Indflyttergaver

Første gang man inviteres hjem i parrets eller personens nye bolig, foreskriver kutymen, at man medbringer en lille indflyttergave. Om du er inviteret til den helt store indflytterfest eller blot til en kop kaffe for at se hjemmet, så er det pænt at medbringe en lille ting. Vi har her på dingaveguide samlet ideer til gode indflyttergaver, som du let kan lade dig inspirere af. Vi har ideer både til par eller enkeltpersoner, uanset om det er første eller fjerde gang, de flytter.

Indeholder reklamelinks

Plakat med sjove “danish sayings”

Plakat med sjove “danish sayings”

På denne plakat finder du danske udtryk, der oversat til engelsk bliver til helt skæve og skøre citater.

Pris: Fra 249,00 kr.

Find gaven her
Postkasse sticker

Postkasse sticker

Skal der skrives navne på en postkasse, kan postkasseklistermærker være en sjov måde at pynte på. Om man bor alene, sammen med en kæreste eller en hel familie, så tillader disse klistermærker at man får en anderledes postkasse end resten af gaden.

Pris: Fra 149,00 kr.

Find gaven her
Ugekalender

Ugekalender

For at holde orden i dagligdagen kan en ugekalender være en stor hjælp. Med denne er der en ny kalender klar til hver uge, så det bliver lettere at holde overblikket. Den kan bruges til alt fra madplaner til at huske aftaler.

Pris: Fra 99,00 kr.

Find gaven her
Måltidskasse

Måltidskasse

En god og anderledes gaveide er at sende måltidskasser til en person, du holder af. På denne måde vil de modtage mad til op til fire dage på en uge, og få lov at prøve nogle nye og anderledes retter.

Pris: Fra 45,00 kr. pr. kuvert

Find gaven her
Grillbestik

Grillbestik

I et fuldendt køkken hører sig et godt sæt grillbestik. Godt kød fra grillen bør nydes med det perfekte bestik. Dette Old Farmer Classic sæt fra Gense er et eksempel på et sæt klassisk og flot grillbestik.

Pris: Fra 263,00 kr.

Find gaven her
Brødrister

Brødrister

Denne flotte, alternative og stilrige brødrister vil klæde ethvert køkken. Dens nymoderniserede, gammeldags, retrodesign vil være en god og speciel gave at modtage.

Pris: Pris afhængig af mærke

Find gaven her
Cocktail sæt

Cocktail sæt

Alle har drømt om at være bartender på et tidspunkt i deres liv. Giv et elegant cocktail sæt, der indeholder det mest nødvendige udstyr for at lave de perfekte drinks.

Cocktail sættet er i fremragende kvalitet og er uden tvivl den perfekte gaveide.

Pris: 319,00 kr.

Find gaven her
Gavekurv uden alkohol

Gavekurv uden alkohol

Kender du en der skal forkæles med en dejlig gavekurv? Lækre gavekurve kan også findes uden alkohol, men fyldt med gode snacks som nødder, lakrids og bolcher.
En god gavekurv indeholder som regel lidt til en hver smag, så selv de mest kræsne munde kan blive tilfredse.

Pris: Fra 185,00 kr. pr. gavekurv

Find gaven her
Ølglas

Ølglas

En perfekt, sjov herregave man ikke kan komme udenom er ølglas. Disse ølglas er designet moderne og rustikt på samme tid, og vil passe perfekt til en god kold øl med vennerne eller familien.

Pris: 159,00 kr.

Find gaven her
Flytte hjemmefra kogebogen

Flytte hjemmefra kogebogen

Kender du et ungt menneske, der står og skal flytte hjemmefra? Der er mange nye ting at vænne sig til ved at flytte, og man skal lære at lave mad på et budget. Flytte hjemmefra kogebogen indeholder en masse opskrifter på lette og billige retter, som er perfekt til en, der lige er flyttet.

Pris: 199,95 kr.

