lære, at stave til sit eget navn.

Man køber lokomotiv, togvogn og bogstaver separat, så du selv kan sammensætte navnet.

Pris: 19,95 kr. pr. bogstav

Find gaven her
Lampe formet som en sky

Lampe formet som en sky

Denne flotte lampe er klart en af vores favoritter! Dens udseende er så fin og stilrig, og den vil klæde ethvert børneværelse – både babyværelser og værelser til større børn. Lysniveauet kan justeres så den let kan bruges til sengelampe.

Pris: 499,00 kr.

Find gaven her
De første ord – papbog

De første ord – papbog

Denne papbog indeholder billeder af letgenkendelige ting og dyr. Dette kan være et godt redskab når den helt lille skal lære at tale og huske. Det er en hyggelig og kreativ måde at lege med sit barn samtidig med, at det er lærerigt for de små.

Pris: 129,95 kr.

Find gaven her
Blok puslespil til de små

Blok puslespil til de små

Når små børn begynder at udforske og lære, så kan sådan et blokpuslespil være en genial gave. Puslespillets skarpe farver er med til at udfordre barnet, og mønstret, der skal samles, er med til at styrket barnets motorik. Samlet set er dette altså en lærerig og sjov gave for et barn.

 

Pris: 151,00 kr.

Find gaven her
Dukkevogn i træ

Dukkevogn i træ

Flot, klassisk dukkevogn i træ. Et fantastisk stykke legetøj til når de små har lært at gå. Den kan både fungere som gåvogn, men også som opbevaring af dukker og bamser for både drenge og piger.

Pris: 349,00 kr.

Find gaven her
By KlipKlap Square madras

By KlipKlap Square madras

Denne fantastisk flotte madras måler 115x115x8 cm og er perfekt til enten stuen eller børneværelset hos en familie, der lige har fået et nyt lille medlem. Madrassen er perfekt til både hygge og leg med den lille ny, og den kan bruges som legested og opbevaring til legetøj.

Pris: 2300,00 kr.

Find gaven her
Plakat med stjernetegn

Plakat med stjernetegn

Disse grafiske plakater med stjernetegn er en let måde, at give en personlig gave, til en du holder af. Plakaterne fås både med rosa eller blå baggrund og du kan finde dem med alle stjernetegn.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
Elefantbamse

Elefantbamse

Alle børn elsker at kramme og putte med deres bamser. Elefantbamsen er en dejlig og blød bamse som uden tvivl vil blive et hit hos den lille.
Det gør ikke noget hvis bamsen bliver beskidt eller snavset, da den kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen ved 30 grader.
Bamsen kan findes i flere farver: grå, lyserød og blå.

Pris: 128,00 kr.

Find gaven her
Sutteklud

Sutteklud

Babyer putter alt i munden som de kan komme i nærheden af. En sutteklud er beregnet til at babyer kan putte den i munden og er på samme tid dejlig blød at røre ved.
Suttekludende fra denne serie kan fås i mange forme, farve og forskellige dyr. Dette er den perfekte gave til enhver baby

Pris: Fra 119,00 kr.

Find gaven her
Knoppuslespil i træ

Knoppuslespil i træ

Et knoppuslespil er beregnet som et begynder puslespil og kan bruges af børn helt ned til 1 år. Et puslespil kan hjælpe barnet med at forstå mønstre og forme, samt træne motorikken og koncentrationen.
Et puslespil i træ er meget hårdfør og kan holde til at barnet tager brikkerne i munden eller kaster med dem.

Pris: Fra 49,00 kr.

Find gaven her
H. C. Andersens samlede eventyr og historier

H. C. Andersens samlede eventyr og historier

H. C. Andersen er og må være en af de største legender i Danmark. Og hans eventyr og historier bør fortsætte med at blive husket i alle de kommende generationer. Derfor synes vi denne pakke med hans samlede værker er en fantastisk gave. Den kan følge en igennem hele livet, så H. C. Andersens eventyr altid vil blive husket.

Pris: 349,95 kr.

Find gaven her
Plakat til børneværelset

Plakat til børneværelset

Der findes mange forskellige måder at dekorere et børneværelse pænt. Flot vægpynt er en nem og hurtig måde at få noget farve tilføjet til værelset.

Der findes en masse søde og sjove plakater, der egner sig godt til børneværelset. Både til små prinsesser eller små supermænd.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
3-i-1 slikdåser

3-i-1 slikdåser

Disse 3-i-1 slikdåser er designet til at passe til hele familien. De er sjove og vil bestemt skabe en hyggelig stemning.

3-i-1 slikdåserne fås også i andre designs.

Pris: 69,95 kr.

