Escape room

Escape rooms og escape games er et live spil, hvor du og dine kammerater er brikkerne i spillet. I bliver lukket ind i et rum, hvor I skal løse koder og gåder for at slippe fri igen – og I har kun en time. Vi har her på siden samlet nogle af de bedste bud på escape room i Danmark – lad spændingen begynde.

Indeholder reklamelinks

Pablo Escobar hos Brain Game CPH

Pablo Escobar hos Brain Game CPH

Columbias største narkobaron og forbryder er sluppet løs. Du har hos Brain Game CPH i København en time til at opspore ham imens sporet stadig er varmt.

Pris: Fra 1095,00 kr.

Find gaven her
The Last Passenger hos Brain Game CPH

The Last Passenger hos Brain Game CPH

Et tog er på vej gennem Europa men en passager er blevet myrdet. Hos Brain Game CPH i København er det nu dit job at finde morderen. Du har 60 minutter.

Pris: Fra 1095,00 kr. for 4 pers.

Find gaven her
The ring hos Brain Game CPH

The ring hos Brain Game CPH

Kan du løse gåden inden for 60 minutter? Et mysterie om en lille piges pludselige død. Hos Brain Game CPH i København bliver dine evner virkelig sat på prøve.

 

 

Pris: Fra 1095,00 kr.

Find gaven her
Det store diamantkup hos Escapist

Det store diamantkup hos Escapist

En meget værdifuld diamant er blevet fragtet til Aarhus – og ved at løse gåder og koder kan den blive din. Prøv et escape room hos Escapist i Aarhus.

Pris: Fra 995,00 kr.

Find gaven her
Seven hos Brain Game CPH

Seven hos Brain Game CPH

Du kender nok de 7 dødsynder – og samtidig er der en morder på fri fod. Prøv et escape room hos Brain Game CPH i København.

Pris: Fra 1095,00 kr.

Find gaven her
USS Triton hos Escapist

USS Triton hos Escapist

Det er midt i Den Kolde Krig og der er spændinger mellem USA og Sovjetunionen – bliver der atomkrig? Hos Escapist i Aarhus er du ombord på en amerikansk ubåd og skal sørge for at atomkrigen ikke slipper løs.

Pris: Fra 995,00 kr.

Find gaven her

Hvad er et escape room eller escape games?

Escape rooms og escape games er en form for live spil, hvor man skal løse flere forskellige gåder og koder for at slippe ud af rummet igen. Oftest er der tid på, så man skal tænke hurtigt. De fleste escape rooms har et tema af en art, hvor man bliver lukket ind i en historie i en helt anden verden. Måske er du en troldmand, der skal finde en magisk tryllestav. Eller måske er du en kemiker eller vampyr. Uanset historien bag, så skal du igennem en masse udfordringer for at finde vejen ud igen. Spillet er et mystery room, så du ved ikke, hvad du kommer ind i.
Escape rooms og escape games bygger på et computerspil, hvor deltagerne skal løse flere gåder for at slippe fri. Man bliver tvunget til at bruge sin kreative og logiske sans for at løse gåder og koder. Samtidig gøres det hele under tidspres, så adrenalinen pumper rundt i blodårerne, og man får trænet sit kreative sind. Escape games er blevet meget populære de seneste år, og dette fortsætter med stor hastighed. I og med at efterspørgslen på rummene stiger, så stiger antallet af udbydere også. Dette betyder også, at der kommer flere nye, sjove og spændende rum til. Udvalget stiger og du kan igen og igen blive udfordret af nye gåder og koder.

Hvordan foregår et escape game?