Find gaven her
En flot vase

En flot vase

En buket blomster kan gøre enhver kvindes knæ bløde. Hver gang hun kigger på dem vil hun blive glad og have dig i tankerne.
Det er nødvendigt med en vase for at blomsterne kan holde til at stå i stuetemperatur. Der findes mange flotte vaser, som kan passe ind i enhver stilart i hjemmet.

Pris: Priser fra 349,00 kr.

Find gaven her
Bestiksæt

Bestiksæt

Et flot bestiksæt kan sætte prikken over i’et på et flot opdækket bord. Det kan være til et ungt menneske, der skal til at flytte hjemmefra, eller om det er til brudeparret, der skal have fornyet deres hjem. Flot bestik kan være med til at sætte stilen i hjemmet.

Pris: Fra 199,00 kr.

Find gaven her
Lysestage

Lysestage

Når mørket falder på og man slapper af hjemme i den varme stue, er der ikke noget bedre end et levende lys til at give en hygge stemning.
Pynt dit hjem med en flot og elegant lysestage, som kan tiltrække misundelige blikke fra dine gæster.

Pris: Priser fra 149,00 kr.

Find gaven her
Brætspil: partners

Brætspil: partners

Partners er den nye – og meget sjovere – udgave af det gode gamle Ludo. Her spiller I sammen i hold, hvor det gælder om at tænke taktisk, samarbejde og komme først.

Partners lægger op til stor underholdning. Der fås både en version, der kan spilles af 4 personer og en, der kan spilles af 6 personer.

Pris: 179,00 kr.

Find gaven her
Vindispenser

Vindispenser

Det er blevet mere populært at købe papvin i dag, da det forlænger vinens levetid efter åbning. Desværre er papkassen som vinen kommer i ikke så elegant som en flot vinflaske.

Heldigvis kan en flot vindispenser i træ erstatte den kedelige kasse, som vinen kommer i og samtidig give dine gæster noget flot at kigge på.

Pris: Fra 599,00 kr.

Find gaven her
Tallerkener

Tallerkener

Tallerkener er en fast del af ethvert køkken. Middagstallerkener, kagetallerkener, frokosttallerkener, dybe tallerkener og flere endnu.

Mange personer samler ofte på et bestemt stel fra bestemte mærker. Alternativt er det en fantastisk flytte-hjemmefra gave, så man er klar til at flytte ud.

Pris: Fra 129,95 kr.

Find gaven her
Glas til drinks

Glas til drinks

Om de skal bruges til gin og tonic eller til isvand, så er disse krystalglas fra Lyngby Glas perfekte til servering af alle slags drikkevarer. Stilen er elegant og klassisk og vil pynte til enhver lejlighed.

Pris: 299,00 kr. for 6 stk.

Find gaven her
Sous Vide

Sous Vide

En sous vide er en køkkenmaskine, der hjælper med den perfekte tilberedning af al slags kød. Det er den perfekte gave til en, der elsker at lave mad eller til manden, der har alt.

Pris: Fra 1200,00 kr.

Find gaven her
Tæppe eller plaid

Tæppe eller plaid

På en hjemmedag på sofaen findes der intet hyggeligere end et lækkert, blødt tæppe man kan putte og varme sig med. Tæpper og plaider findes i mange forskellige farver og mønstre og er med til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet.

Pris: 600,00 kr.

Find gaven her
Champagneglas

Champagneglas

Når klokken slår 24.00 nytårsaften skal der fejres med champagne, god mad og højt humør. Dertil hører sig flotte champagneglas til at fejre det nye år. Alternativt kan de også bruges til at servere kreative drinks i eller andre lækre drikke.

Pris: Fra 109,00 kr.

Find gaven her
Røgalarm

Røgalarm

En gaveide, man håber, man aldrig får brug for, men som er yderst vigtig at have. Hvis der ikke medfølger røgalarmer i den nye lejlighed eller det nye hus, så er en røgalarm en af de bedste gaver, man kan modtage.

Pris: 59,00 kr.

