Flyv i luftballon

Drømmer du om at flyve? At svæve lydløst hen over smukke landskaber og byer mens du nyder udsigten. På dingaveguide kan du få drømmen opfyldt med en tur i luftballon – måske i selskab med en person, som du holder særlig meget af. Ballonflyvning er en uforglemmelig oplevelse, som giver dig en velfortjent pause fra hverdagen. En luftballon flyver med samme hastighed som vinden, så derfor vil turen være stille og rolig, men det betyder ikke at du ikke vil få et sus i maven. Kom med på en magisk oplevelse, som giver dig et helt nyt perspektiv på verden.

Indeholder reklamelinks

Flyv i luftballon

Flyv i luftballon

Få en uforglemmelig oplevelse i en luftballon. De fleste har allerede oplevet Danmark fra en flyvemaskine, men det er noget helt andet at flyve i luftballon. I en luftballon vil du lydløst kunne opleve den vidunderlige danske natur fra 500 meters højde.
Oplevelen egner sig til personer i alle aldre.

Midtjylland, Sjælland

Pris: 2495,00 kr.

Find gaven her

Historien bag luftballon

Ballonflyvning har en lang historie bag sig, en historie som indeholder mere end blot Nena og 99 luftballons. Ballonen menes nemlig at kunne spores tilbage til begyndelsen af 1300-tallet i Kina. Men den egentlige opfindelse er tilskrevet Joseph Montgolfier, en fransk papirfabrikant, der sammen med sin bror Étienne opsendte en ubemandet lærredsballon i juni 1783. Allerede i september samme år, opsendte brødrene en luftballon lavet af papir. Denne blev opvarmet af et bål lavet af våd halm og fåreuld. Om bord var et får, en and og en hane, som alle kom ned igen i god behold.
Den første ballontur med mennesker fandt sted den 21. november 1783 i en varmluftballon. Denne fik betegnelsen ”montgolfiere” efter de to brødre bag opfindelsen. Luftballonen var en succes, og et nyt transportmiddel var skabt. Det var dog ikke kun for almindelige rejsende, at denne nye opfindelse blev anvendt. Under Den Fransk-tyske Krig i 1870 blev luftballonen nemlig brugt til at transportere passagerer og breve ud fra det belejrede Paris.

Ballonens funktion blev dog med tiden ændret til, hvad vi kender i dag, og ballonflyvning var ikke længere kun et middel til transport. I 1800-tallet blev luftballonen nemlig anset som en forlystelse, som bl.a. Tivoli tilføjede som en del af deres image. Populariteten af de smukke balloner er kun steget til vejrs siden den første ballon så dagens lys. I 1972 blev verdens største luftballon-festival skabt, og også her er tallene kun gået opad. Festivalen har i dag 600 deltagende luftballoner fra hele verden. Og flere hundrede tusinde tilskuere, der kommer langvejsfra for at se de smukke balloner.

Praktisk info når man skal flyve i luftballon

En tur i en luftballon er ikke blot en oplevelse, det er et fantastisk eventyr, hvor du kan opleve den smukkeste udsigt uden forstyrrelser eller larm. Men hvad gør egentlig denne oplevelse så unik?

Selvom en luftballon ikke ser ud af så meget, så kan den noget helt specielt. En flyvetur i en luftballon kræver gode vejrforhold – under 12 km/t i vindstyrke, god sigtbarhed og stabilt vejr (ingen regn, tåge eller sne). En tur i luftballon tager normalt en times tid, og ballonen flyver med samme hastighed som vinden. Om sommeren flyver man typisk de to første eller sidste soltimer, mens man om vinteren kan flyve hele dagen. Selvom det er sommertid i kalenderen, skal du forberede dig på at have varmt tøj med. Temperaturen kan nemlig være kølig i timerne, hvor du flyver. Normalt anbefaler man derfor at man medbringer udendørs tøj, der er tilpasset årstiden, så man ikke fryser undervejs på turen. Husk, at du skal klatre ud og ind af kurven til ballonen. Så derfor vil fladt fodtøj og bukser være mest praktisk.

Helt unik oplevelse

Mens du stiger langsomt til vejrs, kan du se verden komme til syne under dig, og opleve landskaber og byer fra en helt ny vinkel. Måske er du heldig at se det vilde dyreliv mens du svæver mellem skyerne, helt fredfyldt og roligt. Det eneste som du skal gøre, er at nyde turen mens den varer. Husk at medbringe kamera, så du kan genopleve minderne efter du er tilbage på landjorden.

Flyveturens rute er ikke altid planlagt, da en luftballon flyver med vinden, som er helt sin egen herre og som kan blæse i forskellige retninger. Det betyder dog ikke, at du ender i den anden ende af landet. Din ballonskipper – som personen der flyver luftballonen hedder, har erfaring med at aflæse vinden, og derfor sørger han eller hun for at du kommer mod den rigtige destination, men der kan ske ændringer undervejs afhængig af vejret. Det er derfor en god idé, at sørge for transport fra landingsstedet, så du kan komme hjem fra flyveturen.

Hvad koster det at flyve i luftballon?

Prisen for en flyvetur i en luftballon ligger i omegnen af 2000,00 kr. til 3000,00 kr. pr. person. Det er altså en oplevelse, der koster lidt mere end en helt almindelig gave, men den er også langt fra almindelig. På dingaveguide anser vi denne oplevelse som en gave, der kan gives til en særlig lejlighed. Det er en gave i den dyre ende af prisskalaen, men du finder ikke noget andet, som giver dig samme oplevelse som en luftballon. Andre oplevelser med flyvning involverer ofte fart og tempo, men med en luftballon har du tid til at nyde omgivelserne omkring dig, og bare sætte verden på pause.

Grundet prisniveauet er denne gave ofte noget som man giver til en særlig person, og som man kan dele med modtageren. Det er ikke en gave, hvor en stor gruppe tager afsted sammen men derimod en speciel oplevelse. En som man kan dele med en eller to andre og mindes resten af sit liv.

Luftballon som gaveidé

At give en oplevelse med at flyve i luftballon som gave, vil bestemt blive modtaget med overraskelse og spænding. For nogle vil ballonflyvning være en “once in a lifetime”-oplevelse. For nogle vil det være en helt urealistisk gave at modtage. En oplevelse, som man altid har drømt om. Men som man aldrig har fået taget sig sammen til at købe. Nu kan du være med til at give det ekstra spark ud over kanten. Så kan en eventyrlysten person endelig få prøvet denne fantastiske oplevelse.

Her på dingaveguide har vi erfaring med at denne type gave også er en god anledning, hvis du f.eks. skal fri til din partner. Omgivet af den smukkeste udsigt, og i et stille og roligt øjeblik, kan du overraske den som du elsker med det vigtigste spørgsmål: ”Vil du være min?”. Vi kan ikke komme på noget, der er mere romantisk, og hvilken historie at kunne fortælle om det særlige øjeblik i jeres liv.

Om hvem ved, måske bliver flyvetur en tradition i jeres kommende ægteskab. På dingaveguide kan vi tilbyde oplevelser med både faldskærmsudspring og helikoptertur. Så kan I fortsætte romantikken i de høje luftlag. God vind herfra.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0,0
0,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.