Har du sparet op til julegaverne?

Julen nærmer sig, og med de stigende priser er der mange, der ikke udelukkende glæder sig til højtiden, for bekymringerne om, hvor pengene til mad, gaver og rejsen hjem til familien skal komme fra. Læs med her og få gode råd til, hvordan du kommer godt igennem julen.

Det kan være en god idé at spare sammen til julegaver i løbet af året, så man ikke står med en stor udgift, når indkøbene skal foretages. Ikke alle er dog så forudseende, og i en presset situation vælger nogle at alliere sig med Fairlån eller et andet sted at låne penge.

Fordele og ulemper

Det er absolut en mulighed at optaget et lån til at købe gaver for, men man skal dog tænke på, at udgifterne til renter og gebyrer i princippet skal lægges oven i gavernes pris, og de derfor bliver dyrere, end hvis man havde sparet sammen til dem. Til gengæld får man pengene med det samme, så der er altså både fordele og ulemper ved at optage lån til julegaver.

Find det bedste lån til lige netop din situation

Hvis man beslutter sig for at låne penge til at købe julegaver for, kan man med fordel sammenligne priser på lån. Ikke alle er klar over det, men ligesom det gælder for vaskemaskiner, fodboldstøvler og køkkenmaskiner kan der også være penge at spare ved at vælge det billigste lån. Med en låneberegner kan du, ved at indtaste det ønskede lånebeløb og løbetid, finde frem til det lån, der passer bedst til lige præcis din økonomiske situation.

Pengene skal betales tilbage igen, og derfor er det af stor vigtighed, at du sammensætter dit lån, så du har råd til at betale de månedlige afdrag. Her er det værd at bemærke, at renten på forbrugslån er variabel og dermed kan stige, mens du betaler af på lånet, således at dit lån og de månedlige afdrag forhøjes. Du kan altså ikke regne med, at den rente, du starter ud med, vil være den samme under hele løbetiden.

Det kan du også overveje

Inden du trykker på knappen og siger ja tak til et forbrugslån, kan du med fordel overveje et par alternativer. Du kan købe dine julegaver, eller måske blot nogle af dem, brugt. På nogle af de store handelsplatforme for private kan du finde masser af gode ting, som kun er lidt brugt eller måske helt nye og dermed spare mange penge. Til nogle familiemedlemmer kan du lave dine egne gaver eller giv en personlig gave som for eksempel lugning af haven, vask af bil eller pasning af børn. Det kan også være en mulighed helt at droppe julegaverne i år, undtagen til de mindste børn, som man ikke bør fratage denne glæde.

Der er altså flere måder man kan gribe det an på, når julen står for døren og kontoen er tom. Med denne lille guide håber vi, du har fået idéer til, hvordan du kommer godt igennem og kan holde en dejlig jul med dem, du holder af.