Whiskysmagning

Whisky er en af de mest klassiske former for spiritus, med en ekstremt bred palette af smage. Vi har her samlet nogle af de bedste bud på whiskysmagninger, så du kan prøve de mange forskellige smage og toner samt lære om den store håndværk bag en god whisky.

Indeholder reklamelinks

Rundvisning og smagning ved Stauning Whisky

Rundvisning og smagning ved Stauning Whisky

Stauning Whisky, en dansk producent der har formået at lave whisky i særdeles god kvalitet. Her fås en rundvisning i deres produktion og hør gode og sjove historier. Herudover kan der også bydes på smagning af flere af deres whiskys.

Stauning, Jylland

Pris: 150,00 kr. pr. person

Find gaven her
Lav din egen whisky hos Trolden

Lav din egen whisky hos Trolden

Hos Trolden kan du få lov at lave din egen whiskyflaske. I vil få en rundtur på destilleriet, smage på whiskyen samt fylde din egen whiskyflaske.

Kolding, Jylland

Pris: 350,00 kr. pr. person

Find gaven her
Whiskysmagning hos Braunstein

Whiskysmagning hos Braunstein

Til whiskysmagning hos Braunstein vil i få fortællinger om destilleriet og whiskyens tilblivelse. I vil få lov at smage på 3 forskellige whiskys og derefter kunne fortsætte i baren.

Køge, Sjælland

Pris: 250,00 kr. pr. person

Find gaven her
Whiskysmagning hos Fary Lochan

Whiskysmagning hos Fary Lochan

Kom på rundvisning hos Fary Lochan og smag på flere forskellige whiskyer. Jens-Erik fik idéen til sin første whisky efter, at han tog i skoven og samlede brændenælder. Brændenælderne har en central rolle i brygningen af disse unikke whisky. Du vil på denne rundvisning høre fortællinger og historier omkring famliebryggeriet Fary Lochan.

Give, Jylland

Pris: 100,00 kr. pr. person

Find gaven her
Whiskysmagning med rundvisning hos Thy Whisky

Whiskysmagning med rundvisning hos Thy Whisky

Thy Whisky er kendt for deres økologiske whisky, som bliver produceret på slægtgården i Thy. Med i rundvisningen modtager du 4 smagsprøver på forskellige whisky, samt en smagsprøve på røget gallowaykølle og thyboost.

Thy, Jylland

Pris: 100 kr. pr. person

Find gaven her
Få dit eget whiskyfad hos Trolden Destilleri

Få dit eget whiskyfad hos Trolden Destilleri

En helt særlig “oplevelse” til en rigtig whiskyelsker vil være at få sit eget whiskyfad. Her kan man vælge mellem en anpart i et 64 liters fad eller sit helt eget fad med 8 liters whisky.

Kolding, Jylland

Pris: Fra 3495,00 kr.

Find gaven her

Hvorfor en whiskysmagning?

Smagen af whisky afhænger af en lang række parametre, og derfor vil der også være stor forskel og variation mellem forskellige destillerier og deres whiskyer. Særligt valget af tønde, hvorpå whiskyen skal lagre, samt lagringstiden har stor betydning for smagen af whiskyen. Men hvordan er det så lige, at man finder rundt i den videnskab? Hvad er en god whisky? Og hvad er forskellen på de forskellige? Er du i tvivl, men vil du egentligt gerne finde en super god whisky, der passer lige til dig? Så vil en whiskysmagning passe perfekt. Her får man som regel lov til at smage på omkring 4-7 forskellige whiskyer. Dette afhænger naturligvis af udbyderen, men oftest vil man få lov at prøve en bred vifte af forskellige typer og smage.

Hvis du vælger at tage til whiskysmagning hos et dansk destilleri, så vil I ofte også kunne komme til rundvisning rundt i produktionen. Her vil I kunne lære om håndværket og kunsten bag at brygge whisky. Dette i sig selv er en kæmpe oplevelse. Samtidig vil I ofte få lov at smage på flere af destilleriets forskellige whiskyer.

Tager du til whiskysmagning hos en bar, vinbutik eller lignende, der ikke selv har en produktion af whisky, så kan man som regel ikke få en rundvisning. Her vil I til gengæld kunne smage på whisky fra forskellige destillerier og producenter. Samtidig vil I som regel få en god baghistorie bag både produktionen af whiskyen, lagringen og de forskellige smage og noter, I vil kunne finde i den pågældende drik.

