Flødebollekursus

Flødeboller har længe været elsket i Danmark, men de seneste par år har luksusflødeboller af god kvalitet fået meget opmærksomhed og er blevet populære. Vil du lære at lave lækre flødeboller selv, så er et flødebollekursus vejen frem. Her lærer man at mestre at lave hjemmelavede flødeboller, der med garanti vil få mundvandet til at løbe. Det kan udgøre en fantastisk gaveide, hvor du sammen med en, du holder af, kan lære at lave de små kager i særklasse.

Indeholder reklamelinks

Flødebollekursus hos Social Foodies

Flødebollekursus hos Social Foodies

Hvem elsker ikke flødeboller? På dette kursus lærer du at lave dine helt egne, lækre, perfekte flødeboller hos Social Foodies i enten Frederiksberg, Århus, Hellerup, Indre by eller Lyngby.
Tag forklædet på, hyg dig og gør dig klar til en lærerig og enormt sjov oplevelse.

Jylland & Sjælland

Pris: 349,00 kr. pr. person

Find gaven her
Flødebollekursus hos Det søde liv

Flødebollekursus hos Det søde liv

Hos Det søde liv i Vester Skerninge kan I komme til flødebollekursus hvor I lærer at lave flødebolleskum med smag og temperere chokolade til overtræk.

Pris: 324,00 kr. pr. person

Find gaven her
Flødebollekursus deluxe hos Det søde liv

Flødebollekursus deluxe hos Det søde liv

Til deluxe flødebollekursus hos Det søde liv i Vester Skerninge får I et længere kursus, hvor I lærer om flødebolleskum og chokoladetemperering.

Pris: 450,00 kr. pr. person

Find gaven her

Det er særligt opsprøjtningen og at overdække dem med chokolader, der er det sværeste tekniske i at lave flødeboller – så dette er en god mulighed for at lære det.

Hvordan laver man selv flødeboller?

Flødeboller består i sin essens af tre forskellige komponenter: en bagt bund, en luftig skum og chokoladeovertræk. Dette kan suppleres med en midte af noget særligt fyld, eksempelvis marmelade eller karamelsovs. Hvis du tager på et flødebollekursus er det netop nogle af de sværeste af disse teknikker, som du kommer til at lære at mestre.
Bunden i en flødebolle er stort set altid et bagt element. De boller man køber i supermarkeder består ofte af en vaffelbund. Derudover kan man let bruge kiks, hjemmelavede eller færdigkøbte Mariekiks. Skal man op på et luksusniveau bruges ofte bunde af bagt ren rå marcipan eller kransekage.
Herefter skal man have pisket en skum. Denne består af en base af æggehvider der piskes sammen med en sukkerlage. Her er temperatur en sand videnskab, da sukkerlagen skal ramme præcis 118 grader, for at skummet bliver perfekt. Til skummet kan man tilføje eksempelvis bærsmag, kaffesmag eller andet.
Så er flødebollerne klar til at blive sprøjtet op – en teknik der er kendt for at være svær i det søde køkken. Ønsker man en midte af marmelade, karamel eller andet, skal dette tilføjes efter opsprøjtningen.
Til sidst skal flødebollerne overtrækkes med chokolade. Her bliver resultatet ofte bedst, hvis de dyppes i tempereret chokolade, der er fortyndet med kakaosmør.
Alt dette er dog lettere sagt end gjort, hvorfor et flødebollekursus er en fantastisk gaveide, så man rigtig kan lære af mestre de små kager.

Er flødebollen en kage?

Kært barn har mange navne – og særligt flødebollen har gennem tiden haft mange forskellige navne i det danske sprog.
Flødebollen anses traditionelt set som et dansk bagværk. Men dette har vist sig ikke at være helt rigtigt. Beviser har nemlig vist sig, at en dansk konditor havde ideen om flødeboller med sig hjem til Danmark fra USA, Amerika. Og dette skete for intet mindre end ca. 100 år siden, nemlig i starten af 1900-tallet. Men uanset oprindelse, så er flødebollen en snack som virkelig har sået frø i de danske hjerter.
Tilbage i midten af 1950’erne blev flødebollen anerkendt som en konditorkage. Altså i fin kage, som man skulle betale mange penge for i de fine, danske konditorier. De seneste årtier har flødebollen dog været en lidt mere neutral kage. De fleste har kendt flødebollen fra en pakke med 12 – hvor halvdelen var pyntet med kokos. De helt billige med en bund af vaffel, neutral skum og mørk chokoladeovertræk. De seneste par år er luksusflødeboller dog blevet moderne og har fået meget opmærksomhed. Nu laves der flødeboller med luksusbunde, eksempelvis af marcipan eller kransekage. Skummet skal gerne have en god smag, der ikke kun smager af sukker, og man kan endda finde lækker fyld inde i midten, eksempelvis karamel. Sidst overtrækkes flødebollen og pyntes i dag på mange forskellige, flotte, kreative måder.

Gavekort til flødebollekursus som gaveide

At give et gavekort på et flødebollekursus er en super god gaveide til folk, der nyder at være i et køkken. Kender du måske en, der er glad for at bage kage, så vil denne gave være perfekt. Men man behøver slet ikke være god i et køkken. Oplevelsen i sig selv skal nok blive sjov, god og hyggelig, så længe man er sammen med folk, man holder af. Et kagekursus som dette er en oplagt oplevelse for to personer eller som en større gruppe. Det vil endda kunne være en rigtig sjov gaveide som firmagave til jul. Her vil alle i gruppen få lov at hygge sig sammen og have det sjovt. Og undervejs kan man selvfølgelig få sig lidt smagprøver. Det er altså lagt op til højt humør og noget sjovt kvalitetstid sammen.

Hvad giver man for et flødebollekursus?

Et flødebollekursus koster som regel i omegnen af 350,00 kr. I denne pris medhører alle ingredienser, der skal bruges til at lave flødebollerne. Derudover får man lov at lave nok flødeboller til, at man kan tage dem med hjem og nyde til eftermiddagskaffen.

Hvem tager man med til at lave hjemmelavede flødeboller?

Flødebollekurser egner sig både til børnefamilier, firmagaver, vennergrupper og par. Det anbefales dog ikke til børnefamilier med helt små børn, da eksempelvis sprøjtearbejdet kan være vanskeligt for de helt små. Men har dine børn ramt 10-års alderen, så kunne det være en perfekt gaveide, hvor hele familien kan få noget sjovt tid sammen.
Et af disse kurser kan også ligge grund for en sjov form for teambuilding. Enten med kollegaer eller kammerater.
Helt oplagt er det naturligvis også at give dette kursus til en bageglad mand eller kvinde. Hvis du kender nogle, der elsker at brilliere i det søde køkken, så vil de med garanti sætte pris på sådan en gave. Det viser både, at du har vist, at du kender deres interesser, og det er en meget personlig gave.
Til sidst er det også en oplagt gaveide at give til sin kæreste. Her vil man sammen kunne få en hyggelig stund, og I vil bagefter få jeres kreationer med hjem, som I kan nyde sammen.

Gennemsnitlige anmeldelse:

5,0
5,0 ud af 5 stjerner
Fantastisk100%
Godt0%
Gennemsnitligt0%
Dårligt0%
Forfærdeligt0%

Seneste anmeldelse:

Godt kuruss

8. maj 2020

Jeg var med min søster på flødebollekursus kort inden Danmark lukkede ned. Siden da har vi selv prøvet at lave flødeboller derhjemme fra det vi havde lært. Det er en god oplevelse vi klart vil anbefale, hvis man elsker søde sager.

AK