Ginsmagning

Mange kender den klassiske G&T, men gin har meget mere at byde på end blot at være makker til bitre tonic. Gin har gennemgået lidt af en forvandling de seneste år, og har gjort et stort comeback både i smarte cocktailbarer men også derhjemme i barskabet. Gin findes i utallige variationer og smagsnuancer, der har været med til at give den velkendte gin en særstatus på drinkskortet. Gå på opdagelse i de mange muligheder med en lækker ginsmagning, hvor du kan finde din favorit. Ginsmagning er også en god gave, hvis du kender én som skal have udvidet sin ginsamling med et par nye, spændende flasker. På dingaveguide har vi samlet de bedste bud på ginsmagning.

Indeholder reklamelinks

Ginsmagning hos Copenhagen Distillery

Ginsmagning hos Copenhagen Distillery

Copenhagen Distillery byder på ginsmagning inklussiv rundvisning i destilleriet. Efter en velkomstdrink vil I blive budt på smagning af 7 forskellige produkter.

København, Sjælland

Pris: 400,00 kr. pr. person

Find gaven her
Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

Du kan lave din helt egen gin hos Copenhagen Distillery. Her vil du lære om ginens historie, hvorefter du selv kan udvælge urter og krydderier til din gin. Med hjem får du din helt egen gin med egen etikette.

København, Sjælland

Pris: 550,00 kr. pr. person

Find gaven her
Ginsmagning hos SMAGFØRST

Ginsmagning hos SMAGFØRST

Til ginsmagning hos SMAGFØRST vil i blive guidet gennem ginens verden. Herefter vil I komme til at smage på 6 forskellige gins og 3 forskellige tonics.

Aarhus, Jylland

Pris: 299,00 kr. pr. person

Find gaven her
Gin og tonic cruise hos Odense Aafart

Gin og tonic cruise hos Odense Aafart

Hvilken bedre måde at nyde gin og tonic end på en 1,5 times sejltur? Her vil i få 3 gin og tonics serveret i de mest fantastiske omgivelser.

Odense, Fyn

Pris: 299,00 kr. pr. person

Find gaven her
Ginsmagning hos Trolden Destilleri

Ginsmagning hos Trolden Destilleri

Til ginsmagning hos Trolden Destilleri vil i komme på en to timers ginsmagning og rundtur i destilleriet. I får her lov at smage 6 forskellige gins og 2 forskellige tonics.

Kolding, Jylland

Pris: 225,00 kr. pr. person

Find gaven her
Ginsmagning hos Njord Gin Distillery

Ginsmagning hos Njord Gin Distillery

Til denne ginsmagning bliver I velkommet med en drink. Herefter får I en rundvisning på destilleriet med fortælling om dets historie. Dette efterfølges af smagning på 5 forskellige gin.

Aarhus, Jylland

Pris: 399,00 kr. pr. person

Find gaven her
Ginsmagning hos Trekantens Bartender

Ginsmagning hos Trekantens Bartender

Trekantens Bartender byder på 3 timers ginsmagning. Her vil I blive budt velkommen med drinks efterfulgt af smagning på 5 forskellige gin og tonics.

Kolding, Jylland

Pris: 500,00 kr. pr. person

Find gaven her
Ginsmagning hos Nordisk Brænderi

Ginsmagning hos Nordisk Brænderi

Hos Nordisk Brænderi vil I få en rundvisning af brænderiet samt smagning af forskellige brændevin, gin og snaps. Herudover vil I få indblik i produktionens mange processer.

Fjerritslev, Jylland

Pris: 250,00 kr. pr. person

Find gaven her
Få dit eget ginfad hos Trolden Destilleri

Få dit eget ginfad hos Trolden Destilleri

Hos Trolden Destilleri kan du få dit helt eget ginfad. Du kan vælge mellem 4 eller 8 liter gin, der lagres på træfade. Du får din egen etikette og tapning af ginnen.

Kolding, Jylland

Pris: Fra 1795,00 kr. for 4 liter

Find gaven her

Hvorfor ginsmagning?

Gin er blevet populær igen bag bardisken. Det serveres både i form af den klassiske gin og tonic, men også i mere eksotiske drinks, hvor der bliver eksperimenteret med både smag og sammensætninger. Gin er ikke længere bare gin. Langt fra faktisk. Forkæl dig selv eller én som du holder af med ginsmagning, og gå på opdagelse i en verden af gin og lækre drinks. Du vil med garanti kunne imponere dine gæster med både ekspertviden og gode flasker gin næste gang du inviterer på en drink.

Hvor stammer gin fra?

Historien om gin går helt tilbage til middelalderen, hvor den har sine rødder i Holland. Her lavede man kraftig spiritus, der fik tilsat enebær efter destilleringen. Selvom gin kan fås i utallige variationer, som har hver sin karakteristiske smag, så har de alle én ting til fælles. Enebær skal altid indgå som en de såkaldte botaniske elementer. Gin er typisk sammensat af en neutral alkohol. Denne bliver destilleret igen med botaniske elementer som fx bær, frugter, frø, rødder, urter, blomster og krydderier. Uanset smagssammensætningen, så vil du altid kunne smage den karakteristiske smag af enebær i din gin.

