Dåbsgaver både til drenge og piger

En lille ny er kommet til verden og skal have sit navn. Du er inviteret til barnedåb og skal have en gave med til den lille. Man vil gerne give en dåbsgave, der er mere end bare endnu en bamse i bunken. Men hvad giver man til sådan et lille menneske?
Hovedpersonen til en barnedåb ved sjældent, hvad der egentligt foregår, men på trods af dette elsker vi at fejre de små, søde babyer. Overvej derfor at give en gave, som enten vil hjælpe forældrene godt på vej med den lille. Eller giv en gave, som den lille kan få glæde eller minder af, når han eller hun bliver større.
Vi har samlet en masse gode ideer til barnedåbsgaver her på dingaveguide, så du kan få inspiration til den rigtige gave til barnet.

Elefantbamse

Elefantbamse

Alle børn elsker at kramme og putte med deres bamser. Elefantbamsen er en dejlig og blød bamse som uden tvivl vil blive et hit hos den lille.
Det gør ikke noget hvis bamsen bliver beskidt eller snavset, da den kan holde til at blive vasket i vaskemaskinen ved 30 grader.
Bamsen kan findes i flere farver: grå, lyserød og blå.

Pris: 128,00 kr.

Find gaven her
H. C. Andersens samlede eventyr og historier

H. C. Andersens samlede eventyr og historier

H. C. Andersen er og må være en af de største legender i Danmark. Og hans eventyr og historier bør fortsætte med at blive husket i alle de kommende generationer. Derfor synes vi denne pakke med hans samlede værker er en fantastisk gave. Den kan følge en igennem hele livet, så H. C. Andersens eventyr altid vil blive husket.

Pris: 349,95 kr.

Find gaven her
Dukkevogn i træ

Dukkevogn i træ

Flot, klassisk dukkevogn i træ. Et fantastisk stykke legetøj til når de små har lært at gå. Den kan både fungere som gåvogn, men også som opbevaring af dukker og bamser for både drenge og piger.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
By KlipKlap Square madras

By KlipKlap Square madras

Denne fantastisk flotte madras måler 115x115x8 cm og er perfekt til enten stuen eller børneværelset hos en familie, der lige har fået et nyt lille medlem. Madrassen er perfekt til både hygge og leg med den lille ny, og den kan bruges som legested og opbevaring til legetøj.

Pris: 2299,00 kr.

Find gaven her
Knoppuslespil i træ

Knoppuslespil i træ

Et knoppuslespil er beregnet som et begynder puslespil og kan bruges af børn helt ned til 1 år. Et puslespil kan hjælpe barnet med at forstå mønstre og forme, samt træne motorikken og koncentrationen.
Et puslespil i træ er meget hårdfør og kan holde til at barnet tager brikkerne i munden eller kaster med dem.

Pris: Fra 49,00 kr.

Find gaven her
Solsystem uro

Solsystem uro

Denne unikke, anderledes og flotte uro er et frisk pust til et barneværelse. Den forestiller solsystemet og planternes placering i forhold til hinanden.

Uroen vil give et anderledes look til et barneværelse eller andre rum, hvor beboerne er vilde med solsystemet.

Pris: 719,00 kr.

Find gaven her
Skoleplakat til børneværelset

Skoleplakat til børneværelset

På hvide vægge vil det altid pynte med billeder eller plakater. Disse skoleplakater er anderledes og sjove at have hængende i et børneværelse. Og samtidig er de lærerige. Når barnet når en alder, hvor det er sjov at lære, så er disse plakater ekstra sjove at have hængende.

Der kan vælges mellem alt fra biler, fugle og dinosaurer.

Pris: 219,00 kr.

Find gaven her
Legetæppe

Legetæppe

Dette tæppe kan både bruges som legetæppe på gulvet eller som plaid i sofaen. Og tæppet gemmer på en lille overraskelse: det er designet med inspiration fra japansk origami, en foldeteknik der tillader, at tæppet kan foldes som et skib.

Denne gave er perfekt både til barselsgave, dåbsgave eller som gave til mindre børn.

Pris: 725,00 kr.