Find gaven her
Foam Clay til børn

Foam Clay til børn

Foam Clay er en af de nye versioner af den gode gamle modellervoks. Foam Clay er et sjovt modelleringslegetøj, som de små vil kunne bruge timer på. Og det er ikke kun de helt små i familien, der vil synes, at dette legetøj er sjovt. Både unge, voksne og ældre vil kunne falde i og nyde dette legetøj.

Pris: 119,95 kr.

Find gaven her
Legetelt

Legetelt

Alle ved at børn er vilde med at bygge huler og gemme sig. Det er kun fantasien der sætter grænser for hvilke lege teltet kan bruges til. Skal det være et prinsesseslot, en junglehule eller noget helt tredje? Legeteltet er som skabt til et børneværelset og er et hit hos børn i alle aldre.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Sansegynge

Sansegynge

En sansegynge bliver ofte kaldt en motorikgynge, da gyngen både kan virke beroligende og på samme tid styrke barnets motorik.
Gyngen er lavet i et blødt materiale, så barnet kan ligge der i lang tid uden at få mærker.
Gyngen kan klare op til 100 kg og egner sig derfor også til hvis barnet har legekammerater på besøg.

Pris: 599,00 kr.

Find gaven her
Stableklodser

Stableklodser

Stableklodser er en gaveidé, der kan være med til at styrke et barns motorik og læren. Klodserne er med farverige motiver af både dyr og bogstaver, som kan bruges lærerigt.

Klodserne er lavet af stærkt pap, så de er yderst børnevenlige.

Pris: 139,00 kr.

Find gaven her
Perler og perleplader

Perler og perleplader

Alle børn elsker perler. Perler og perleplader er et “legetøj” der har været populært i rigtig mange år, og det ser ikke ud til at blive mindre populært blandt børn. At lægge perler på en plade styrker både barnets motoriske og kreative evner.

Her fås en stor kasse med 10.000 perler i, så der er nok at give sig til. Du kan eventuelt supplere op med også at give nogle perleplader.

Pris: 124,95 kr.

Find gaven her
Silk Clay kuffert

Silk Clay kuffert

Silk Clay er endnu en af de nye former for god gammeldags modellervoks. Silk Clay er silkeblødt og tørrer ind til en skum-agtig konsistens. Silk Clay leder op til mange timers leg for både de helt små børn og voksne.

I denne kuffert fås mange forskellige farver, men man kan også købe mindre pakker.

Pris: 299,95 kr.

Find gaven her
Plus Plus mini

Plus Plus mini

Plus Plus mini er et lærerigt stykke legetøj. Gennem figurer og farver får de små mennesker lov at øve sig motorisk, kreativt og lærerigt. Dette er en simpel men effektiv gave til en lille person.

Pris: 99,95 kr.

Find gaven her
Jelly Belly gaveæske

Jelly Belly gaveæske

I denne Jelly Belly gaveæske får du en masse forskellige smagsvarianter – alt fra æble til popcorn. Der vil være noget for en hver smag, og det kunne være sjov at finde sine yndlingssmage med folk man holder af.

Pris: 119,00 kr.

Find gaven her
Min egen kuffert med børnesange

Min egen kuffert med børnesange

I denne kuffert kan den lille finde 30 klassiske børnesange på fine kort. Dette gør det let for den lille at være med på de gode sange.

Pris: 139,95 kr.

Find gaven her
Puslespil

Puslespil

Puslespil er en leg for børn og voksne i alle aldre. De kan fås med forskellige motiver, antal brikker og sværhedsgrader. Og det er en “leg” som hele familien nemt kan være sammen om.

Pris: Fra 79,95 kr.

Find gaven her
Åh Abe! sangbog

Åh Abe! sangbog

Mere end 100 af de bedste børnesange er samlet i denne sangsom. Heriblandt findes også julesange og sange fra julekalendere. Varm stemmebåndene og gør klar til fællessang.

Pris: 249,95 kr.

Find gaven her

Gaveideer til børn

At finde en god gave til et barn er ikke altid et let projekt. Egentligt vil de fleste små børn blive glade for at få noget legetøj. Men hvilket legetøj er det lige, der hitter når man er 3 år gammel? Og hvilket legetøj er stadig sejt når man er 8 år? Som voksen er legetøjsmarkedet ikke altid let. Og hvad der var godt legetøj for nogle år siden er ikke nødvendigvis det seje legetøj i dag.
Så når der skal købes gaver til børn eller gaver til børnebørn, så er man nødt til at sætte sig lidt ind i tingene.