Find gaven her
Røreskålesæt

Røreskålesæt

Når man flytter hjemmefra skal der bruges alt fra potter, pander og skåle. Dette Rosti røreskålesæt er en god startpakke til de nødvendige ting, man skal have i et køkken. I skålesættet fås 4 af de klassiske Margretheskåle i forskellige størrelser.

Skålene fås i flere forskellige farver, og de kan også findes i andre størrelser.

Pris: 395,00 kr.

Find gaven her
God flaske whisky – eller anden alkohol

God flaske whisky – eller anden alkohol

En god flaske alkohol kan ofte være en lækker og luksuriøs gave til manden, der har alt. Det behøver naturligvis ikke være en whisky. Er han mere til rom, cognac, portvin eller gin? Alle muligheder er åbne. Yderligere kan en god flaske alkohol let gives som en gavekurv med tilhørende snacks.

Pris: Variende efter mærke og variant

Find gaven her
Skærebræt

Skærebræt

Med god madlavning hører et godt skærebræt. Et lækkert skærebræt vil altid falde i god jord, hos en der elsker at stå i køkkenet og lave mad. Derudover er skærebrætter også rigtig flotte at bruge til eksempelvis servering af mad.

Dette håndlavede spækbræt i asketræ kan fås i 4 forskellige størrelser.

Pris: Fra 209,00 kr.

Find gaven her
Lille Bluetooth højtaler

Lille Bluetooth højtaler

Om du sidder på stranden, derhjemme eller er på farten, kan musik næsten altid løfte stemningen. Selvom at denne Bluetooth højtaler er lille og kompakt, så spiller den utrolig godt.
Den kan holde batteri i flere timer og lades op på kort tid. Denne højtaler vil gå varmt hjem hos enhver der elsker at høre musik uanset hvor personen befinder sig.

Pris: Fra 299,00 kr.

Find gaven her
Vaffeljern

Vaffeljern

Lækre, sprøde vafler er noget af det bedste, man kan forkæle sig selv med en lørdag formiddag. Men de kræver et vaffeljern for at blive lavet. Derfor er et vaffeljern en fantastisk gave til folk – både unge og gamle – der elsker vafler.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Ostesæt

Ostesæt

Dette er en gave til ham eller hende, der har alt. Og ikke mindst er det en gave til en der elsker et godt ostebord. Et ostesæt med flotte knive, der vil tage præsentationen af et oste- eller tapasbord til et nyt niveau.

Pris: Fra 199,95 kr.

Find gaven her
Rødvinsglas

Rødvinsglas

Hvad er bedre end et godt glas rødvin til en god mediumstegt bøf? Og et godt glas rødvin bør serveres i gode rødvinsglas for at få det meste ud af oplevelsen.

Flotte rødvinsglas kan idag fås i flere forskellige former og størrelser, så der er noget, der passer til enhver smag.

Pris: Fra 109,00 kr.

Find gaven her
Lagkagefad

Lagkagefad

Der findes intet bedre end kage. Og en god kage skal selvfølgelig serveres på et pænt lagkagefad. Et flot serveringsfad vil være en god gave til enhver kvinde eller mand, der elsker at stå i det søde køkken.

Pris: Fra 149,00 kr.

Find gaven her
Stempelkande

Stempelkande

Kaffe bliver på et tidspunkt en stor del af mange menneskers liv. Når man begynder at studere, når man begynder på arbejde, eller når der bare skal hygges derhjemme.

Med en stempelkande er det let og hurtigt at lave lækker kaffe til flere personer.

Pris: Fra 175,00 kr.

Find gaven her
Gavekurv med vin

Gavekurv med vin

Hvem vil ikke sætte stor pris på at modtage en fin gavekurv med god vin. En flaske vin har altid været set på som en fin gestus, som man aldrig kan blive skuffet over.
Gavekurven kan med fordel kombineres med et par gode snacks i form af lakrids, chips eller nødder.