Find gaven her
Navnetog i træ

Navnetog i træ

Hvis du vil give en personlig gave til en nyfødt, så er dette flotte navnetog i træ en fantastisk gaveidé. Det vil klæde ethvert børneværelse, og ellers vil det se fantastisk ud som dekoration til en barnedåb eller børnefødselsdag. Det er også en ekstra sjov gave, når et barn skal til at lære, at stave til sit eget navn.

Man køber lokomotiv, togvogn og bogstaver separat, så du selv kan sammensætte navnet.

Pris: 18,00 kr. pr. bogstav

Find gaven her
Sky uro

Sky uro

Uroer kan efterhånden fås i alle former, størrelser, mønstre og farver. Men det gør dem ikke mindre brugbare. Dette er blot én uro ud af rigtig mange flotte, der kan findes rundt omkring. En uro er en fantastisk gave til en lille ny, og den pynter på ethvert børneværelse eller fx ved en skifteplads.

Der findes mange flotte uroer: både som denne med skyer, med bamser eller dyr. Og man kan også sagtens finde succes i selv at lave sin egen uro.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Sød body til pige

Sød body til pige

Med baby følger tøj – og særligt body’er er praktisk tøj at have til en lille en. Et lille barn vokser utroligt hurtigt de første år i livet, og derfor er det altid nyttigt, praktisk og brugbart med body’er i forskellige størrelser.

Og ærligt talt, findes der noget i verden, der kan se så sødt ud, som et barn klædt i noget flot og sødt tøj?

Pris: 298,00 kr.

Find gaven her
Luftballon wallstickers

Luftballon wallstickers

Wallstickers er en let og sød måde at dekorere et barneværelse eller et familiehjem. Disse luftballon klistermærker er både stilrige og utroligt søde. De vil derfor give personlighed til ethvert børneværelse.

Er du ikke til luftballoner, så fås også mange andre forskellige motiver.

Pris: 89,00 kr.

Find gaven her
Sutteklud

Sutteklud

Babyer putter alt i munden som de kan komme i nærheden af. En sutteklud er beregnet til at babyer kan putte den i munden og er på samme tid dejlig blød at røre ved.
Suttekludende fra denne serie kan fås i mange forme, farve og forskellige dyr. Dette er den perfekte gave til enhver baby

Pris: Fra 119,00 kr.

Find gaven her
Pynte luftballon

Pynte luftballon

Denne lille fine luftballon er en fin dekorativ detalje til ethvert børneværelse. Luftballonen er ikke ment som legetøj. Den er håndlavet og bør bruges som pynt på et børneværelse eller i andre rum.

Luftballonen findes i mange forskellige farver, så den passer til enhver smag.

Pris: 399,00 kr.

Find gaven her
Lampe formet som en sky

Lampe formet som en sky

Denne flotte lampe er klart en af vores favoritter! Dens udseende er så fin og stilrig, og den vil klæde ethvert børneværelse – både babyværelser og værelser til større børn. Lysniveauet kan justeres så den let kan bruges til sengelampe.

Pris: 699,00 kr.

Find gaven her
De første ord – papbog

De første ord – papbog

Denne papbog indeholder billeder af letgenkendelige ting og dyr. Dette kan være et godt redskab når den helt lille skal lære at tale og huske. Det er en hyggelig og kreativ måde at lege med sit barn samtidig med, at det er lærerigt for de små.

Pris: 129,95 kr.

Find gaven her

Ideer til dåbsgaver

Det nyeste medlem af familien er født og skal nu have sit navn. Og det skal selvfølgelig fejres! Vi elsker alle anledninger til at holde fest og fejre, og når lille baby skal døbes, så er det ingen undskyldning. Og hvem kan ærligt talt stå få det lille smil uden tænder, på det lille, uskyldige ansigt? Selvom det lille barn ikke aner det, så giver han eller hun glæde, nærmest uanset hvad de gør. Vi kan simpelthen ikke stå for de små, søde mennesker. Så vi møder hellere end gerne op til at fejre barnet. Afhængig af din relation til barnet, er der mange forskellige holdninger og ideer til, hvad man bør give i barnedåbsgave.

En ny trend der også er ved at blomstre op i Danmark, er den amerikanske tradition med at holde babyshower. Her på dingaveguide har vi valgt at dele babyshower og dåb op i to, da vi ikke helt synes, at de samme gaver egner sig til begge fester. Men du kan selvfølgelig også søge inspiration til gaver til et babyshower her under dåbsgaver.