En populær spiritus

Det er ikke kun i disse dage at gin er populær. I slutningen af 1600-tallet eksploderede salget af gin i England, da den velsmagende drik blev fritaget for afgift. Dette gjorde at den var både billigere og lettere at producere end øl. Dette medførte et stort forbrug af gin, der med tiden udviklede sig til et misbrug hos mange englændere. I begyndelse af 1700-tallet var indtagelsen af gin så stor, at det anslås at hver eneste englænder fra barn til ældre, drak én liter gin – om ugen. I 1736 vedtog den engelske regering en lov, der blev kendt under navnet ”Gin Act”. Loven gjorde det muligt at hæve priserne på gin til det femdobbelte. Men det havde ikke den forebyggende effekt, som den engelske regering havde håbet på. Tværtimod. Den engelske befolkning gjorde oprør mod loven, og mængden af gin steg i stedet for. Loven blev i 1742 revideret i samarbejde med destillerierne, der nu skulle have licens fra staten for at kunne producere gin.

Trods de mange problemer med gin, så var der også fordele. Gin blev nemlig benyttet til at behandle forskellige plager som fx smerter i nyrerne. Det var også en vældig populær drik blandt de englændere, der i kolonitiden var udstationeret i Indien. Gin kunne efter sigende forebygge malaria, hvis den blev blandet med tonic. Derfor var gin og tonic en populær drik allerede dengang. Baggrunden for den helbredende effekt var kinin, som er det bitre i tonicen. Kinin udvindes af kinabark, som findes på cinchonatræet.

Du kan derfor nyde din G&T med god samvittighed, da den faktisk kan kurere op til flere ting. I hvert fald ifølge fortidens anbefalinger.

Noget for enhver smag

Gin er næsten ligesom kunst. Den findes i sin klassiske form i drinks som fx Tom Collins, Dry Martini, Gimlet og den folkelige gin og tonic. På samme måde som Rembrandt og Da Vinci, er disse velkendte drinks skabt ud fra fortidens traditioner med gin, og med klassiske smagsnuancer af f.eks. citrus, korianderfrø, lakridsrod og kanel. Men ligesom kunsten, har gin også udviklet sig fra de klassiske værker til nye varianter der eksperimenterer med farver, smagssammensætninger og ingredienser. Prøv f.eks. en gin med smag af vanilje, hypen, rosmarin eller æbler.

Gin er ligesom kunsten svær at definere, da den kommer i mange forskellige former og afstøbninger. Den er konstant under udvikling, og det samme er vi som forbruger. Vi vælger ikke længere den første og billigste gin i supermarkedet, men går i stedet til ginfestivaler, eksperimenterer og prøver os frem for at finde den helt rigtige flaske, som kan nydes i godt selskab eller alene mens man slapper af. På dingaveguide har vi samlet nogle af de bedste bud på ginsmagninger, så du kan prøve forskellige varianter og finde lige netop din favorit.

Gin på det danske landkort

Mange forbinder gin med England. Selvom englænderne har en lang og stolt tradition med gin bag sig, så er Danmark faktisk også kommet på landkortet. Danskerne er blevet ret gode til at producere gin, så hvis du vil prøve noget mere lokalt, så er en dansk gin en glimrende mulighed. Uanset nationalitet, så er udvalget stort. Snup en tur rundt i verden med en hyggelig ginsmagning, og gå på opdagelse i de mange spændende varianter.
Det kan være svært at vælge, hvilken gin der er bedst, da der er så stor forskel på gin. Ginsmagning er derfor for dig, der gerne vil lære mere om gin. Hvor skal man begynde? Hvilke botaniske elementer synes du bedst om? Hvilken sammensætning passer bedst til din smag? Hvis du allerede ved lidt om gin og kender dine favoritter, kan du blive klogere på ginnens mange smagsnuancer. Måske bliver du introduceret for nye, spændende muligheder som du ikke vidste fandtes.

Ginsmagning som gave

Ginsmagning er en oplevelse, der er kan deles med mange forskellige personer. Så længe modtageren er fyldt mindst 18 år gammel. Der lagt op til en oplevelse, hvor I kan hygge med kvalitetstid og gode flasker gin.

Ginsmagning er en oplevelse, som egner sig godt som gave til mange forskellige anledninger. Giv det som gave til din kæreste eller ægtefælle, forkæl en god veninde med en hyggelig oplevelse sammen eller imponer drengene med ginsmagning næste gang du skal arrangere herreaften. Ginsmagning egner sig også til en firmafest, polterabend eller fredagsbar, hvor kollegaerne sammen kan få lov til at smage på de gode varer.

Der er mange muligheder for at give ginsmagning i gave. Vi har samlet nogle af de bedste bud, så du kan finde den som, passer bedst til dig. God fornøjelse, og skål!

P.S. Er modtageren ikke så meget til gin? Så overvej en vinsmagning eller whiskysmagning i stedet.

🤩Hvor kan man komme på ginsmagnig?

Ginsmagning findes i store dele af landet, dog særligt i storbyer såsom Aarhus og København. Men på både Jylland, Sjælland og Fyn kan du finde gode bud på ginsmagning.

🤩Hvor meget gin smager man på ginsmagning?

Hvor mange forskellige gins og tonics man smager til ginsmagning afhænger af de forskellige barer og udbydere. De fleste steder tilbyder dog et sted mellem 4-7 forskellige gins.

🤩Hvad koster ginsmagning?

Prisen på ginsmagning afhænger af de forskellige barer og udbydere, og afhænger af, hvor mange gins man smager. Hos de fleste steder ligger prisen mellem 200,00 - 400,00 kr. pr. person.