Romsmagning

Rom er en meget klassisk form for spiritus, særligt kendt for sine karamelliserede og søde smage. Men det kan være svært at danne sig overblik over, hvad der er en god rom. Ønsker du større kendskab inden for denne kundskab, så har vi her samlet nogle af de bedste bud på romsmagning.

Indeholder reklamelinks

Romsmagning hos Smagførst

Romsmagning hos Smagførst

Kom til romsmagning hos Smagførst og lyt med til historier og fortællinger omkring rom fra de passionerede medarbejdere. Smagningen inkluderer 6 forskellige kvalitetsrom og 1 overraskelse. Du vil også få serveret brød og vand, så du kan rense ganen mellem hver smagning. Smagførst er kendt for deres ekspertise indenfor vin og spiritus.

Aarhus, Jylland

Pris: 299,00 kr. pr. person

Find gaven her
Få dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Få dit eget romfad hos Trolden Destilleri

Har du altid drømt om at have dit eget romfad? Hos Trolden Destilleri får du mulighed for at få dit helt eget 8 liters romfad til at tage med hjem.
Du vil have mulighed for at designe din helt egen etikette og følge udviklingen på din rom hvert halve år.

Kolding, Jylland

Pris: 3495,00 kr. pr. person

Find gaven her

Hvorfor romsmagning?

Rom kan ikke kun defineres som én smag. Der findes en bred palette af smage og noter, som du kan gå på jagt efter i de mange forskellige rom, man kan få. Helt karakteristisk er rom kendt for sine søde, karamelliserede vanilje-agtige toner. Det er altså en stærk spiritus men med en karamelliseret dybde, der ikke er til at tage fejl af. Men dette betyder langt fra, at alle rom smager ens. Afhængig af producent, oprindelsesland og destilleri kan rom variere i smage fra de helt sprittede af alkoholsmag til dem, der næsten smager af ren vanilje-sirup. Der er altså en kæmpe verden og en kæmpe kundskab bag at lave en god rom – og bag at smage en god rom.

Kunne du godt tænke dig at øge din kendskab til rom, så vil en romsmagning være perfekt for dig. Her vil I kunne lære om oprindelsen af forskellig rom, håndværket bag at producere den gyldne drik samt at kende forskel på forskellige smage.

Til romsmagning vil I ofte blive introduceret til mellem 4-8 forskellige rom. Her får I altså mulighed til at komme igennem en bred vifte af forskellige smage, typer og producenter af rom. Dette giver dig mulighed for at få indblik i rommens store verden. Og det giver dig mulighed for at få kendskab til de forskellige nuancer af smage, man kan gå på jagt efter.

Håndværket og kunsten bag rom

Rom er en meget anerkendt, klassisk form for spiritus som nydes af rigtig mange på verdensplan. Derfor er der også mange store spillere, når det kommer til at producere god rom. I stort set alle verdenshjørner produceres der forskellig rom, der hver især har sat sit eget præg på den gyldne drik. Nogle tager smagene helt i den sprittede retning, hvor andre tager drikker nærmere mod en vanilje-agtig karamelliseret retning. Mulighederne er mange, og derfor er en romsmagning en fantastisk mulighed for at blive oplyst og få indblik i alle disse forskellige smage.

Tager man til romsmagning vil man som oftest blive introduceret i håndværket, kunsten og produktionen bag at lave rom. Hele processen fra start til slut. Hvordan de karakteristiske smage og noter inkoorporeres i drikken. I vil høre om historien bag destilleriet og hvordan lige netop dette destilleri skiller sig ud fra mængden.

Romsmagning er en oplevelse, der bestemt er værd at tage til, hvis du er interesseret i at lære om denne videnskab. På en enkelt aften vil du få en helt ny forståelse for den gyldne drik, og du vil lære at smage forskel på de forskellige typer af rom. Dermed vil det også fremtidigt være lettere for dig at finde lige netop dén rigtige rom, når du en dag skal købe en. Du vil kunne lære lige præcis hvilken type af smage og noter, som du bedst kan lide.

Hvor stammer rom fra?

Kundskaben og håndværket bag rom stammer helt tilbage fra Columbus’ tid i Caribien. Her havde han medbragt sukkerrør, som viste sig at trives rigtig godt i det varmere klima. Derudfra kunne man begynde at producere rom, som netop er produceret på blandt andet sukkerrør. Herfra får rommen sin karakteristiske søde og karamelliserede smag. Fra sukkerrørerne kunne man få en mørk sirups-agtig sukker melasse, hvorfra rommen kan gæres, destilleres og produceres.