Pris: Fra 275,00 kr. pr. gavekurv

Find gaven her
Beer pong bord

Beer pong bord

Beer pong er blevet anerkendt som en af de bedste spil til fester. Alle kan være med og det er tilmed underholdende for tilskuerne.

Spillet er kendt fra de amerikanske fester, hvor et beer pong bord er en nødvendighed for at få festen sat ordentlig i gang.

Pris: Fra 1399,00 kr.

Find gaven her
Kartoffelskræller

Kartoffelskræller

Den ting, man altid først finder ud af, at man mangler, når man står og skal bruge den: ja, vi taler selvfølgelig om kartoffelskrælleren. En kartoffelskræller er et stabilt element i ethvert køkken. Men det er også altid den ting, man glemmer at købe, når man flytter hjemmefra. Derfor er en kartoffelskræller en god og sjov gave til ethvert ungt menneske.

Denne skrællekniv fra Fiskars er af god kvalitet, så den vil også passe i hjemmet hos voksne og ældre.

Pris: 45,00 kr.

Find gaven her
Whiskykaraffel og glas i krystal

Whiskykaraffel og glas i krystal

Til enhver whiskyelsker følger et flot whiskysæt, der kan pynte i hjemmet. Lavet i krystalglas og med et klassisk og elegant design, vil whisky blive en helt ny oplevelse.

Pris: 549,00 kr.

Find gaven her
Infrarødt termometer

Infrarødt termometer

Hvis du kender en der går op i bagning, chokolade og andre søde sager, så er et infrarødt termometer en god gaveidé. Dette er bagegrej, som er lidt ud over det normale, men hvis man virkelig går op i bagværk og særligt chokolade, så kan det være uundværligt.

Termometret måler overfladetemperaturer, men der medfølger et målespyd, så der også kan måles kernetemperaturer.

Pris: 399,00 kr.

Find gaven her
Sort bestiksæt fra Bitz

Sort bestiksæt fra Bitz

Flot og unikt bestiksæt med ialt 16 dele. Det sorte og stilrige look er meget moderne i dagens Danmark. Sættet vil give et unikt præg til en hvert hjem.

Pris: 769,00 kr. for 16 dele

Find gaven her
Hvidvinsglas

Hvidvinsglas

Et glas koldt, smagfuldt hvidvin bør nydes i flotte hvidvinsglas. Derfor er disse glas en god gave til en, der holder af at drikke og servere hvidvin.

Hvidvinsglas fås i mange forskellige designs, hvor vi her viser et eksempel på moderne og stilrige glas.

Pris: Fra 109,00 kr.

Find gaven her
Rivsalt med lakrids

Rivsalt med lakrids

Konceptet der startede som rivsalt er også kommet som lakrids. Her fås ren rålakrids, som kan bruges i al madlavning: både i det søde og det salte køkken. Dette er en sjov og anderledes gave til én, der elsker at lave mad og desserter.

Det er en anderledes måde at give noget sødt i gave, og kun fantasien sætter grænser til bruges af den. Her fås både lakrids og rivejern, og man kan altid købe refills af både salt og lakrids.

Pris: 249,00 kr.

Find gaven her
Toilettaske

Toilettaske

Som pige vil man altid kunne bruge en god og flot toilettaske. Hver gang man som pige skal et sted hen, så skal halvdelen af badeværelset også med. Derfor er et lækker toilettaske en meget praktisk ting.

Pris: 109,00 kr.

Find gaven her
Toastmaskine

Toastmaskine

Det er ikke til at komme uden om: en toastmaskine er den ultimative flytte-hjemmefra gave eller indflyttergave.

Når man lige er flyttet ud kan toast fungere som både morgenmad, middagsmad og aftensmad, så det er næsten en uundværlig maskine i køkkenet.

Pris: 249,00 kr.

Find gaven her
Exit game: escape room derhjemme

Exit game: escape room derhjemme

Elsker du mystik og at løse gåder? Så er et escape room det helt rigtige for dig. Med Exit Games får du brætspil, der spilles derhjemme, hvor I skal løse gåder præcis som i et ægte escape room.