Håndværket og kunsten bag whisky

Nogle af de helt store spillere inden for whisky kan findes rundt omkring i hele verden. Her snakkes om forskellig whisky af højeste kvalitet. Og antallet af forskellige typer af den gyldne drink er nærmest uendeligt. Du kan få whisky med forskellige, dybe noter. Noter af sødme, friskhed eller træet, hvorpå whiskyen har lagret. Man kan også få forskellige noter af varierende grad af røg. Mulighederne er stor set uendelige, og der findes en masse whiskyproducenter, der virkelig gør et fantastisk stykke arbejde. Men man behøver ikke at tage til udlandet for at finde whisky af høj kvalitet. Også herhjemme inden for de danske grænser har vi nogle destillerier, der har vist sig at producere whisky i verdensklasse. Heriblandt har vi destillerier så som Stauning Whisky, der har produktion i Vestjylland. Denne producent har på verdensplan fået stor opmærksomhed og anerkendelse, hvilket bestemt er velfortjent.

Hvor kan man komme på whiskysmagning?

Whiskysmagninger er i dag meget populære. Det er en oplevelse, som egner sig godt for mange forskellige personer. Derfor er udbuddet af whiskysmagninger også dejligt stort. Det er i dag muligt at komme til whiskysmagning i store dele af Danmark. Dette inkluderer både jylland, sjælland og fyn. Dermed er det muligt at komme til at prøve denne oplevelse uden den store transporttid rundt i landet. I og med at man vil drikke alkohol til denne oplevelse, så bør man naturligvis heller ikke skulle tage bilen, med mindre man har en ædru chauffør med sig.

Hvad er prisen for whiskysmagning?

Whiskysmagning er en oplevelse hvor de fleste kan være med økonomisk. Prisen afhænger en smule af, hvad man får med i prisen. Her taler vi om antallet af whiskyer, man smager, og kvaliteten af whiskyen, man smager. Derudover afhænger det også af om man er i en vinbar eller i et destilleri, og om man yderligere skal på rundvisning i et eventuelt destilleri. Men uanset hvad, så plejer prisen på denne oplevelse som regel at ligge på omkring 200,00 kr. til 400,00 kr. pr. person. Det er altså ikke en oplevelse, der koster en bondegård. Man skal dog huske på, at man ofte vil tage flere personer med på sådan en smagning – der er altså ikke blot tale om en enkelt billet. Oplevelsen egner sig nemlig til, at man let kan tage af sted enten som par eller i større grupper.

Whiskysmagning som gave

Dette er en oplevelse, der egner sig perfekt som gave til mange forskellige personer og anledninger. Så længe modtageren af fyldt mindst 18 år gammel, så er der lagt op til en oplevelse, hvor I virkelig vil kunne få noget kvalitetstid sammen. Der er lagt op til en oplevelse, hvor I kan lære nye spændende ting, smage på forskellige fantastiske whiskyer. Og der er lagt op til en oplevelse, hvor I sammen vil kunne vurdere, hvilken whisky, I er mest til. Det kan altså danne en form for sparring og fællesskab mellem jer.

Whiskysmagning er en oplevelse, som vi synes egner sig godt som gave til mange forskellige anledninger. Det kan være en oplevelse, som du giver til din kæreste eller ægtefælle. Her vil I sammen kunne få en hyggelig aften i godt selskab og med nogle gode drikkevarer og højt humør. Alternativt egner oplevelsen sig godt til større forsamlinger. Dette kunne være en gruppe venner, der sammen vil have sig en god aften. Det kunne også egne sig til en firmafest eller lignende, hvor kollegaerne sammen kan få lov at smage på de gode varer.
Der er altså mange muligheder for at give whiskysmagninger i gave. Vi har derfor samlet nogle af de bedste bud på whiskysmagninger her på dingaveguide, så du kan danne dig et godt overblik over dine muligheder.

Vi anbefaler whiskysmagning som Fars Dags gave, gave til bedstefar, morfar og farfar, og som julegave til ham der elsker whisky. Oplevelsesgaven kan naturligvis gives til mange flere modtagere og anledninger, men førnævnte er særligt populære for denne gaveide.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
5,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Gode ideer

8. maj 2020

Jeg vil huske disse ideer når Danmark åbner helt for muligheden igen

Søren Poulsen