Hvad skal jeg give i dåbsgave?

Hvad er den perfekte barnedåbsgave? Vi synes, at forventningen til dåbsgaven er meget forskellig afhængig af din relation til den nyfødte. Selvfølgelig er forhold forskellige fra familie til familie altid forskellige, og vi anbefaler derfor, at du læser hele guiden til dåbsgaver igennem. Det kunne jo være, at du havde overset en ide.
Har du en nær relation til barnet – er du onkel, bedsteforældre eller skal du være gudmor? Er dit budget da lidt højere, så foreslår vi, at du finder en gave, som barnet senere i livet også kan få glæde af. En tidløs gave, som barnet 20 år senere stadig kan kigge på. Her har vi på guiden en masse ideer til de mere personlige dåbsgaver. Gaver, som den lille enten kan bruge, når han eller hun bliver større, eller gaver som han eller hun kan have som minde. Og eventuelt give videre til sit egen barn – om mange, mange år.

Er dit budget mindre, eller er du ikke den tætteste familie, så har vi også masser af ideer til gode dåbsgaver. Hvis du giver en gave, som ikke nødvendigvis skal følge barnet resten af livet, så kan du overveje en gave, der også kan hjælpe forældrene.
Nybagte forældre svømmer som regel ikke i masser af penge, da en lille ny medfører mange udgifter. Vælger du at give lejetøj eller tøj til barnet – og måske også i størrelser, til når han eller hun bliver større – så ville du både give en gave til baby, og du ville kunne hjælpe forældrene økonomisk.
Der er også flere praktiske ting, der skal købes i forbindelse med en nyfødt. Sutteflasker, stofbleer, sengetøj og meget mere. Dette ville være gode dåbsgaver, da du vil hjælpe forældrene.

Nybagte forældre

Når familien på to bliver til tre, eller når det fjerde barn kommer til verden, vil forældrene være på en lyserød sky af lykke. Deres lille barn er centrum i deres verden, og selvfølgelig skal der fejres! Ofte ser vi faktisk, at nogle af de største fester, et barn får holdt, er deres barnedåb eller 1-års fødselsdag. Og det kan barnet ikke engang huske. Men vi elsker de små mennesker, og fejrer dem glædeligt med gaveregn og “nuuuh, hvor er du nuttet”.

Vi har samlet de bedste gaveideer til dåb til både barnet og forældrene. Selvfølgelig er der nogle af vores gaver, der egner sig bedre til drenge, og nogle der egner sig bedre till piger. Men i den lille størrelser, som babyerne nu engang har, så er der også mange gaveideer, der egner sig til begge køn. Mange gaver kan efterhånden købes kønsneutralt. Det behøver altså ikke nødvendigvis være lyserødt eller lyseblåt.

En anden diskussion er, om forældrene selv bør give en barnedåbsgave. Med baby i den lille alder, er det oftest forældrene selv, der får mest glæde af gaven. Med mindre man giver en gave, der skal blive til et minde senere i barnets liv. Og forældrene står jo allerede for at betale hele barnedåben. Men man har jo altid lyst til at give gaver til sin lille guldklump. Vi synes helt klart, at den perfekte dåbsgave fra forældrene – hvis de vil ikke en – kunne være en arvegenstand, måske et smykke, eller en børneopsparing. På denne måde får barnet en gave, som de vil mindes, og som har betydning. Et arvesmykke vil få stor betydning, når man bliver ældre og en børneopsparing vil hjælpe barnet når det engang bliver en ung voksen.

Dåb eller navngivning

Det er ikke alle, der vælger at døbe deres børn. Det bliver også mere populært blot med navngivning af den lille. Men dette sætter selvfølgelig ikke en stopper for os fest-glade danskere. Til enhver navngivningsfest følger også en navngivningsgave. Vi mener, at både dåb og navngivning leder til de samme slags gaver, og vi anbefaler derfor, at du bruger vores guide til barnedåbsgaver til også at finde inspiration til den perfekte navngivningsgave.

Vi føler også at navngivningsfester og navngivningsgaver følger de samme uskrevne regler som dåbsgaver. Jo tættere forhold ud har til den lille, jo mere personlige og mindeværdig bør gaven være.