Børn bliver om nogle altid glade for gaver. Man kan give dem nærmest alting: så længe de er pakket ind i gavepapir, så bliver barnet glad. Men derfor bør man stadig gøre noget ud af gaver til børn og børnebørn. Vi har derfor samlet de bedste gaveideer til børn her på siden.
Men frygt ej, vi har her på dingaveguide samlet alle de bedste gaveideer til børn, så projektet ikke længere bliver nær så uoverskueligt. Vi har lavet kategorier med gaveideer til børn i alle aldre, så uanset om du leder efter gaver til en lille pige på 1 år eller en ung gut på 5 år, så har vi dig dækket ind.

Gaver til børn afhængig af alder

De helt små børn – fra spæd til børnehaven

At finde den rette gave til et barn afhænger meget af barnets alder. Afhængig af alder er børn vidt forskellige steder i deres liv. Både med hensyn til motorik, intelligens og interesser.
I 1-års alderen er børn stadig så små, at de ikke kan tale. Nogle børn er i den alder begyndt at øve sig i at gå, men motorikken er stadig i gang med at blive finjusteret. Gode gaveideer til de helt små på 1 år kan derfor være farverigt legetøj, der kan være med til at lære den lille om sin motorik. Børn i denne alder undersøger former og farver, og stimuleres derfor af farverigt legetøj i forskellige former og med forskellige teksturer. Legetøj i denne alder kan eksempelvis være bamser og klodser.

2-årige børn har oftest lært at tale – de kan i hvert fald udtrykke de vigtigste ting. Deres motorik er stadig ikke fuldt udviklet, hvorfor de stadig kan bruge legetøj til at lære. Men de begynder at skulle have nogle mere avancerede øvelser. Og samtidig begynder børn i denne alder at lege med andre og synes, at interaktion med andre mennesker er sjovt. Godt legetøj til denne alder kunne være bamser, store dukker og lette puslespil.

Når den lille fylder 3-4 år og dermed ikke længere er så lille, begynder de at blive fascineret af voksne mennesker. Mange børn i denne alder når også “trodsalderen”, hvor der skal testes grænser. Legetøj begynder at blive for lidt større børn i denne alder. Dette kan eksempelvis være dukker eller legetøj, der virkelig kan udfordre dem på deres intelligens og motorik.

De lidt større børn – fra børnehaveklassen

Når børnene fylder 5-6 år skal de snart begynde i børnehaveklasse. De er nu de store små børn. I denne alder begynder de at koncentrere sig og fordybe sig og kan underholde sig selv i timevis. De skal snart til at lære at læse, stave og regne. Gode gaver i denne alder kunne være ting, der kan hjælpe dem med at lære alt det skolemæssige på en sjov måde.

I årene 7-9 år begynder man virkelig at se, at de små børn ikke længere er så små. De begynder at blive meget selvstændige mennesker. De begynder at forstå voksne og interessere sig og se op til de store. Legetøj skal ikke længere appellere til små børn med farver og animerede dyr. Det lille barn begynder at være stort.

I alderen 10-13 år sker der store forandringer med børnene. Ja, når de når deres 13 års fødselsdag kan de næsten ikke rigtig længere kaldes for børn. Både deres sind men også deres kroppe vil ændre sig drastisk i disse år. Og særligt i disse år bliver det ekstra svært at finde på gaveideer. Gaveideer i denne aldersgruppe kommer helt an på, hvor langt den enkelte person er i deres udvikling. Nogle vokser hurtigt op, hvor andre bliver i barndommen i længere tid.

Teenagere

Teenagere og unge mennesker skal naturligvis ikke længere have legetøj i gave, som da de var små. De er små voksne nu og går måske ikke længere op i at “lege”. Nye ting begynder at være spændende, så som mode og udseende. Men nogle gange kan små glimt at barndommen stadig skinne igennem, og dette synes vi, at man bør nyde, så længe det er der. Så længe barnesmilet stadig er der og de små voksne ikke er for seriøse endnu.
Teenagerne begynder at være seriøse steder i deres liv. Efter konfirmationen er der ikke længe til de går ud af folkeskolen. Og derefter er der ikke længe til de skal vælge en ungdomsuddannelse. Og inden de går ud af teenageårene når nogle endda at have valgt en videregående uddannelse eller en karrierevej.

Hvad giver man i gave til sine børn og børnebørn?

Om det er dit eget barn eller om det er dit barnebarn, som du skal give en gave, så vil man gerne have, at gaven sidder lige i skabet. Små børn har det med at blive glade for gaver – uanset hvad. Så snart de ser en gave pakket ind i gavepapir og med gavebånd på, så bliver de lykkelige. Alene dét blik i deres øjne er hele gaven værd. Men vi vil selvfølgelig også gerne give dem noget, som de bliver glade for at åbne.
Vi synes bestemt, at I bør undersøge gaveideer til børn inden for de forskellige aldersgrupper, som vi har lavet. Der er alt for stor forskel på, hvor børnene er i deres liv til at man blot kan bruge én generel guide til at finde en gave til børn.