Indflyttergaver

Første gang man inviteres hjem i parrets eller personens nye bolig, foreskriver kutymen, at man medbringer en lille indflyttergave. Om du er inviteret til den helt store indflytterfest eller blot til en kop kaffe for at se hjemmet, så er det pænt at medbringe en lille ting. Vi har her på dingaveguide samlet ideer til gode indflyttergaver, som du let kan lade dig inspirere af. Vi har ideer både til par eller enkeltpersoner, uanset om det er første eller fjerde gang, de flytter.

No Posts found.

Hvad er en god indflyttergave?

Du er inviteret hjem i den nye bolig, for at se den for første gang. Måske holder parret eller personen indflytterfest, måske skal i blot nyde en kop kaffe og et stykke kage, eller måske har du været blandt en af flytte-hjælpe-mændene på flyttedagen. Traditionen tro bør du medbringe en lille indflyttergave. Men hvad er en god indflyttergave?

Der er naturligvis flere forskellige parametre, der spiller en rolle her
– Er det til en mand, kvinde, et par eller andre?
– Er det første gang de flytter?
– Er de flyttet i hus eller lejlighed eller noget tredje?

Generelt ses den “normale” indflyttergave ofte at være en ting til hjemmet: enten til køkkenet, stuen, pynt eller sådanne ting. Men der er stor forskel på, om du køber en gave til en første-gang-udflytter på 20 år frem for en familie på 4, der har købt et nyt hus.

Indflyttergave til ham eller hende, der flytter første gang

Vi synes, der kan være lidt forskel på, om det er en mand eller kvinde, der skal gives indflyttergave til. Mænd kan ofte se sig meget tilfredse med en god flaske whisky eller en kasse specialøl. Kvinder derimod ses ofte at være glade for små pynteting til hjemmet eller mere specielle køkkenting.
Men uanset hvad, så kan indflyttergaverne være meget behjælpelige for første-gangs-flyttere. Mange unge har gennem årene ønsket sig “flytte-hjemmefra ting” i gave, men de har sjældent fået samlet alt det nødvendige sammen. Derfor går man aldrig helt galt i byen med følgende:

  • Køkkenting, som personen ikke selv havde tænkt på
  • Køkkenting, som personen i forvejen samler på
  • En pynteting, som vil give personlighed til hjemmet
  • Praktiske pyntegenstande som fx en vase eller lysestage

Indflyttergaver til par

Par, der flytter sammen, kan være første-gangs-flyttere eller have prøvet at flytte før.
Er det første gang et par flytter sammen, måske i lejlighed, da er nogle klassiske gaver pyntegenstande eller køkkenting. Unge mennesker, der flytter sammen som par, står ofte i samme situation som hvis de skulle flytte alene: de har endnu ikke fået samlet sig alting sammen.
Er det derimod et par, der flytter sammen eller køber et nyt hus, så har vi en anderledes situation. Da har parret ofte mange af de ting, de har brug for. Her synes vi særligt at anderledes, personlige og sjove gaver er gode som indflyttergaver.

Anderledes ideer

Indflyttergaver behøver nemlig ikke være en alt for seriøs gave. Man kan finde en masse sjove, anderledes gaver både til køkken og hjem. Ting, der får folk til at grine og komme i godt humør, og som stadig viser, at du har tænkt på dem.
Men! En sikker vinder særligt til første-gang-flyttere er noget så simpelt som en kartoffelskræller. Man glemmer altid kartoffelskrælleren, indtil man står i sin nye lejlighed og havde tænkt sig at skulle have kartofler til aftensmad. Det samme gælder hvidløgspresseren!

Budget på en indflyttergave

Af samme årsag som ovenfor: at en indflyttergave ikke nødvendigvis behøver at være for seriøs, da behøver budgettet for en indflyttergave heller ikke at være særligt højt. Indflyttergaver gives ofte på et uformelt visit, og ofte kan en god flaske whisky eller øl være en glimrende gave. Eksempelvis kan man også give hjemmestrikkede karklude eller gode kvalitets viskestykker. En indflyttergave behøver altså ikke være noget dyrt eller særligt. Men den vil blive modtaget med glæde og taknemmelighed.