Gaver, der gør haven børnevenlig

Annonce fra Davidsen

Har du eller en, du kender, børn, der kan få timer til at gå udenfor? Så er det en stor fordel at have en have og få den udstyret med sjove og spændende aktiviteter, og ikke mindst sikre områder så forældre med ro i maven kan sende børnene ud for at lege.

Derfor har vi her samlet gode gaveideer til dig, der gerne vil gøre haven til en legeplads for børnene. 

Giv legeredskaber, der skaber trygge og indbydende rammer

En god og populær gaveide er legeredskaber, der er med til at skabe de bedste rammer for udendørs aktiviteter. Det vil børnene med garanti elske. Med legeredskaber kan du nemlig skabe din egen personlige legeplads lige ude i baghaven.

Giver du eksempelvis en sandkasse, giver du samtidig et frirum, hvor børnene kan bygge og slippe fantasien løs. De kan bygge slotte og borge, ligesom de kan grave huller med både større og mindre skovle.

En anden mulighed kunne være at give legeredskaber, der sammen skaber et legeområde, hvor børnene kan være aktive og udfordre dem selv. Her kan du overveje en rutsjebane, en gynge eller et klatrestativ. Det vil give børnene mulighed for at udfordre sig selv og få motion i frisk luft.

Plej naturen, og giv børnene grønne fingre

Når børn får mulighed for at udforske og lege i naturen, får de mulighed for at udvikle deres sanser og fantasi. Det kan derfor være en god ide at give blomster, frø, planter eller lignende i gave. På den måde giver du et stykke natur, som børn og forældre kan udforske sammen.

Børnene kan eksempelvis hjælpe til med at passe haven ved at så frø, vande planter og plukke grøntsager. Hertil kan børnene også lære om bæredygtighed og økologi, hvordan de kan dyrke deres egen mad, og om hvordan de passer på miljøet ved at genbruge og genanvende.

En naturgave kan endelig også være med til at skabe rammerne, for at børn kan lære om de forskellige årstider, og om hvordan planter og dyr påvirkes af vejr og vejrforhold. De kan lære om, hvordan de forbereder haven til vinteren, og om hvordan de sår frø i foråret.

Gaver, der kan bruges både i haven og på ferien

Vil du gerne give en mindre gave – enten økonomisk eller fysisk – så kan legetøj være en god ide. Her kan du give noget, som kan bruges både i haven, i skolegården, hjemme hos legekammeraterne og på ferien. Du kan give noget legetøj, som er nemt at tage med på farten.

Gode eksempler på denne form for gaver er legetøj som kroket, en fodbold, et sjippetov, farvekridt eller lignende. Her kan du tilpasse gaven til den specifikke modtager, så du giver noget, der passer til barnets foretrukne leg og gemyt.