Man får som oftest en kort baggrundshistorie for det rum, man er på vej ind i. De fleste rum har tilknyttet en historie og et tema – en alkymist, der er blevet sindssyg, en vampyr der er slupper løs eller måske et james bond tema. Der er mange forskellige temaer, og de er alle lavet for at gøre hele oplevelsen lidt mere spændende. Og de er lavet for at få oplevelsen til at føles mere ægte og en lille smule uhyggeligt. For det er lige pludselig dig, der er vampyrjægeren, og hvis de ikke lykkes jer at slippe fri, så vil I blive fanget for evigt. Herefter bliver i lukket ind i rummet. Ofte består de af et eller to sammenhængende rum. Til at starte med ligner det et almindeligt rum med billederne på væggene og aviser liggende på bordene. Så hvor skal man lige starte? I skabe og skuffer kommer I til at finde ledetråde. På vægpynt og knagrækker findes der koder. Og én efter én skal I løse disse koder i rigtig rækkefølge. Og dette kan meget vel være lettere sagt end gjort. Nogle gange skal I kunne regne matematiske løsninger. Andre gange skal I kunne tænke meget kreativt. Andre gange skal I kunne tænke meget logisk. Og nogle gange vil man skulle tænke helt ud af boksen. Nogle koder er så svære, at man næsten kan sidde fast i dem. I sådanne tilfælde er man I de fleste escape rooms udstyrret med en walkie talkie eller en telefon, så man kan få et hint. Sidder du helt fast, så kan du altså få lidt hjælp til at komme videre og løse rummets gåder. Men der er også nogle escape rooms, der er så svære, at de næsten ikke er til at løse. Men det er også ofte dem der er sjovest.

Hvordan løser man et escape room?

I et escape game skal man på tid nå at løse en lang række opgaver og gåder baseret på ledetråde, man finder i rummet. Dette skal gøres inden for et bestemt tidsrum, som oftest har man 60 minutter. Helt overordnet vil gåde råd til at løse rummet være:

 • Dan jer et overblik over rummet
 • Find ledetråde – de kan bruges både nu og senere
 • Find alle steder, hvor låse skal åbnes og gåder skal løses
 • Tal med dine holdkammerater
 • Kig i alle skuffer, malerier, aviser og andet
 • Husk at der er tid på
 • Hvis I går i stå: få et hint af spilleudbyderen

Man har som regel en time til at løse et escape room. Dette kan dog variere fra sted til sted. Nogle rum vil tage alle 60 minutter at løse, nogle rum vil I slet ikke nå at løse. Og nogle rum vil man kunne løse hurtigere end den satte tidsfrist. Hvor længe det tager at løse et rum afhænger meget af

 • Rummets sværhedsgrad
 • Antallet af spillere
 • Jeres erfaring med escape rooms
 • Jeres kreative og logiske evne til at løse gåderne

Der er sat en time af til at I er inde i rummet, men I bør sætte længere tid af til oplevelsen. Ofte vil I først blive introduceret til rummet, dets tema og dets historie. Derfor bør i som minimum sætet 1,5 til 2 timer af til denne oplevelse.

Escape rooms som spil

De fysiske escape games og mystery rooms stammer oprindeligt fra computerspil og videospil. Her har det længe været populært at spille spil, hvor man skal løse koder og gåder. Men escape rooms er en helt ny måde, hvor man virkelig får sat spilleren med i spillet. Man bliver en aktiv del af spillet. Og man kan ikke bare trykke på replay, hvis det ikke gik, som man håbede. Man er nødt til at give sit bedste og gøre sig umage. Ud over computerspillene og de fysiske escape rooms, så har man nu også lavet brætspil med samme koncept. Her kan I sidde sammen ved spisebordet i familien eller sammen med venner og veninder. Og her skal i en efter en løse gåder og koder for at løse spillet. Disse brætspil giver naturligvis ikke helt samme indrivende følelse som de fysiske escape games. Men vi har her på dingaveguide kun hørt positivt om spillene, som er hyggelige at sidde og spille sammen med folk, man holder af.

Hvad er budgettet for escape games?

Prisen på escape rooms varierer meget fra sted til sted og udbyder til udbyder. De fleste rum koster et sted mellem 500,00 kr til 1000,00 kr. Dette afhænger dog meget af det enkelte sted. Nogle steder betaler man en pris pr. person – dette ligger typisk mellem 100,00 – 300,00 kr. pr. person. Andre steder betaler man en samlet pris uafhænigigt af antallet af deltagere. Mange af de forskellige udbydere har ofte tilbud på hverdage fra mandag til torsdag, hvor fredag til søndag ofte koster et par hundrede kroner ekstra. Desuden bør I ofte bestille tid til et escape room i god tid, da der er ofte er fuldt booket hele dagen. De fleste rum tager en time at gennemføre. Nogle spil kan dog være helt ned til en halv time eller op til halvanden. Dette afhænger også ofte af rummets sværhedsgrad.

