Svendegaver

Med nyuddannede svende medfølger en storm af svendegilder. Svendegildet er en festlig afslutning på læretiden, hvor de færdigudlærte har knoklet for at få deres uddannelse og velfortjente svendebrev. Og med den nye uddannelse følger naturligvis fest og gaver. Her på dingaveguide har vi samlet alle de bedste svendegaver, så du kan finde en gave til svendegildet, der passer uanset uddannelse.

Gaveideer til nyudlærte svende

No Posts found.

Gaver til svendegilde

Der findes et utal af faglige uddannelser i Danmark, hvor den udlærte svend efter sin uddannelse modtager sit svendebrev. Efter en lang og hård uddannelse er det unge menneske endelig blevet uddannet svend, og det skal velfortjent fejret med en fest, et svendegilde. Så om du kender en nyuddannet murersvend, tømrersvend, elektrikersvend eller kokkesvend, så kan du finde inspiration til en svendegave til dem her på siden.
De faglige uddannelser består både af teoretisk og praktisk undervisning, og resulterer i et stort svendegilde. Står du og mangler en gave til et svendegilde, så lad dig inspirere her på siden.

Gaver til en nyuddannet svend kan gives til svendegildet, som du er inviteret til. Er du derimod så tæt med svenden, at du skal være der på dagen, hvor han eller hun får sit svendebrev, så kan du allerede medbringe en gave på dagen. På selve dagen kan der også blive fejret med champagne og god mad. Svenden har endelig nået sit mål og færdiggjort sin uddannelse.

Hvad giver man i svendegave?

Der er uendelige muligheder, når det kommer til svendegaver. Ligesom med studentergaver har vi med unge mennesker at gøre, der stadig har hele deres liv foran sig. Måske står svenden og skal flytte hjemmefra, og hertil vil det passe godt med flytte hjemmefra gaver. Måske er svenden ham eller hende, der allerede har alt, og hertil passer det godt med oplevelsesgaver. Oplevelsesgaver er altid en god gave, hvis du er i tvivl om, hvad du skal give. Det er blevet meget populært at give oplevelser, hvor I sammen får noget kvalitetstid sammen.

Men en ting ses ofte ved svendegaver: at man giver noget, der passer til faget. Der findes mange forskellige fagområder, og det er populært at komme med gaver, der relaterer sig til fagområdet. En udlært kok modtager gode knive og andet lækkert køkkentøj. En tømrersvend modtager diverse kvalitetsværktøj. Der er altså noget symbolsk over gaverne, man giver til en udlært svend.
Der er altså mange muligheder for at finde en god svendegave, så du skal nok finde den perfekte gave, som du søger.

Faglige uddannelser

De faglige uddannelser er populære i Danmark, og med god grund. Der findes en hel verden af forskellige uddannelser, hvorefter du bliver udlært svend. De faglige uddannelser dækker over en bred vifte af forskellige fagområder, heriblandt

  • Frisør
  • Smed
  • Tømrer
  • Elektriker
  • Maler
  • Murer
  • Kok

Og mange, mange flere. Og til hvert fagområde ligger forskellige interesser og oplagte gaver. Om det er en kok eller maler du skal til svendegilde hos, så fortjener de en velment gave for deres hårde arbejde. Vi har her på siden samlet en masse gode ideer til gaver til et svendegilde. Vi har her på siden samlet alle svendegaver og derudover kan du finde gaver til de specifikke fagområder adskilt. Du kan i toppen af denne side finde adgang til hver og en af de forskellige uddannelser så du kan finde ideer til lige præcis ham eller hende, du skal til svendegilde hos.

Med et svendebrev i hånden og en god, faglig uddannelse i bagagen, så fortjener de unge mennesker at blive fejret med manér. Inden de nu skal ud på arbejdsmarkedet som rigtige voksne mennesker.

Budget for en svendegave

Hvor mange penge bør man så bruge på sådan en svendegave? Det kommer som altid an på, hvad din relation til den udlærte svend er. Vi ser svendegaver på et niveau, der minder lidt om studentergaver. Det er altså en særlig anledning, som lægger op til en lidt større gave end en almindelig fødselsdagsgave. Men det skal heller ikke være den største gave nogensinde. Er du tæt på den nyuddannede og skal være der og fejre ham eller hende på dagen, hvor de får deres svendebrev, kan du medbringe en lille gave på selve dagen. Eller du kan vælge at give en større gave på dagen for svendegildet.