Pris: 149,00 kr.

Find gaven her
Salt og peberkværn fra Peugeot

Salt og peberkværn fra Peugeot

Salt og peber har i de sidste par århundreder været det mest populære krydderi i norden, og det ser også ud til at de vil være at finde i de danske køkkener i fremtiden. Med krydderiernes nødvendighed i de danske hjem, er det også nødvendigt at have den helt rette kværn, som kan give din madret det sidste pift.

Pris: Fra 715,00 kr.

Find gaven her
Brætspil

Brætspil

Et godt og sjovt brætspil danner ramme for en hyggelig weekendaften med venner eller familie. Der findes uendelige sjove og unikke brætspil, så det er blot at gå igang.

Pris: Fra 125,00 kr.

Find gaven her
Design Letters kop

Design Letters kop

Disse fine ABC kopper i porcelæn fra Design Letters er en perfekt gave til enhver person. De kan både bruges til servering af varme drikke eller som pynt til hjemmet eller kontoret.

Pris: 79,00 kr.

Find gaven her
Pizzasten

Pizzasten

Alle elsker en god pizza – og oplevelsen bliver kun endnu bedre, hvis pizzaen bages på en rigtig pizzasten. Læg stenen og pizza på grillen og få en helt ny smagsoplevelse.

Pris: 479,00 kr.

Find gaven her
Smoothie twister blender

Smoothie twister blender

Smoothies er blevet en populær spise/drikke de seneste år. Og med denne smarte twister blender er det super hurtigt og nemt at få lavet en lækker smoothie. Samtidig fås der også låg med drikketud til bægrerne, så man let kan tage sin smoothie med på vejen.

Pris: 499,95 kr.

Find gaven her
Grillredskaber

Grillredskaber

En god grillaften bliver kun bedre hvis man har de rigtige redskaber på plads. Alt fra tangsæt, paletter og pensler.

Pris: Fra 179,00 kr.

Find gaven her
Grill kogebog

Grill kogebog

Er du ikke en haj i et køkken? Eller savner du inspiration til nye, lækre retter? Så lad dig inspirere af forskellige, gode kogebøger.

Pris: 299,00 kr.

Find gaven her
Steaksæt

Steaksæt

Det perfekte stykke kød er stegt på grillen, og der er lagt op til en godt middagsselskab. Hertil skal naturligvis det fine steaksæt findes frem, så borddækningen er fuldendt.

Pris: 799,00 kr. for 6 sæt

Find gaven her
Gode knive

Gode knive

God madlavning kræver godt udstyr – og her må man særligt ikke gå ned på sine knive. Knivene er et af de vigtigste redskaber en kok har i køkkenet – både til grill, det salte køkken og det søde køkken.

Pris: Fra 249,00 kr.

Find gaven her
Stege- og grilltermometer

Stege- og grilltermometer

Et termometer og timer til grillen kan være med til at gøre grilloplevelsen endnu bedre. Der findes endda versioner der kan kobles til app’s på telefonen eller det helt almindelige manuelle stegetermometer.

Pris: Fra 179,00 kr.

Find gaven her

Hvad er en god indflyttergave?

Du er inviteret hjem i den nye bolig, for at se den for første gang. Måske holder parret eller personen indflytterfest, måske skal i blot nyde en kop kaffe og et stykke kage, eller måske har du været blandt en af flytte-hjælpe-mændene på flyttedagen. Traditionen tro bør du medbringe en lille indflyttergave. Men hvad er en god indflyttergave?

Der er naturligvis flere forskellige parametre, der spiller en rolle her
– Er det til en mand, kvinde, et par eller andre?
– Er det første gang de flytter?
– Er de flyttet i hus eller lejlighed eller noget tredje?

