Tre uskrevne regler, når du skal give værtindegaver

Når det kommer til takt og tone, så er der mange regler, som ikke er skrevet ned, men som er vigtige at kende. I denne artikel kan du læse tre forskellige gode råd, som du kan benytte dig af, når du skal finde den perfekte værtindegave, så du ikke kommer til at begå en social fejl, som kan skabe dårlig stemning eller træde nogen over tæerne. Så er du godt klædt på uanset hvilken situation du træder ind i, når du er blevet inviteret af andre.

Ikke være pakket ind som fødselsdagsgave eller julegave

Når du skal give en værtindegave, så er det vigtigt, at denne ikke pakket ind som en fødselsdagsgave eller en julegave. Det er en hyggelig gave, som du giver, når du kommer på besøg i andres hjem, måske til en middag eller et kaffebesøg, og derfor skal gaven ikke pakkes meget ind. Derimod er de fleste værtindegaver pakket ind i gennemsigtig cellofan og måske med et bånd. Dette er en af de uskrevne regler, når det gælder værtindegaver, men hvor du kan være sikker på at følge den rette etikette.

Spørg ikke efter en ønskeliste

Derudover så er det vigtigt, at du husker, at du ikke skal spørge efter en ønskeliste, når det kommer til værtindegaver. Dette er en lille gave, som du giver for at vise, at du er taknemmelig for at blive inviteret i et andet persons hjem. Det er ikke en større gave, som du bruger flere penge på jul og til fødselsdage, og derfor bør du heller ikke spørge efter, om værtinden ønsker sig specifikke ting. Det er derfor også imod etikette, at en værtinde sender en ønskeliste ud til en værtindegave. Dette er endnu en uskreven regel, når det gælder etikette for værtindegaver.

Giv småt og hyggeligt

Til slut er det en god ide, at når du giver værtindegaver, så giver du småt og hyggeligt. Der er forskellige typer af værtindegaver, som passer til forskellige invitationer. Det er for eksempel en god ide at komme med en flaske vin eller andet lignende, hvis du er inviteret til middag, men er du inviteret til housewarming, så er det en god ide, at du kommer med et sæt håndklæder eller måske en lille kurv med sæbe og lys. Når du husker dette, så kan du ikke gå galt i byen, når du skal finde den perfekte værtindegave, og du kan være sikker på, at du følger etikken for, hvad der er korrekt, når du bliver inviteret i byen.