Tag afsted i hold til mystery rooms

Escape rooms og escape games egner sig rigtig godt som gruppeaktivitet eller team buildingsøvelse. Vi har både set det være succesfuldt til polterabend og til almindelig weekendhygge. Man skal dog huske på, at rummene har en begrænset størrelse. På forholdsvis lille plads skal man gå og lede efter ledetråde og gåder. Og det er sjovest hvis man selv når at være med til at finde og løse størstedelen af dem. Derfor anbefaler vi ikke, naturligvis afhængig af rummet, at man er afsted i grupper af mere end 5-6 personer af gangen. Så er I en større gruppe, eksempelvis til et firmaarrangement eller polterabend, så anbefaler vi, at I deler jer op i mindre grupper. I kan enten dele jer op og gå ind i forskellige rum, eller I kan dele jer op og gå ind i samme rum på forskellige tidspunkter.

Hvem kan komme i escape rooms?

At tage i et escape room egner sig for mange forskellige personer og aldersgrupper. Det er noget man kan lave sammen både i familien og med venner. Escape rooms findes i mange forskellige sværhedsgrader – både lettere og svære niveauer. De fleste udbydere fortæller på forhånd hvilken sværhedsgrad deres rum er, så du ved, hvad du kommer ind til. Dette betyder, at man i lettere rum godt kan have unge børn med. Vi anbefaler dog ikke at I tage de helt mindste børn med til denne oplevelse. Ofte er temaerne i escape rooms lettere uhyggelige. Derudover skal der løses gåder som godt kan kræve, at man er god til at tænke logisk og opfange ledetråde. Er børnene dog ved at være lidt ældre, så synes vi at dette kunne være en fantastisk oplevelse for en familie.

Escape games vil give jer en kæmpe oplevelse. I kommer til at mærke en kæmpe palette af følelser. Spænding, glæde, frustation og meget mere. Det er den vildeste følelse, når en ny kode er knækket og en hængelås låses op. Men når man sidder fast i en kode, og man ved at man er begrænset af tid, så begynder man at gå i panik og blive frustreret. Man skal nå at løse alle gåder inden tiden løber ud, så når en gåde holder dig tilbage tidsmæssigt, når man at blive nervøs.

Hvor gammel skal man være for at spille med i escape games?

Som nævnt er dette en oplevelse, som egner sig for mange forskellige aldersgrupper. Fra unge til ældre. Vi synes dog ikke, at spillet egner sig for de helt mindste. De mange forskellige udbydere rundt omkring i landet har som regel sat en aldergrænse på, hvor gammel man skal være, for at spille deres spil. Aldersgrænsen ligger typisk omkring de 15 år ved de fleste udbydere. Kommer en ung under 15 år dog sammen med en voksen, så giver flere af udbyderne lov til, at de godt kan komme med ind.

Man skal huske på, at spillene ofte har et spændende – men også ofte uhyggeligt – tema. Derfor synes vi ikke at man bør tage for unge børn med. Derudover skal man kunne finde ledetråde og løse opgaver. Dette kan være alt fra logisk og kreativ tænkning til matematiske problemer.

Vi anbefaler derfor, at I husker at læse op på temaet og historien bag det specifikke rum. Er det en meget uhyggeligt historie, så vil det nok også være for uhyggeligt til børn.

Selvom nogle rum har et uhyggeligt tema, så skal I ikke føle jer utrygge. Rummene er som regel overvåget med videoovervågning, så en gamemaster hos udbyderne kan holde øje med jer. Denne person sidder også klar med en walkie talkie eller telefon, så I kan komme i kontakt med dem. De kan give jer hints og ledetråde, men de er også klar til at være der for jer, hvis I føler jer utrygge eller bange. Men der er ingen grund til at frygte. Rummene er et spil, der er ment som underholdning. De er lavet for at sende adrenalin rundt i kroppen på jer og gøre jer spændte. Give jer en enestående oplevelse. De uhyggelige historier og temaer er lavet for at gøre rummet mere spændende. For virkelig at sætte spilleren ind i spillet og gøre dem “klar til kamp”. Spillet danner en atmosfære så man føler, at man kommer ind i et helt nyt univers. Man kommer i sandhed ind i den historie, som spillet har lagt op til. Man kommer ind og bliver en del af spillet, præcis ligesom det var tænkt for 15 år siden, da spillet kun fandtes som computerspil.

