Cocktailkursus

Uanset om du vil være den næste Tom Cruise, der selvsikkert svinger flaskerne bag baren eller blot ønsker at lave en god drink derhjemme, så er et cocktailkursus lige noget for dig. Gå på opdagelse i en verden af farverige drinks og spændende smagskombinationer, og find din favorit blandt de mange cocktails på drinkskortet. På dingaveguide har vi samlet de bedste cocktailkurser, som giver dig en guidet tur i bartenderens verden, og introducerer dig for både opskrifter, tips og teknikker. Et cocktailkursus er også en god gave, hvis du vil glæde én som du holder af med en hyggelige dag og gode drinks.

Indeholder reklamelinks

Cocktailkursus hos Copenhagen Distillery

Cocktailkursus hos Copenhagen Distillery

Copenhagen Distillery byder på to timers cocktailkursus. Her vil I lære nogle helt basale teknikker, tips og trick til smage og få et indblik i cocktailens verden.

København, Sjælland

Pris: 450,00 kr. pr. person

Find gaven her
Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Cocktailkursus hos Timm Vladimirs Køkken

Der bydes på cocktailkursus af høj klasse. Her får I 2 timers kursus, hvor I lærer om stirring, shaking, tilsmagning og meget mere.

Valby, Sjælland og Aarhus, Jylland

Pris: 545,00 kr. pr. person

Find gaven her
Cocktailkursus hos Gedulgt

Cocktailkursus hos Gedulgt

Gedulgt byder på et 2 timers cocktailkursus. Her vil i lære at mikse og shake cocktails med vejledning fra en erfaren bartender. I vil lære at lave både klassiske cocktails og signaturcocktails.

Aarhus, Jylland

Pris: 345,00 kr. pr. person

Find gaven her
Cocktailkursus hos Trekantens Bartender

Cocktailkursus hos Trekantens Bartender

Tag til cocktailkursus hos Trekantens Bartender. Her vil I komme på et 3 timers kursus, hvor I lærer at lave mindst 5 forskellige cocktails. Derudover vil I høre om cocktailhistorier.

Kolding, Jylland

Pris: 500,00 kr. pr. person

Find gaven her

Hvorfor et cocktailkursus?

Hvad betyder ”shaken, not stirred” egentlig, og hvordan laver man en god cocktail, der kan imponere vennerne? Dét og meget mere kan du lære på et cocktailkursus. Her bliver du bl.a. introduceret for teknikker, smagskombinationer og ikke mindst hemmeligheden bag en flot anretning. Cocktails er nemlig meget mere end blot rom og cola i et tilfældigt glas. Det er et spændende univers, der byder på lækre kreationer lavet med smarte teknikker og spændende råvarer.

Hvorfor smager din Old Fashioned fx ikke som når du bestiller den i byen? Og hvad er tricket bag en god Espresso Martini? Med et cocktailkursus kan du lære alle tips og teknikker, så du kan agere bartender derhjemme næste gang der kommer gæster. Dine cocktails vil nemlig ikke kun smage fantastisk, de vil også se godt ud.

Hvor stammer cocktails fra?

Selvom navnet cocktail måske antyder at man kan få en lille fjer på eller blive hønefuld efter indtagelsen af et par stykker, så er det faktisk ikke tilfældet. De velsmagende drinks fik i starten af 1800-tallet sit særprægede navn, da de farvestrålende sammenblandinger mindede om fjerene på halen af en hane. Et amerikansk magasin omtalte i 1806 de nye cocktails. De beskrev dem som værende ”en stimulerende drik sammensat af spiritus, sukker, vand og noget bittert”.

Cocktails blev dog først rigtig populært i USA i 1920’erne, hvor forbuddet mod spiritus blev indført. Her så illegale klubber med smarte drinks dagens lys. Her kunne gæsterne nyde de kulørte men forbudte drinks, der trods den gode smag var strengt forbudt at indtage. Mange af de cocktails, som vi kender fra i dag, blev faktisk opfundet under spiritusforbuddet. Oftest var det dog for at skjule den dårlige alkoholsmag fra hjemmebrænderierne at de andre ingredienser blev tilføjet. Men resultatet var de lækre cocktails som vi stadig nyder den dag i dag. Som mange andre amerikanske ting spredte den populære trend med cocktails sig også til Europa. Her skulle alle pludselig drikke smarte drinks. London og Paris var blandt de første, som kunne byde europæerne på en cocktail i form af fx en Manhattan eller Daiquiri. Også i Danmark fik den farverige, amerikanske cocktail fodfæste. Og i 1930’erne blev der ofte serveret velkomstdrink til selskaber.

Som årene gik, ændrede tendenserne sig dog, og nye, spændende drinks kom til. I 70’ernes æra for disko var cocktails som Tequila Sunrise, White Russian og Piña Colada altid at finde på drinkskortet. Og hvem kan glemme 90’ernes Cosmopolitan. Den lyserøde drink, som blev drukket med veninderne mens de diskuterede. Hvem der var mest lignende Carrie eller Samantha fra den populære tv-serie Sex and the City.

Mange forskellige cocktails

Der findes hundredevis af cocktails. Og selvom mange er gået i glemmebøgerne, er der også klassikere som fortsat bevarer deres populære status trods utallige år på bagen. Vidste du fx at den skønne Irish Coffee blev opfundet i tiden omkring 2. verdenskrig? Eller at den elegante Martini, som er ynglingsdrink for intet mindre end 007, var blandt nogle af de første cocktailopskrifter. Den er faktisk lige så klassisk som Bond’ biler og kække replikker.

Med et cocktailkursus kan du indsigt i den spændende historie bag de berømte drinks. Og du vil lære at mikse den perfekte cocktail og få en hyggelig dag bag baren.

Noget for enhver smag

Uanset om du er til det sure, søde eller bitre så er der en cocktail til enhver smag. Og der kommer hele tiden nye smagskombinationer på drinkskortet. Det er lidt af en kunst at kunne sammensætte en god cocktail, så den hverken er for stærk, for bitter eller for oversød. En cocktail skal være afbalanceret, og smagene skal komplementere hinanden. Det er dén type cocktail, som gæsterne elsker. Og det er lige præcis dét, som du kan lære at gøre på et cocktailkursus.

Bartenderne får det til at se så let ud når de står bag baren, men det er langt fra nemt at lave en god cocktail. Ikke nok med at den skal smage godt, så skal den også se godt ud på samme tid. På dingaveguide har vi samlet de bedste kurser, så du kan få styr på blandingsforholdene, og lære de mange tips og tricks bag en god cocktail.

Cocktailkursus som gave

Skal du imponere din date, planlægge underholdningen til en polterabend eller blot have en hyggelig dag med vennerne? Et cocktailkursus kan det hele. Det er en sjov oplevelsesgave, der skaber rammerne for en herlig dag med en masse tips og tricks, som du kan bruge efterfølgende. Så kender du én (eller flere), som elsker en god cocktail eller som blot trænger til at få finpudset sine teknikker bag baren, så er et cocktailkursus den rette gave for dig. Oplevelsen egner sig f.eks. perfekt som gave til veninden, eller som en 18 års fødselsdagsgave.

På dingaveguide kan du foruden et cocktailkursus også finde gaver som gin-, whisky- og romsmagning, glas til drinks og flotte cocktailsæt med shaker, målebæger og en masse andet spændende tilbehør.

Gennemsnitlige anmeldelse:

0,0
0,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk0%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

There are no reviews yet. Be the first one to write one.