Rom har længe været kendt som “sørøvernes og piraternes” drik. Og dette bunder nok helt tilbage fra oprindelsen i Caribien og Jamaica. I europa var vi allerede i gang med at mestre andre klassiske spiritusser, så som whisky og gin. Men rom blev i første omgang ikke modtaget nær så godt i europa. Først op i midten af 1900-tallet blev pirat-drikken for alvor kendt og anerkendt i de europæiske samfund. I dag er det bestemt en spiritus, der er anerkendt og holdt af i store dele af europa.

I dag findes den populære spiritus i mange forskellige varianter. Både i en helt lys, gennemsigtig variant, der særligt er kendt for at blandes i drinks og cocktails. Derudover er der den klassiske, gyldne rom, der særligt drikkes rent for at få absolut udbytte af de lækre, søde smagsnuancer.

Hvor kan man komme til romsmagning?

Mange forskellige vinstuer, barer og vinhandlere tilbyder i dag romsmagning. Der er derfor en oplevelsesgave, der ikke bør være særlig svær at finde. Særligt nogle af de helt store vinhandlere tilbyder smagninger af flere forskellige slags. Dette kan være alt fra romsmagning til whiskysmagning eller vinsmagning. Sådanne vinhandlere er i dag placeret rundt omkring i hele landet, særligt i de større byer. Der er altså mulighed for at komme på romsmagning i de fleste områder af Danmark uden den helt store transporttid.

Romsmagning i København

I den danske hovedstad København vrimler det med vinbarer og vinhandlere. Her er altså mange muligheder for at finde en forhandler, der tilbyder romsmagning. Nogle forhandlere har tilbud liggende online, så man let kan købe et gavekort på romsmagning. Det er dog ikke alle, der tilbyder dette. Derfor kan man blive nødt til at tage hen til de pågældende forhandlere for at undersøge dine muligheder.

Romsmagning i Århus

Særligt i Århus er romsmagning en oplevelse, der kun bliver større og større. Flere vinbarer, vinforhandlere og spiritusspecialister tilbyder romsmagninger. Her i blandt kendes særligt Smagførst i Århus. Denne forhandler tilbyder i dag de fleste former for spiritussmagning, inklusiv ølsmagning, whiskysmagning, romsmagning, vinsmagning og ginsmagning. Derudover findes der også andre spillere på markedet, så du har let mulighed for at finde gode bud på romsmagning.

Hvad koster romsmagning?

På en almindelig romsmagning hos en vinhandler eller lignende ligger prisen som regel på omkring 200,00 kr. til 300,00 kr. pr. person. Dette kan dog variere mellem de forskellige udbydere. Det er altså en oplevelse, hvor de fleste kan følge med, med hensyn til prisen. Man skal dog huske, at der oftest skal købes i hvert fald to eller flere billetter. Dette er en oplevelse, der særligt lægger op til, at man nyder den i selskab, med folk man holder af. Husk derfor også at medregne din eventuelt egen billet i den samlede pris.

Romsmagning som gave

At tage til romsmagning er en oplevelse, hvor man får lov at bruge en hyggelig aften sammen med folk i godt selskab. Dette kan være alt fra personer, du holder af til kollegaer eller andre grupper. Oplevelsen egner sig godt som gave til mange forskellige personer og anledninger, da prisen er rimelig overkommelig. De fleste kan altså følge med på prisen, og oplevelsen garanterer en hyggelig aften for modtageren. Man skal dog huske at denne oplevelse kun egner sig for personer, der mindst er fyldt 18 år.

Eksempelvis synes vi, at en romsmagning kunne være en super romantisk gave for et kærestepar eller som gave til din ægtefælle. Her vil I sammen komme ud, smage på noget godt spiritus og have en hyggelig aften sammen i hinandens selskab. Der er lagt op til, at sætte jer to i fokus, hvilket altid er godt for at lade et forhold blomstre.
Derudover synes vi, at denne oplevelse egner sig særligt godt til vennegrupper. Dette kunne være en gruppe kammerater, der skal ud og prøve noget lidt anderledes sammen. Eller det kan være en oplevelse med nogle af jeres bedste familievenner.
Sidst, men bestemt ikke mindst, kunne dette også være en god team building oplevelse, eksempelvis som en firmafest eller fredagsbar. Her vil alle kollegaer kunne bruge en aften i hinandens selskab, uden at alting skal handle om arbejde.

Dette er blot eksempler på hvordan en romsmagning kan bruges som gave, men mulighederne er selvfølgelig meget større end blot dette. Vi har derfor samlet nogle af de bedste bud på romsmagninger her på siden, så du hurtigt kan danne dig overblik over dine muligheder.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
5,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Gode ideer

8. maj 2020

Ved i tilfældigvis om der findes smagninger, hvor man kan prøve forskellige spiritus? Altså fx om man kan smage et udvalg af whisky, rom, gin fx på en gang?

Karoline Ludvigsen