Vinteren er på vej, passer støvlerne fra sidste år?

Selv om mange ville ønske, sommeren ville vare bare en lille smule længere, må vi til at indstille os på, at den mørke tid er lige om hjørnet, og gummistøvler, cykellygter og hvad man nu ellers har brug for om vinteren, skal findes frem og gøres klar, ikke mindst børnenes udstyr. Det ser vi nærmere på her, så læs med, hvis du har små størrelser, som snart skal ud i regn og rusk.

Særlig gummistøvler er vigtig at sørge for til sine børn. Efterår er lig med regn og dermed vandpytter. Nogle vintre får vi store mængder sne, og her er det afgørende at holde fødderne varme og tørre for at undgå forkølelser og influenza.

Gummi eller læder, med eller uden for

Der findes flere typer af gummistøvler, og det kan være praktisk at eje flere slags. Om sommeren er et helt almindeligt par tilstrækkeligt, da det som regel er varmt, men om vinteren bør barnet have et par støvler med for, så de små fødder ikke kommer til at fryse, og her kan man vælge et par gummistøvler med for. Man kan også vælge et par vinterstøvler i læder, men dette er mindre praktisk på dage, hvor det er vådt og sjappet udenfor, og da kan det blive en kold og klam fornøjelse at være ude at lege. Her er det bedre med et par vandtætte støvler med varmt for. Disse er desuden lettere at vedligeholde end et par læderstøvler.

Størrelsen er vigtig

Børn vokser utroligt hurtigt, og man kan således ikke regne med, at barnet kan bruge gummistøvlerne fra sidste år, faktisk må man nærmest gå ud fra, at de er vokset ud af dem. Man bør altså afsætte penge til at købe nye støvler hvert år, for det er af stor vigtighed, at støvlerne passer og altså ikke er hverken for små eller store, da det kan have betydning for barnets gang og motoriske udvikling. Man kan evt. købe støvlerne et nummer for store og lægge en sål i, så der er plads til at vokse i, det er et kendt og meget brugt trick.

Køb brugt eller lad støvlerne gå i arv

Der er delte meninger om, hvorvidt man må lade børns fodtøj gå i arv til mindre søskende eller andre familiemedlemmer, og nogle mener, det blot er et salgstrick, når medarbejderne i skobutikken siger, at barnet skal træde sine egne sko for at fødderne kan udvikle sig som de skal. Der er dog stadig mange der vælger at genbruge ikke mindst støvler, da tiden barnet bruger dem er så kort og støvlerne trods alt koster mange penge. Har man fået dem i gave er det en anden sag, selvom det stadig er ærgerligt at de ikke slides op.

Det er også en mulighed at købe brugt, hvis der ikke er ældre søskende, man kan arve fra. På internettet findes mange hjemmesider med salg af brugt børnetøj mellem private, og her kan der være mange penge at spare frem for at købe nyt hvert år.