Escape room som gaveide

Escape games er et live spil, hvor du sammen med dine medspillere udgør brikkerne i spillet. I vil blive testet i logisk tænkning og jeres kreative sans vil komme på spil. I skal samarbejde for sammen at løse gåderne og dermed løse spillet. Mysterier vil lægge grund for historien bag jeres rum, og I vil den næste time forsvinde ind i et helt andet univers. Det er altså en helt anderledes gaveide end alle andre oplevelsesgaver. Og derfor synes vi her på dingaveguide, at det er en rigtig fed og anderledes ide til en rigtig god gave. Vi har derfor samlet alle de bedste escape rooms vi har kunne finde herpå siden og udvalget er stort. Spillene bliver mere og mere populære og derfor blomstrer det frem med udbydere over hele landet.

Vi synes, at disse spil egner sig godt som gaveide til mange forskellige anledninger. Dette inkluderer

Escape rooms er en let gave at købe, da man kan bestille oplevelsen online. Du kan hjemmefra gøre dig al nødvendig research. Her kan du undersøge udbyderen, finde lokalisationer, undersøge rummene både i sværhedsgrad, tema og historie. Hos de fleste udbydere af escape games er det endvidere muligt at købe gavekort. Dermed er det altså en oplagt gaveide for folk, du holder af.

Hvor kan man komme i escape room?

Escape games bliver mere og mere populære og det bliver derfor lettere at finde spillene i hele landet. I stort set alle danske storbyer har man i dag mulighed for at komme ud og spille i et mystery room. Om ikke andet så kræver det kun en mindre køretur for at komme til en by i nærheden af dig, hvor du kan spille. Der er i dag udbydere af escape rooms både i jylland og på sjælland og fyn. Og hver af stederne bliver man budt på nye spændende temaer og historier. Men kært barn har mange navne. Escape rooms hedder forskellige ting afhængig af lokalisationen, hvorfor det kan være en udfordring at finde alle ens muligheder. Rummene kaldes alt fra escape rooms, escape games, mystery rooms og meget mere. Vi har derfor samlet de bedste escape rooms her på dingaveguide her på samme side, så du let kan se mulighederne samlet.

Ønsker du at prøve forskellige escape rooms, så finder du det største udvalg i de største byer i Danmark. I København, Aarhus og Odense finder du flere udbydere, så der er store muligheder for at prøve forskellige rum, temaer og sværhedsgrader. Så uanset om du er på udkig efter fede oplevelser i Jylland, oplevelser på Sjælland, eller på fyn, er et Escape room et oplagt valg.

Escape rooms i hele verden

Det er langt fra kun i Danmark at man kan komme ud og spille escape games. Der findes escape rooms i mange andre lande og storbyer rundt omkring. Det hele startede for over 15 år siden tilbage i Japan, hvor ideen fra computerspillet blev gjort levende. Her skulle mennesker spille hovedrollerne i virkelig omgivelser – i en verden der ville blive domineret af spænding, adrenalin og højt humør. Det er et spil som alle kan være med på – du behøver ikke have forstand på computerspil eller gaming. Du skal blot tage dit kreative selv med, hvor ledetråde og gåder skal løses. Vi har hørt rigtig godt om escape games i blandt andet London, Oslo og Berlin, men mulighederne er meget større end blot her.
Vi anbefaler dog, at man ikke tager de sværeste rum i udlandet – med mindre man er en meget erfaren spiller, der vil have en ny og sværere udfordring. Flere europæiske storbyer er langt fremme i forhold til at lave udfordrende og spændende gåder og rum. Og samtidig vil det oftest foregå på engelsk. Hvis I vælger et meget svært rum kan det blive en meget svær oplevelse. Men er I friske på en udfordring, så slå jer løs. Der er rigtig gode muligheder for virkelig at blive udfordret.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
5,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Det er virkelig sjovt

9. maj 2020

Jeg var i escape room i Århus med mine veninder, og det kan virkelig anbefales!

Emilie Søndergaard