Generelt ses den “normale” indflyttergave ofte at være en ting til hjemmet: enten til køkkenet, stuen, pynt eller sådanne ting. Men der er stor forskel på, om du køber en gave til en første-gang-udflytter på 20 år frem for en familie på 4, der har købt et nyt hus.

Indflyttergave til ham eller hende, der flytter første gang

Vi synes, der kan være lidt forskel på, om det er en mand eller kvinde, der skal gives indflyttergave til. Mænd kan ofte se sig meget tilfredse med en god flaske whisky eller en kasse specialøl. Kvinder derimod ses ofte at være glade for små pynteting til hjemmet eller mere specielle køkkenting.
Men uanset hvad, så kan indflyttergaverne være meget behjælpelige for første-gangs-flyttere. Mange unge har gennem årene ønsket sig “flytte-hjemmefra ting” i gave, men de har sjældent fået samlet alt det nødvendige sammen. Derfor går man aldrig helt galt i byen med følgende:

  • Køkkenting, som personen ikke selv havde tænkt på
  • Køkkenting, som personen i forvejen samler på
  • En pynteting, som vil give personlighed til hjemmet
  • Praktiske pyntegenstande som fx en vase eller lysestage

Indflyttergaver til par

Par, der flytter sammen, kan være første-gangs-flyttere eller have prøvet at flytte før.
Er det første gang et par flytter sammen, måske i lejlighed, da er nogle klassiske gaver pyntegenstande eller køkkenting. Unge mennesker, der flytter sammen som par, står ofte i samme situation som hvis de skulle flytte alene: de har endnu ikke fået samlet sig alting sammen.
Er det derimod et par, der flytter sammen eller køber et nyt hus, så har vi en anderledes situation. Da har parret ofte mange af de ting, de har brug for. Her synes vi særligt at anderledes, personlige og sjove gaver er gode som indflyttergaver.

Anderledes ideer

Indflyttergaver behøver nemlig ikke være en alt for seriøs gave. Man kan finde en masse sjove, anderledes gaver både til køkken og hjem. Ting, der får folk til at grine og komme i godt humør, og som stadig viser, at du har tænkt på dem.
Men! En sikker vinder særligt til første-gang-flyttere er noget så simpelt som en kartoffelskræller. Man glemmer altid kartoffelskrælleren, indtil man står i sin nye lejlighed og havde tænkt sig at skulle have kartofler til aftensmad. Det samme gælder hvidløgspresseren!

Budget på en indflyttergave

Af samme årsag som ovenfor: at en indflyttergave ikke nødvendigvis behøver at være for seriøs, da behøver budgettet for en indflyttergave heller ikke at være særligt højt. Indflyttergaver gives ofte på et uformelt visit, og ofte kan en god flaske whisky eller øl være en glimrende gave. Eksempelvis kan man også give hjemmestrikkede karklude eller gode kvalitets viskestykker. En indflyttergave behøver altså ikke være noget dyrt eller særligt. Men den vil blive modtaget med glæde og taknemmelighed.

🤩Hvad giver man i indflyttergave?

Traditionelle indflyttergaver inkluderer eksempelvis:
- ting til køkkenet
- øl/vin/chokolade gavekurve
- planter
- billede eller plakat til væggen

🤩Hvad skal en indflyttergave koste?

En indflyttergave skal være en lille, symbolsk gave, der ønsker tillykke med den nye bolig. Prisen ligger typisk mellem 50,00 til 300,00 kr.

🤩Hvem giver man indflyttergave til?

Indflyttergaver kan gives til alle, der flytter til en ny bolig. Dette kan være den unge fyr, der for første gang flytter i lejlighed. Eller det kan være dine bedsteforældre, der flytter til et nyt hus. Ofte gives der kun indflyttergaver til personer, som du har dig nært.

🤩Hvornår giver man indflyttergave?

Indflyttergaver gives typisk enten den første gang, du er på besøg i den nye bolig, eller når du er inviteret til en indflytterfest/-middag. Gaven bør dog gives relativt kort tid efter indflytningen.