Baristakursus

Selvom du måske ikke tænker over det når du skænker dagens første kop, så er kaffe ikke blot kaffe. En kop kaffe er en velbalanceret sammensætning, som kan tilpasses den enkle persons personlige smag og ønsker. Med et baristakursus fra dingaveguide kan du lære, hvordan man brygger en god kop kaffe, rister sine egne bønner, laver den perfekte mælkeskum og måske endda afslutter med lidt latte art på toppen. Få helt styr på kunsten bag en god kop kaffe, og overrask dine gæster næste gang de kommer på besøg.

Indeholder reklamelinks

Kaffekursus hos The Coffee Collective

Kaffekursus hos The Coffee Collective

Nyder du en god kop kaffe? Hos The Coffee Collective kan I komme på kursus og lære om kaffesmagning, bryggemetoder, udstyr og alt hvad der skal til for at lave den perfekte kop kaffe.

København, Sjælland

Pris: 570,00 kr. pr. person

Find gaven her
Baristakursus hos Street Coffee

Baristakursus hos Street Coffee

Hos Street Coffee kommer I på kursus i god brygning af en god espresso. Her lærer I også at steame den perfekte mælk og lave smukke mønstre i kaffen.

Aarhus, Jylland

Pris: 495,00 kr. pr. person

Find gaven her
Baristakursus hos La Cabra

Baristakursus hos La Cabra

Ønsker du at mestre den helt perfekte kop kaffe? Til baristakursus hos La Cabra vil I blive introduceret til specialkaffe, espressobrygning og alt hvad der hører til brygning af en professionel kop kaffe.

Aarhus, Jylland

Pris: 499,00 kr. pr. person

Find gaven her
Latteart kursus hos Street Coffee

Latteart kursus hos Street Coffee

Vil du gerne lære at præsentere en god kop kaffe på en helt særlig måde? Så er et kursus i latteart det helt rigtige for dig. Her lærer du at steame den helt perfekte mælk og lave flotte motiver i kaffen.

Aarhus, Jylland

Pris: 495,00 kr. pr. person

Find gaven her
Kaffekursus hos Holy Bean

Kaffekursus hos Holy Bean

Holy Bean byder på 2,5 times kaffekursus, hvor I vil lære om kaffe, kaffebrygning, ristning, dyrkning og meget mere. I vil lære om forskellige bryggemetoder, så I kan lære at lave en rigtig god kop kaffe.

Aarup, Fyn

Pris: 499,00 kr. pr. person

Find gaven her
Kaffekursus hos La Cabra

Kaffekursus hos La Cabra

Har du styr på teknikken bag at brygge en rigtig god kop kaffe? Her vil I få en introduktion til specialkaffe, håndbrygning og alt hvad der hører til at lave kaffe af høj kvalitet.

Aarhus, Jylland

Pris: 399,00 kr. pr. person

Find gaven her

Hvorfor et baristakursus?

Hver dansker drikker i gennemsnit fire kopper kaffe om dagen. Dette gør faktisk Danmark til en af de mest kaffedrikkende nationer i verden. For mange starter dagen med en kop kaffe, og for nogle er det næsten en nødvendighed for at kunne vågne. Måske er du blandt de danskere, som ikke blot anser kaffe for et middel til ekstra energi, men som nyder en god kop kaffe. Hver syvende kaffedrikker køber faktisk en kop færdigbrygget kaffe mindst én gang om ugen. Så undersøgelserne tyder på, at mange foretrækker kvantitet frem for kvalitet. Men hvad hvis du kunne springe køen over og spare de mange penge på to-go-kaffe fra smarte caféer? Med et baristakursus, kan du selv svinge en god kop kaffe over køkkenbordet. Og endda i de samme spændende varianter, som kaffebaren tilbyder.

Måske er du til en skummende cappuccino, en stærk espresso eller en cremet cafe latte? Udvalget er stort, og det kan være en jungle at finde rundt i. Hvad er forskellen f.eks. på en cortado og en latte? Og hvordan laver man en flat white? Disse spørgsmål og mange flere kan du få besvaret med et kursus i kaffens kunst, og en uddannelse som barista. Lær at lave en lækker kop kaffe, der med garanti smager ligeså godt, som dem du køber på café. Med et par simple grundtrin er du allerede godt på vej til at kunne imponere dine gæster. Men vi bliver dog nødt til at advare – en god kop kaffe kan være stærkt vanedannende.

Historien bag kaffe

Der findes mange myter når det kommer til kaffens oprindelse. Nogle historier fortæller, at kaffen blev opdaget helt tilbage i det 6. århundrede af en gedehyrde fra Yemen, som opdagede et træ med særligt opkvikkende bær. De ukendte bær tog hyrden med hjem til klosteret, hvor munkene lavede et afkog som de drak. Effekten skulle ifølge myten være en fornyet energi til deres gøremål.

De første egentlige beretninger om kaffe er dog fra år 1450, hvor de lærde havde opdaget at kaffe kunne hjælpe med at holde folk vågne. Araberne havde eneret på dyrkningen af kaffe frem til 1700-tallet. Og udbredelsen af kaffe fulgte med erobringen af Egypten og Mellemøsten. Araberne indså tidligt at kaffe var en værdifuld plante. Selvom de forsøgte at forhindre smugling til andre lande, så lykkedes det alligevel portugiserne og hollænderne at bringe kaffeplanten til deres kolonier på Sri Lanka og Java.

De nye kaffeplantager medførte at kaffeproduktionen bredte sig gennem 1700-tallet, og i 1615 blev de første sække med kaffebønner importeret til Venedig. Dette var starten på Europas mange kaffehuse, som kopierede skikke og gøremål fra de arabiske kaffehuse. I de arabiske lande og Tyrkiet var kaffehuse mere end blot udskænkning. Det var et sted, hvor de lærde i samfundet mødtes og udvekslede nyheder med hinanden.

Også i Danmark blev kaffe oprindelig serveret for det bedre borgerskab, da det først ankom til landet i løbet af 1700-tallet. Med tiden blev kaffe dog en mere almindelig drik, der fungerede som samlingspunkt for familien. Dette er stadig gældende for mange i dag. Kaffe er en vigtig del af den danske tradition og en ting, som vi ofte forbinder med vores særlige danske begreb ”hygge”. Det er måske også derfor, at vi drikker så meget af det.

Hvad er budgettet for et baristakursus?

Prisen for at komme på baristakursus ligger typisk mellem 249,00 kr –899,00 kr. afhængig af, hvad kurset indeholder og hvem der udbyder det. Du kan nogle gange være heldig, at er tilbud eller mængderabat, hvis du bestiller et baristakursus for to eller flere personer. Typisk vil sådan et kursus inkludere, at man får en introduktion til kaffens verden, en gennemgang af, hvordan en god espresso brygges, en demonstration af kunsten bag en god mælkeskum efterfulgt af mulighed for at forsøge sig frem på egen hånd – men igen så varierer dette afhængig af udbyder. Men overordnet set taler vi altså om en oplevelse, som ikke koster en halv bondegård, og som bestemt har potentiale til at være en af de bedste gaver.

Baristakursus som gave

Baristakursus for 2 eller måske for en hel gruppe kan være en fantastisk gaveidé. Særligt, hvis du kender nogen som elsker kaffe. Et kursus som barista kan være en super hyggelig oplevelse, og du behøver ikke at have forstand på kaffe for at nyde den. I løbet af dette kursus vil du nemlig blive introduceret for forskellige kaffebønner og drikke, som vil udfordre dine smagsløg lige meget om du er vant kaffedrikker eller nybegynder.

Et kursus som dette åbner mange muligheder. Et baristakursus egner sig nemlig ikke kun til én bestemt gruppe personer. Tværtimod, så egner gaven sig til mange forskellige modtagere og anledninger. For som alle andre oplevelser, så vil dette kursus være dag
som du kan nyde med en person, du holder af. Det er en hyggelig og personlig gave, som vil bringe jer sjov undervejs, og mange kopper god kaffe efterfølgende. Kurset kan gives både som gave til din kæreste, kammerat eller far så længe personen bare elsker god kaffe.
Hvis du ønsker at gøre gaven ekstra særlig, kan gaven overbringes sammen med en god pose kaffebønner, et flot kaffekrus eller et klippekort til 5 kaffedates – efter kursets færdiggørelse selvfølgelig. Hvis du mangler inspiration til din gavekurv, så har vi en masse flotte muligheder til gave til både ham og hende.

På dingaveguide kan du også finde en række forskellige kurser, så du eller en heldig modtager kan forbedre sine kundskaber på andre områder. Prøv f.eks. vores madlavningskursus eller kagekursus.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0,0
0,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.